Vålerenga Trolls med storeslem på juniornivå i høst!

I helgen gikk U19-finalen, og som ventet ble Vålerenga Trolls for sterke for motstanderen. Hele 46-0 stod det ved kampslutt, og Trolls kunne feire sitt femte mesterskap på U19 på rad. Ikke nok med det: På U15-nivå er serien ferdigspilt, og også der var det Vålerenga Trolls som tok førsteplassen!

Trolls varmer opp på Briskeby stadion. Foto: Vålerenga Trolls

Dermed sikret Oslo-laget seg to av tre juniortitler i 2017. På U17 var det Eidsvoll 1814s som stakk av med tittelen på suverent vis, om enn ikke like suverent som Trolls gjorde på U19. På U15 må Vålerenga kunne sies å ha utført en fantastisk sesong. Det ble «bare» 8-0 over Eidsvoll 1814s, men totalt hadde Trolls 141 poeng for og 0 mot. Vi har ikke alle tabeller foran oss, men kan ikke huske at et lag har sluppet inn 0 poeng i en landsdekkende serie siden Sandnes Oilers på U19-nivå i 1998 (136 poeng for, 0 mot). Det er en rimelig spesiell bragd vi snakker om forsvarsmessig, med andre ord!

U15-tabellen 2017. Ikke alle fikk spilt like mange kamper…

U19-finalen mellom Trolls og BVH Ironmen ble ingen spesielt spennende affære, og den største overraskelsen kom vel egentlig i semifinalen hvor Ironmen viste kvaliteter som velfortjent fikk dem inn i finalen. Dermed var det Trolls og Ironmen som fikk gleden av å teste ut flotte Briskeby stadion en tidlig novemberdag foran svært mange av Norges fremste trenere og dommere. Det sistnevnte skyldtes at det i år, som i fjor, ble arrangert en Trener- og Dommer-samling i tilknytning til NM-finalen for U19. Vi kommer tilbake til den samlingen (og priser utdelt der!) senere.

Vålerenga Trolls U19, NM-mestere 2017. Foto: Jan Åge Søderlind

De tildels suverene resultatene for vinnerlagene på alle juniornivå i år vitner om svært godt arbeid lagt ned i flere klubber. Samtidig kan man stille spørsmålstegn til det generelle nivået når ingen makter å komme opp på samme nivå som f.eks. et Trolls på U19 hvor man samtidig hadde en stor utskiftning av sentrale spillere hvis man ser på årets stall opp mot fjorårets. Det står respekt av evnen til å rulle videre slik Trolls har gjort; det er ingen selvfølge å makte det. At man har vunnet fem strake NM-gull på U19 sier sitt om at klubben har et fungerende «program» i drift og har hatt det en stund.

Et annet spørsmål verdt å stille, er om NM-finalen på Briskeby stadion følges opp med rekrutteringsarbeid i Hamar-området. Byen har en nå død men stolt tradisjon innen amerikansk fotball, og vi regner med at forbundet blant annet la finalen til Hamar som ledd i en strategi rundt å sparke i gang miljøet i byen. Vi venter med spenning på hvilke grep som tas, og hva det fører til!

Til slutt: Vi gratulerer Vålerenga Trolls med NM-gull på U19 og mesterskapet på U15!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x