Før runden: 12.serierunde 2015

Det er klart for 12.serierunde; den første som inneholder en NM-finale! I denne saken får du våre tanker om den forestående runden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi naturligvis også informasjon om!


12.SERIERUNDE, HELGEN 27-28.JUNI 2015

 

Bulls vs Vikings-061
2 nøkkelspillere i 1 av helgens semi-finaler. Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN: SEMI-FINALER NM
v/Bård Strøm

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 27.juni kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Punch ballen opp midten med Aaron Harris. ´nough said.
 • Fortsett med å mikse opp angrepet med Eivind Brekke i shotgun og få ballen raskt ut til playmakerne på kortpasninger. Det gir en ekstra dimensjon i angrepet.
 • 3-3 forsvaret er klart det sterkeste og matcher perfekt mot et lag som Domers. Ved å rushe 4-5 spillere fra forskjellige vinkler og droppe 5-6 spillere i cover vil fortsette å skape turnovers.

Gameplan Domers:

 • Angrep er det beste forsvar. Så lenge Domers har ballen i angrep kan ikke Eidsvoll sitt angrep score poeng. Så la Sondre Vik Furuseth bære hovedtyngden.
 • Strekk Eidsvoll forsvaret med Nicolai Nørstrud på vertikalen, men pass på bruk Joakim Krabbe på horisontale korte pasninger under der igjen. Hold pasningene korte og sikre, og satse på completions.
 • Gap sound gap sound gap sound. Putt gjerne 8 spillere i boksen. Man vet at når Bogen puller kommer Harris bak, så «wrong arm» Bogen og tving Harris inn igjen i boksen.

Score: 1814s 48 – Domers 07

Hvorfor vi tror de vinner: Eidsvoll 1814´s virket overraskende sterke mot Oslo Vikings. Nidaros Domers har hatt tid til å hvile og, i teorien, kunne forberede seg grundig til denne kampen. Men vi er ikke så sikker på om det er det som skjer. Domers har hatt en nedagående formkurve de siste kampene og tviler litt på at de evner å mobilisere de kreftene som trengs for å gjøre denne kampen spennende. Men ingenting hadde vært kjekkere enn at jeg tok feil.

Highlights fra forrige kamp mellom 1814s og Domers:

Eidsvoll 1814s vs Nidaros Domers

 

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 27.juni kl. 14:00, Lura Stadion (Lura)

Gameplan Bulls:

 • Pakk inn Vikings receiverne. Ikke gi dem pusterom.
 • Vært gjentatt hver gang mot Oslo Vikings, men blitze boksen fra forskjellige vinkler. Derek Mann er ikke komfortabel om han ikke får tid på seg. Slipp Enrique Williams og Dominic Gould løs!!
 • Vær mer aggressive på pasningene. Det vil skape større avstander i forsvaret til Vikings, som Harry Peoples kan utnytte til touchdownløp.

Gameplan Vikings:

 • Defensiv linje vil dominere Bulls offensive linje, men ikke bli overaggressive med linebackerne. Det vil Peoples utnytte.
 • Angrip nord-sør med Lorenzo Proctor og Jesper Haug Jørgensen. Lura Bulls er usedvanlig svak i den defensive fronten for tiden og er helt avhengig av at Enrique Williams har en god dag.
 • Ikke være redd for å prøve på de dype pasningene. I denne kampen må man satse, og dype pasninger kan gi uttelling.

Score: Bulls 21 – Vikings 14

Hvorfor vi tror de vinner: De fleste vil nok tenke at Oslo Vikings er favoritter etter oppvisningen de gav for vel tre uker siden. Men Lura Bulls har nok brukt disse to ukene siden sist kamp lurt. Greier Lura Bulls å bli enda mer fokusert i denne kampen enn tidligere tar de seieren med hjem. Oslo Vikings sitt angrep ble litt avslørt mot Eidsvoll 1814´s og alt Lura Bulls trenger å gjøre er å utnytte det de fant ut. Legg til at Oslo Vikings har en veldig tøff kamp i kroppen fra forrige helg, og det er en rimelig lang busstur de skal legge bak seg til Sandnes, så får hjemmelaget akkurat den fordelen de trenger.

Highlights fra forrige kamp mellom Bulls og Vikings:

Lura Bulls vs Oslo Vikings

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Olavs Menn vs. Bergen Storm
Hvor og når:
 Lørdag 27.juni kl. 14:00, Kurland (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 18 – Storm 26
Hvorfor vi tror de vinner: Etter en begredelig første kamp i sesongen, så har Olavs Menn våknet mer og mer etterhvert som sesongen har blitt eldre. Nå står de ovenfor sin tøffeste utfordring siden nettopp åpningskampen, når de møter Bergen Storm. Fordelen er at de møter Storm på hjemmebane i Sarpsborg. Vi vet ikke hvordan Bergenslaget reiser til denne kampen; om Storm stiller med en svakere stall enn i sine andre kamper, så kan det være fatalt med tanke på å sikre seieren. På den annen side har Storm sett klart bedre ut enn Olavs Menn på alt vi har sett av film hittil, og det må altså en nivåheving til fra hjemmelagets side for å sikre seieren her. Vi går ut fra at Bergen Storm stiller med en grei stall, og selv om Olavs Menn nok viser fortsatt progresjon, så tror vi at det blir litt for knapt til å ta seieren i denne kampen.

 

 

U17: NM-FINALE OG BRONSEFINALE
v/JM Henriksen

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Søndag 28.juni kl. 13:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Fjorårets finale har blitt årets bronsefinale. Hvem hadde trodd det før sesongstart? Ihvertfall ingen som sa det høyt nok. Vikings tapte i en jevn semi-finale, mens Trolls fikk seg et skikkelig skudd for baugen når de ble sablet ned av Domers. Om det får noe å si for selvtilliten vet vi ikke, men det hadde ikke vært helt unaturlig. Her møter Trolls mer overkommelig motstand, men vi snakker fortsatt om et lag som har betydelige kvaliteter, alderstrinnet tatt i betraktning.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Nidaros Domers
Hvor og når:
 Søndag 28.juni kl. 16:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Begge lagene er ubeseiret så langt i år. Eidsvoll har hatt et par jevne kamper på rappen, og er nok bedre forberedt på et slikt scenario enn motstander Nidaros Domers, som har dominert -eksempelvis i semi-finalen- etter det som var en langt jevnere start. Det er selvfølgelig ikke negativt å ha dominert; det er tvert i mot et signal om hvor laget står akkurat nå. Utviklingen Domers har hatt gjør at det er vanskelig å vurdere dem opp mot 1814s basert på lagenes resultat mot felles motstander (Oslo Vikings), men vi noterer oss at Nidaros er et lag som vil gi Eidsvoll en skikkelig utfordring. Begge lag virker å være godt trent, og vil nok derfor være grundig forberedt til en kamp begge organisasjonene har svært sterke forhåpninger om å vinne. Uansett resultat vil vi ha en ny Norgesmester på U17 kontra fjoråret, og søndag kveld vet vi hvem det blir!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x