NFL uke 5

Forrige uke markerte starten på årets internasjonale kamper, da Jets slo Dolphins i London. NFL har gjort det til policy at de lagene som spiller i London får bye week uken etter, så hverken Jets eller Dolphins spiller denne uken. Vi har allerede rapportert om trenerskiftet i Miami, så vi bruker ikke mer tid på det. I tillegg til Atlanterhavsfarerne har Carolina og Minnesota bye i uke 5. Med andre ord; det er 14 kamper å få med seg.

Etter denne runden vil alle lag ha spilt minimum 4 kamper, altså en kvart sesong. Man kan begynne å danne seg et bilde av lagene og hvor de kanskje ender opp på slutten av sesongen. Samtidig er det vanskelig å si noe definitivt – Detroit skulle ha vunnet mot Seattle og Chiefs er uheldige (udyktige?) som taper mot Broncos. Hadde Seattle tapt og Detroit vunnet ville Seahawks ligget dårlig an i både divisjon og conference. Etter en dommertabbe er de nå 2-2 og kan ta opp jakten på Arizona og St. Louis.

 

Chicago Bears @ Kansas City Chiefs -9.5

Chiefs skulle være en dominerende kraft i årets AFC og kjempe seg til sluttspill. Istedenfor har de tapt 3 på rad, inkludert viktige AFC-kamper mot henholdsvis Denver og Cincy. Det lukter svært dårlig av sluttspillsjansene til Kansas City, og forsvaret virker ikke like dominerende som de var i fjor. Alex Smith blir sacket, ofte. Kort fortalt, Chiefs har tatt et steg tilbake fra i fjor.

Heldigvis får de spille mot et Chicago-lag som, tross seier over Oakland, ikke er spesielt giftige hverken i angrep eller i forsvar. Chiefs bør vinne denne med god margin hvis de har planer om å spille fotball i januar.

 

Seattle Seahawks @ Cincinnati Bengals -3.0

 

C

Hvis jeg hadde sagt før sesongen at denne kampen kom til å stå mellom et ubeseiret lag og et 2-2 lag, så hadde du nikket anerkjennende og sagt at “Seattle kommer til å være gode”. Istedenfor er det Bengals som har vunnet 4 på rad, noen av dem svært imponerende. Her gir de 3 poeng mot Seattle som er heldig at de ikke er 1-3.

Dette er en viktig kamp for begge lag. Cincinnati kan virkelig feste grepet om AFC North og vise ligaen at de er et lag å regne med ved å slå et av de beste forsvarene i NFL. Seattle trenger en overbevisende seier for å vise at de er igang igjen og at ingen kan føle seg trygge. Jeg vet det er dumt å ha forhåpninger rundt Andy Dalton, men jeg tror Tigerstripene fortsetter ferden som ubeseiret.

 

Washington @ Atlanta Falcons -7.5

Hatten av for Washington: De imponerer og vinner kamper med et lag alle sammen trodde kom til å falle fra hverandre. Washington er faktisk på delt førsteplass i divisjonen – bare Eagles har hatt en dårligere start enn alle andre i NFC East. Men: Falcons fortsetter å imponere mot motstand av alle kaliber – de vinner sin femte på rad og etablerer seg som en tidlig favoritt til topp-seed i NFC.

 

Jacksonville Jaguars @ Tampa Bay Buccaneers -3.0

Må man virkelig se denne kampen?

 

New Orleans Saints +5.0 @ Philadelphia Eagles

Saints flyr høyt etter forrige ukes overtidsseier mot Cowboys. De har fortsatt en meget lang veg å gå for å komme seg til sluttspill, med tanke på at både Carolina og Atlanta er ubeseiret. Skulle Saints komme seg til mer enn 6 seire i år vil det nesten være en suksessesong. Eagles? De skuffer og skuffer og skuffer, og kommer seg ikke videre. Chip Kelly må vel være litt redd for jobben sin snart? Ikke?

 

Cleveland Browns +6.5 @ Baltimore Ravens

En av få divisjonskamper denne uken. Cleveland og Baltimore har spilt ca. like bra fotball, men Baltimore var spådd en mye bedre sesong og de ser derfor mye dårligere ut enn Cleveland. Browns har faktisk imponert, spesielt på offense, og de var ikke langt unna å vinne forrige uke. Nesten har dessverre aldri skutt mann av hesten, og jeg frykter det blir nesten denne uken også, selv om Ravens sliter med skader på både Steve Smith og Crockett Gilmore.

