Norgeshistoriens første seriekamp for damer gjennomført!

Dameserien - lagene etter historiens første kamp

I dag ble det spilt en historisk kamp på Karuss i Kristiansand, da Kristiansand Gladiators Kvinns spilte mot Vålerenga Trolls sitt damelag. Dette var den første seriekampen i høstens dameliga, som arrangeres for første gang i Norgeshistorien denne høsten.

Begge lagene var naturlig nok lystne på å hente hjem seieren i den historiske kampen…

Kristiansand stilte med en stall på 20 spillere, mens Vålerenga Trolls stilte med 17 damer. Dette er ingen ideell situasjon for noen av lagene, ettersom begge lag hadde spillere som måttte spille både angrep, forsvar og sparkespill. Dette blir man sliten av, noe som syntes godt på enkelte spillere, spesielt i andre halvperiode. Forhåpentligvis gir rekrutteringsarbeidet klubbene har lagt ned uttelling utover høsten, slik at lagene kan stille med litt flere spillere i stallen, kanskje allerede til neste kamp.

Kampen var jevnt og tett fra start til slutt, men det skulle bare være ett lag som fant veien til målsonen i en kamp sterkere preget av forsvarsspill enn angrepsspill. Det hele endte til slutt med seier 16-0 til hjemmelaget, som dermed kunne juble ekstra mye på denne historiske dagen. Her er hva deres hovedtrener Hege Indresand hadde å si etter kampslutt:

 

Norges eneste kvinnelige spiller i USA (såvidt vi vet), Sonja Drangsholt, var også tilstede. Hun var ikke mindre oppglødd etter kampslutt, og hvis du kan telle antallet ganger et positivt adjektiv dukker opp i dette intervjuet, så kan du sannsynligvis både norsk og matematikk:

Sonja etter kampen

 

Serieåpningen tiltrakk seg storfint besøk, og forbundspresident i NAIF Christian Bergan var blant de som var tilstede under kampen. Det var også hovedtrener for herrenes landslag, Jørgen Benestad-Johansen. Her er hva han hadde å si i etterkant (samt om landslagets planer den kommende tiden):

Intervju med Jørgen i Kristiansand

 

Hos Vålerenga Trolls var begeistringen naturlig nok noe mer begrenset etter kampslutt, man hadde tross alt tapt. Allikevel var man bevisst den historiske anledningen, at man er i gang, og at det når alt kommer til alt var gode prestasjoner på banen tross sluttresultatet. Trener Marlon Hylton hadde dette å si:

Intervju med Marlon etter kampen

 

Spiller Martine Rick var også en av de vi fikk snakket med etter kampslutt. Hva hun tenker etter denne kampen, finner du her:

Martine rick etter kampen

 

Det ble også spilt kamp i Haugesund i dag, hvor hjemmelaget Haugesund Hurricanes møtte Fredrikstad Queens. Oppgjøret endte 0 – 42 til Queens i en kamp som ikke kan sies å ha vært spesielt jevnspilt. Det skal bli spennende å se hva dette betyr kontra Gladiators og Trolls. Kan det tenkes at Fredrikstad Queens har et forsprang på resten av serien, eller er det Haugesund Hurricanes som har et gap som må tettes? Det får vi avklart de kommende ukene, når lagene møtes på tvers av det vi så i dag, og dermed bekrefter eller avkrefter spådommene i vår forhånds-artikkel før seriestart 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x