Møte avholdt: Ny struktur på Eliteserien 2017!

Etter at Lura Bulls ønsket å ta steget ned i divisjonssystemet kalte forbundet inn til møte for å diskutere fremtiden til toppen av divisjonssystemet i Norge. På fredag ble dette møtet avholdt og det var møteplikt for klubbene med lag i enten Eliteserien eller 1. divisjon.

Møtet var lukket for andre aktører enn forbundet og de aktuelle klubbene. Denne saken er derfor satt sammen av informasjon vi har fått fra personer som var tilstede. Forbundet har informert oss om at et referat fra møtet vil være tilgjengelig senere denne uken.

Når vi allikevel publiserer en sak allerede nå, har det sammenheng med en sak vi publiserer i kveld, samt at det er såpass stor interesse for utfallet at det ikke er relevant å la saken ligge i flere dager til.

Bulls vs. Vikings 018
Bulls og Vikings spiller fortsatt på samme divisjonsnivå i 2017. Foto: Kristoffer Andreassen

Møtet foregikk på Gardermoen og alle de 10 inviterte klubbene var representert. Målet for møtet var å løse utfordringene knyttet til det store frafallet i Eliteserien, ettersom Bulls ble den fjerde klubben på like mange år som ønsket å forlate divisjonen.

 

Struktur Eliteserien 2017

Vi har fått opplysninger om at det i forkant av møtet ble sendt inn flere forslag fra klubbene på hvordan neste års serie kunne se ut. Resultatet som det til slutt endte på var at Eliteserien 2017 skal bestå av 6 lag i følgende oppsett:

Gruppe A:
Oslo Vikings
Vålerenga Trolls
NTNUI Nidaros Domers

Gruppe B:
Eidsvoll 1814s
Lura Bulls
Åsane Seahawks

Videre så er det planlagt at lagene skal spille dobbel serie mot lagene i sin gruppe, samt enkeltoppgjør mot lagene i den andre gruppen. Hva som er bakgrunnen for inndelingen vet vi foreløpig lite om. Noen ting vi bemerker oss er:

  • Gruppefordelingen er gjort utifra fjorårets rangering, hvor lagene rangert 1, 4 og 5 er i Gruppe A, mens lagene rangert 2, 3 og 6 er i Gruppe B.
  • Dette har ført til en halvveis geografisk inndeling hvor Eidsvoll ser ut til å ha trukket det korteste strået ettersom de er garantert to lange reiser innad i sin gruppe. NTNUI Nidaros Domers har riktignok også det, men de har uansett ingen klubber på tilsvarende nivå i nærheten.
  • Forbundet har gjort unntak/endringer i Kampreglementet som fører til at alle klubbene i Eliteserien får benytte 1 profesjonell spiller i 2017. Dette er uavhengig av antall juniorlag i år (hvor forsåvidt Bulls var den eneste av disse klubbene uten to juniorlag, som var kravet for å kunne ha inntil 2 profesjonelle spillere i Eliteserien 2017 inntil fredagens møte).

Vi kommer tilbake til denne saken senere i kveld via et åpent brev sendt inn til oss fra en nøkkelperson hos en av klubbene, samt når referat fra forbundet foreligger. Det sistnevnte vil nok kunne gi et bedre presisjonsnivå enn vår foreløpige oppsummering.

Foto: Robin Sayyah
Ingen møter mellom Hurricanes og Domers i 2017? Foto: Robin Sayyah

Hva med 1.divisjon?

Et annet spørsmål er hvilke ringvirkninger dette gir nedover i divisjonssystemet, og da primært for 1.divisjon 2017. Med Domers og Seahawks opp et nivå er følgende lag fra årets 1.divisjon potensielle for 1.divisjon i 2017:

I tillegg er årets vinner av 2.divisjon, Kristiansand Gladiators, klare for 1.divisjon 2017. Et -for oss- åpent spørsmål er om det blir aktuelt at også andre lag, hvor Kolbotn Hunters og Tønsberg Raiders kan være lag verdt å nevne, er aktuelle. Dette antar vi at blir nærmere avklart i løpet av de kommende par månedene, om ikke før, og er en sak vi vil komme tilbake til.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x