 

St. Louis Rams @ Green Bay Packers -9.0

 

Green+Bay+Packers+v+St+Louis+Rams+L-u7WfdOzjrl

Clay Matthews og Packers tar imot Rams på Lambeau Field.

Packers ser mer og mer ut som et lag som kommer til å spille fotball langt ut i januar. De er solide i forsvar, og de scorer poeng på alle mulige måter i angrep. Sålenge Mike McCarthy ikke outcoacher seg selv så skal dette gå veldig bra.

Rams viser glimt av dyktighet, men spørsmålet blir om de klarer å spille to gode kamper på rad – og i prosessen ta en stor skalp på Lambeau Field. Packers blir noen hakk for store for gutta til Jeff Fisher på søndag dessverre, og Packers cruiser til 5-0.

 

Buffalo Bills -2.5 @ Tennessee Titans

Bills er, gjennom 4 uker, det laget det er blitt kastet flest flagg på og målt ut flest yards i straff mot. 428 yards i straff på fire kamper! Udisiplinert fotball funker hvis man har det aller beste talentet – tenk fortidens Raiders. Bills er gode, men ikke gode nok til å koste på seg mange ekstra negative yards. Etter tap mot Giants forrige uke reiser de til Titans, som hadde spillefri. Oddsmakerne forventer en jevn kamp, men jeg tror Bills tar denne relativt greit, dog ikke helt uten kamp.

 

Arizona Cardinals -2.5 @ Detroit Lions

Stakkars Lions. Frarøvet seieren i endzone etter å ha spilt meget godt, spesielt i forsvar. De er det eneste laget som står med 0 seire så langt. Det kommer dessverre ikke til å endre seg, da de møter et Arizona som har mye å ta igjen for etter tapet mot Rams forrige runde. Cardinals har festet blikket på en divisjonstittel, og da får ikke et nedtrykt Lions stå i vegen.

 

New England Patriots -9.0 @ Dallas Cowboys

Patriots kommer rett fra bye week og er uthvilte, klare for å fortsette seiersrekken. Dallas tapte en tafatt kamp mot New Orleans, på overtid, og de står virkelig i fare for å falle ut av sluttspill-racet før Tony Romo er tilbake fra skade. Før sesongen var dette sett på som en toppkamp – et av de beste NFC-lagene mot regjerende Super Bowl mester. New England har imponert hittil, mens Dallas har blitt hardt rammet av skader og, ja, ikke levd opp til forventningene, noe som gjenspeiles i oddsen her.

 

Denver Broncos @ Oakland Raiders +5.0

Jeg hadde virkelig tro på Oakland forrige helg. De hadde så god flyt i pasningsspillet og forsvaret hadde begynt å spille fotball. Denne oppgaven blir en smule vanskeligere enn Chicago, og jeg ser vanskelig for meg at de sortkledde Piratene klarer å hamle opp med Sheriff Peyton og Co.

På en annen side – divisjonskamper er alltid interessante og ofte jevne. Oakland kommer nok til å være ganske tente før denne kampen, og hvis Denver ikke er skjerpet kan nok Raiders stikke av med en svært overraskende seier.

 

St Louis Rams v Oakland Raiders

En favoritt i denne spalten, Amari Cooper får prøve seg mot Denver på søndag.

 

San Francisco 49ers @ New York Giants -7.0

Enda en kamp jeg ikke syns vi må se. Giants har fått skikk på angrepsspillet sitt, men det ser fortsatt ikke pent ut. 49ers virker tomme og uinteresserte, og sakker akterut i divisjonen. Av disse lagene har nok Giants helt klart mest å spille for med tanke på hvor dårlig Eagles og Cowboys har gjort det. Og etter en overbevisende seier mot Buffalo forrige uke så må jeg nok velge Giants på hjemmebane her.

 

Pittsburgh Steelers @ San Diego Chargers -3.0

For de av dere som fikk med dere det makkverket av en fotballkamp som ble spilt forrige torsdag, så vet dere at Pittsburgh a) sliter i secondaryen, b) ikke er like gode med Michael Vick, og c) er ujevne på special teams. Dette er ikke en oppskrift for suksess, og selv om Chargers ikke akkurat skremmer vannet av noen denne sesongen så kommer de likevel til å slå Steelers på hjemmebane.

 

Bye: Carolina, Miami, Minnesota, New York

 

Forrige uke: 6-8-1

Sesongen: 27-34-2

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.