NFL uke 3

Som en del av vår dekning av NFL vil vi hver uke presentere de kampene som går av stabelen. Jeg vil og forsøke å komme med tips til utfallet i disse kampene basert på hvilket handikap de har blitt tildelt av oddsmakerne. Handikap er hentet fra FootballLocks.

Handikappet indikerer hvor stor forskjell det er på lagene ifølge bookmakerne. Det spesielle med denne typen tipping er at man kan ha rett om hvilket lag som vinner med tanke på handikappet, men feil når det gjelder det laget som faktisk vinner kampen. Og vice versa. Ganske forvirrende, med andre ord. I NFL er det vanlig å få 3 poengs handikap for hjemmebane – hvis hjemmelaget er favoritt -3.0 betyr det at oddsmakerne ser på lagene som jevngode på en nøytral bane. I disse gjennomgangene av kampene vil jeg sette handikappet bak det laget jeg tror kommer til å dekke handikappet. Det vil si at et lag jeg tipper som vinner ved -3.0 må vinne med minimum 4 poeng for at jeg skal ha rett i min spådom. Det laget som er underdog har motsatt handikap av favoritten, altså +3.0.

I årets første to uker har det skjedd mye interessant på banen. Antatt sterke lag (Baltimore, Houston, Seattle, Philadelphia) har tapt 2 på rad, mens noen av de svake har imponert (Jacksonville, Washington). Noen har spilt en god og en dårlig kamp (St. Louis, Buffalo, Minnesota), noen har spilt to dårlige kamper (New Orleans, Miami) og noen er på veg mot sluttspill (Denver, Green Bay, Dallas).

Det er selvfølgelig idioti og syns om slutten på sesongen etter 2 uker med fotball. Resultat varierer fra kamp til kamp, og alle lag har som regel gode og dårlige dager i løpet av en sesong. Fjorårets mester, New England, hadde 2 seire og 2 tap fire uker inn i 2014-sesongen, etter å ha fått grisebank av Kansas City på Monday Night Football. Så ingenting er avgjort enda, selv om noen av lagene må sette i gang en snuoperasjon hvis de vil spille fotball i januar.

 

Vince-Lombardi-Trophy

Atlanta Falcons -1.0 @ Dallas Cowboys

Det store spørsmålet i denne kampen er vel hvor gode Dallas kan være uten Tony Romo, som bristet venstre kragebein mot Philadelphia på søndag. Dallas Vant likevel komfortabelt takket være solid forsvar og et Eagles-lag som ser helt fortapte ut hver gang de har ballen. Cowboys leder divisjonen sin, og har tatt 2 seire mot rivaler (Giants, Eagles), men med Romo ute i minst 8 uker (Romo ble plassert på injured reserve, designated to return, IR-return. Dette betyr at han ikke kan trene med laget på minimum 6 uker, og han kan ikke spille på minimum 8 uker, uansett hvor tidlig han er klar.) og Dez Bryant ute minst like lenge så kan det bli tøft for Dallas og holde på toppen i divisjonen.

Atlanta er i samme posisjon i NFC South: 2 seire av 2 mulige og delt førsteplass med Carolina. Defense har vært overraskende solide, og Julio Jones gjør livet surt for motstandernes defensive backs. Dallas sitt forsvar er nok hakket bedre enn de to de har møtt hittil, og det blir interessant å se hvordan Falcons angriper et defense som vet de må bære mye av vekten skal de overleve i 8 uker uten Romo. Dallas har hjemmebanefordel, men defense er ikke sterke nok til å veie opp for tapet av Romo.

 

Indianapolis Colts – 3.5 @ Tennessee Titans

Hvem hadde trodd at Colts skulle ligge så dårlig ann etter 2 kamper? Det er ikke bare det at de har tapt 2, det er måten de har tapt på (og lagene de har tapt mot). Titans på sin side vant komfortabelt mot Tampa Bay og tapte mot Cleveland. Med andre ord, ting gir ikke mening, og AFC South ser ut til å kunne ta over tronen som NFLs dårligste divisjon. Colts må vinne her for å rette på skuta. Skulle de tape her så er det ikke umulig at Chuck Pagano begynner å føle varmen i trenerstolen.

 

Oakland Raiders +3.5 @ Cleveland Browns

 

OAKLAND, CA - AUGUST 14: Amari Cooper #89 of the Oakland Raiders jogs to the line of scrimmage during their game against the St. Louis Rams at O.co Coliseum on August 14, 2015 in Oakland, California. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

 

Raiders! Sterk hjemmeseier mot Baltimore og Amari Cooper ser ut som et solid valg i første runde av årets draft. Et relevant Raiders er sjelden kost, men det er morsomt å se måten de spiller fotball på om dagen. 1-2 år til og kanskje de kan kjempe om en sluttspillplassering?

Cleveland vant noe overraskende mot Titans, men de har nå benket Manziel, da han kun skal være backup. Tror Browns går på en smell her, selv om de er ansett som favoritter.

 

Cincinnati Bengals +2.5 @ Baltimore Ravens

Med en seier her går Bengals til 3-0 og setter seg i respekt i divisjonen. Pittsburgh ser ut som en sterk utfordrer i AFC North i år, og da gjelder det å komme seg foran tidlig. Ravens har tapt 2 allerede og taper de rivaloppgjøret her er de nok ute av diskusjonen når det kommer til sluttspill.

 

Jacksonville Jaguars +13.5 @ New England Patriots

Maskinen ruller videre. Patriots vant et viktig divisjonsoppgjør i Buffalo, og må fortsette seiersrekken hvis de skal holde Jets bak seg. Som alltid under Belichick er det ikke så viktig hvordan man vinner – offense, defense, special teams – så lenge man vinner. Jaguars var friske mot Miami og viste tegn til liv på offense, men tror gutta mine tar en seier her og.

