I dag snakker vi om…Vålerenga Trolls

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Vi begynner med begynnelsen, og hva er vel da mer naturlig enn å ta for seg Norges eldste klubb – Vålerenga Trolls.

Trolls blinking logo

Webside: VIFTrolls.com
Facebook-side: VIFTrolls på Facebook
Hjemmebane: Jordal Kunstgressbane, Oslo

Trolls huddleKort historie
Vålerenga Trolls begynte livet under navnet Oslo Killer Bees for 30 år siden, altså i 1983. De skiftet fort navn til Oslo Trolls, og bygget under treneren Hank L. Jones opp et miljø som fortsatt lever i klubbhuset på Jordal i Oslo. Klubben ble, naturlig nok med den manglende konkurransen de første årene, en av de ledende i Norge.

Det er en posisjon de holdt lenge: Sammen med utfordreren Westside Vikings (senere Oslo Vikings) dominerte Trolls norsk amerikansk fotball på 80- og 90-tallet. Særlig blir den legendariske norske treneren Christian Arnesen sine årganger med Trolls husket. Arnesen satte på mange måter standarden for hvordan et lag bør bygges under norske forhold, og trenerkursene han var en av kursholderne for på midten av 90-tallet gjorde at kunnskapen og tankegodset ble spredt også utenfor Vålerengas klubbvegger.

Navnet skiftet fra Oslo Trolls til Vålerenga Trolls etter 1993-sesongen, da klubben ble en del av Vålerengens Idrettsforening, som også inneholder andre og mindre betydningsfulle idretter.

Det siste av klubbens 10 NM-gull på seniornivå kom i 2003, så det begynner å bli en stund siden Trolls kan sies å ha vært ledende på seniornivå.

Robin_Rogg, U17Juniorvirksomhet
Trolls var tidlig ute med å drive rekruttering og arbeid blant yngre årsklasser, og hadde tidlig U19-lag, U16-lag (nå U17) og U13-lag (nå U14). I årenes løp har veteraner og ildsjeler som Truls Bråthen sørget for at juniorvirksomheten hos Trolls har gitt god ettervekst i klubben, og ikke minst flere pokaler til premieskapet på Jordal: På U19 har klubben 8 NM-gull, senest i 2013. På U16 har Trolls 4 NM-gull, hvor det seneste kom i 2011.

Trolls lagbildeStatus nå
Vålerenga Trolls opplevde en nedtur som kulminerte med en dårlig seniorsesong i 2012. Klubben søkte seg ned til 2.divisjon foran 2013-sesongen, og viste fort at de definitivt ligger noen hakk over 2.divisjonsnivå. Stemningen i klubben ser ut til å ha snudd fra 2012, også takket være et solid NM-gull på U19 i samarbeid med Eidsvoll 1814s, og nå er det optimisme å spore foran en ny sesong på norsk toppnivå i 1.divisjon for laget i blått og rødt.

Det skal bli spennende å følge dem i det som trolig blir nok en 1.divisjons-sesong med høyt nivå på de aller fleste lagene!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x