Fun fact: første NFL-kamp jeg noensinne var på var disse to lagene, i sluttspillet i 2008, eller sesongen som Patriots-fans ikke snakker om.

 

New Orleans Saints +7.5 @ Carolina Panthers

Saints er i fritt fall og kommer nok ikke til å stoppe den uken heller. Cam Newton blir for mye for et dårlig New Orleans forsvar, og Panthers holder følge med Atlanta i noe som kan bli et svært spennende race i divisjonen.

Panthers vinner ikke pent, men de vinner, og i fjor var det nok til en plass i sluttspillet. Selv med Kelvin Benjamin ute viser Carolina at de kan score poeng, og skal de slå Saints må de klare å putte poeng på tavla. Carolina tar sin tredje strake, men Saints henger med en liten stund.

 

Philadelphia Eagles @ New York Jets -2.5

Hvis du hadde sagt til meg 1. september at et av disse lagene var 2-0 og det andre var 0-2 hadde jeg sagt at Eagles starter bra mens Jets ikke har noen lagdeler i orden. Så feil kan man ta. Jets sitt defense virker bunnsolid og offense gjør akkurat nok til at dette blir en overraskende sterk kandidat til en sluttspillplass i år. Eagles, derimot…uff. Bradford ser fortapt ut bak en porøs oline, Murray får ikke produsert og Byron Maxwell er akkurat den corneren vi visste at han var.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Houston Texans -6.5

 

MAY 1, 2015 - TAMPA, FLORIDA: Tampa Bay Buccaneers first round draft pick Quarterback Jameis Winston #3. Photo by Matt May/Tampa Bay Buccaneers

Hard Knocks-gjengen sliter – del sisteplass i divisjonen og ingen seire. På den lyse siden, de har like mange seire som Colts. Denne uken tar de imot Jameis Winston og Tampa Bay, som fikk årets første seier forrige uke. Texans er vurdert som favoritter her, men skal de klare å vinne må de prestere mye bedre enn de har gjort hittil.

Personlig så tror jeg det kan bli spennende å se JJ Watt jage etter en såpass atletisk quarterback som Winston, og jeg tror at Texans tar årets første seier her.

 

San Diego Chargers @ Minnesota Vikings -2.5

Jeg fikk ikke sett disse lagene forrige uke, så jeg har ingen formening om de spilte bra eller ikke. Vikings tok uansett en viktig seier mot Lions og de kan fortsette jaget mot sluttspillet med en seier her. Chargers ligger likt med to av tre i AFC West, og de risikerer å bli hektet av hvis de ikke vinner.

 

Pittsburgh Steelers -1 @ St. Louis Rams

Steelers sitt secondary er fortsatt svært utsatt for pasninger, og det er ikke sannsynlig at cornerne plutselig kommer til å bli mye bedre iløpet av sesongen. Heldigvis for Steelers så scorer de mye poeng på offense og kan vinne kamper på den måten.

Rams spilte en thriller av en fotballkamp mot Seattle i uke 1, og så dreit de seg fullstendig ut mot Washington i uke to, i noe som skulle vært en enkel seier. Det får de ikke denne uken, og Pittsburgh seiler opp som sluttspillkandidat fra AFC North.

 

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals -6.5

Buffalo Bills + 3.0 @ Miami Dolphins

To divisjonskamper som er meget viktige for alle involverte. Miami og Buffalo må tilbake på vinnersporet for å holde følge med Jets og Patriots – Miami har sett spesielt sørgelige ut gjennom to uker. Joe Philbin er offisielt i fare for å få sparken før sesongen er over.

Arizona kan fortsette dominansen sin og ta kontroll over NFC West med en seier hjemme mot 49ers. Carson Palmer til Larry Fitzgerald ser ut til å være nøkkelen på offense. Skulle Arizona vinne her kan det bli vanskelig for Seattle å ta de igjen i toppen.

 

Chicago Bears @ Seattle Seahawks -14.5

Når man snakker om Seattle…Kam Chancellor er tilbake og spiller sannsynlig på søndag. Samtidig er både Jay Cutler og Alshon Jefferey skadet for Bears. Med andre ord, en perfekt kamp for Seattle å ta sin første seier for året i.

 

Denver Broncos -3.0 @ Detroit Lions

 

peyton-manning2

Skeptisk til oddsmakerne.

Bookmakerne har tydeligvis stor tro på Detroit, som bare gir 3 poeng mot Denver sitt svært staute forsvar. Og Peyton Manning, selvsagt. Etter en sliteseier mot Baltimore og Kansas City bør Denver ta en overbevisende seier mot Lions for å befeste posisjonen sin som et av de beste lagene i AFC. Lions spiller nok ikke sluttspillfotball i årets sesong.

 

Kansas City Chiefs +6.5 @ Green Bay Packers

Hvilken kamp for å avslutte helgen! Packers cruiser videre mot divisjonstittelen mens Chiefs kjemper for å holde tritt med Denver. Rodgers har en umenneskelig rekord på gang og har ikke kastet en interception på hjemmebane siden Bush var president (sånn ca). Klarer Chiefs sitt eminente forsvar å ødelegge den rekorden? Green Bay vinner en jevn kamp, og Rodgers unngår interceptions denne uken også, selv mot et av ligaens beste forsvar.

 

Forrige uke: 3-13 (ufattelig dårlig, med andre ord)

Sesongen: 10-21-1

 

Hvordan tror du kampene ender? Bruk kommentarfeltet for å legge inn dine egne tips!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.