Før runden: 5.serierunde 2015

Det er tid for 5.serierunde i årets norske serie! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


5.SERIERUNDE, HELGEN 9-10.MAI 2015

Vikings at Domers 2014 - ukjent fotograf

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Oslo Vikings vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 9.mai kl. 16:00, Frogner Stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Domers sin åpenbare svakhet er aggressivt press med 6 mann på pocket, og droppe 5 mann for å plukke interceptions.
 • Som forrige kamp handler det om å kontrollere LOS, skape yards på løp og spe på med mellomlange pasninger.
 • Dersom Domers spiller med single safety, la Bergey og Falch Knutsen, to defensive spillere, utfordre, splitte og trekke vertikalt med Wang Engedahl løpende horisontalt i rommet under.

Gameplan Domers:

 • Full gap-kontroll med en 7-er boks i forsvar, og 4 mann soft cover bør gjøre at Oslo Vikings må slite for yardsene
 • På tide å trene inn noen roll-out passes ettersom pocketen lekker mot aggressive lag og Domers helst ønsker å kaste dypt.
 • Pass på å alltid sette Vikings i dårligst mulig baneposisjon da de mangler spillere med gjennombruddskraft.

Score: Vikings 38 – Domers 14

Hvorfor vi tror de vinner: Oslo Vikings var rimelig overlegne i kampen for to uker siden. På hjemmebane, med en ukes pause, er det ingenting som bør stoppe dem. Domers har femte kampen på fem uker. Dette er i så tilfelle en ganske så uinteressant kamp for Domers som nå har én viktig kamp å tenke på før sluttspillet, nemlig hjemmekamp mot Trolls. Oslo Vikings bør være godt uthvilt og bruke anledningen til å få enda mer fart på angrepet enn hittil. Også for Vikings er dette en noenlunde uinteressant kamp, da tredjeplassen i praksis er mer eller mindre sikret med seier mot Trolls kommende fredag.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Vikings og Domers:

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 10.mai kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Legg vekk option spillet og hold seg til power og isolation spill – det vil ikke Trolls greie å stoppe i lengden.
 • Bygg opp pasningsspillet fra backfield og kontroller ballen, for Trolls kan være gode til å stoppe vertikale pasninger.
 • Press cover på receiverne vil ta vekk raske utsidepasninger. Se hva Bulls gjorde!

Gameplan Trolls:

 • Mellomlange comeback pasninger kan passe som hånd i hanske: Forbi press-forsvarere og foran safeties som dropper dypt.
 • Sett en erfaren DB til å passe på Søgaard, Eidsvoll sin farligste receiver.
 • En 7’er boks med gap kontroll, og to aggressive safeties til å fylle inn åpningene som Eidsvoll sin OL lager kan redusere skaden på løpene.

Score: 1814s 28 – Trolls 21

Hvorfor vi tror de vinner: Vi er ganske sikker på at Eidsvoll vinner, men marginen kan være ganske så små. Eidsvoll er egentlig et lag som vil passe Trolls godt å møte. Et aggressivt defense vil hjelpe dårligere mot Trolls lag med fart, og Trolls defensive linje kan gjøre sitt for å demme opp den dominerende Eidsvoll linjen. Trolls blir i så måte den plagsomme lillebroren som fortsetter å stikke selv når Eidsvoll prøver å sette en stopper. Men en reprise på fjorårets sjokkseier for Trolls? Neppe, men større overraskelser har skjedd før.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom 1814s og Trolls:

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Bergen Storm vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når:
 Lørdag 9.mai kl. 14:00, Varden kunstgress (Bergen)
Score: Storm 58 – Kings 0
Hvorfor vi tror de vinner: Storm mangler ressursene på sidelinjen i denne kampen, men har til gjengjeld fått inn hele 4 ekstra spillere med toppnivå-erfaring i forkant av denne kampen, inklusive LB Carlos Cheuquen. Da skal det holde hardt for et Kings som vi mistenker at reiser til Bergen med redusert stall for andre helg på rad. Resultatet vil bli deretter.

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Lørdag 9.mai kl. 14:00, Gymnasbane nr. 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 48 – Swans 6
Hvorfor vi tror de vinner: Hjemmelaget er fit for fight, og Swans er klare underdogs i denne kampen. Det vet de nok selv, og da blir kanskje reisen til Haugesund ekstra lang for noen – spørsmålet er hvor mange. Det er i grunnen en gjentakende faktor verdt å være oppmerksom på; de lagene som er mest aktuelle for 1.divisjon 2016 reiser betraktelig bedre enn de lagene som nok fortsatt trenger noen år på seg for å bli mer stabile organisasjoner.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når: Søndag 10.mai kl. 12:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 34 – Trolls 2.lag 20
Hvorfor vi tror de vinner: Gamle venner møtes! I fjor var mange av disse spillerne på samme lag via Trolls sin farmeravtale med Raiders; nå er de på hver sin sidelinje. Samtidig er det slik at Trolls sitt 1.lag har bortekamp på Eidsvoll som begynner 2 timer etter kampstart i Tønsberg. Det skal bli spennende å se hvordan Trolls fordeler ressursene både på sidelinjen og banen i forbindelse med det. Raiders på sin side har hatt spillefri noen uker i forkant av dette oppgjøret, er på hjemmebane, og bør være godt forberedt til dette oppgjøret. Det tror vi at vil gjenspeile seg.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Olavs Menn
Hvor og når: Søndag 10.mai kl. 14:00, Bergskog (Drammen)
Score: Warriors 30 – Olavs Menn 20
Hvorfor vi tror de vinner: Et noe skadeskutt Warriors fikk en lettere dose juling sist de var på banen. Olavs Menn på sin side fikk en røff overhaling av nøyaktig samme lag: Åsane Seahawks. Resultatmessig var det faktisk ikke så stor forskjell på de to lagenes resultat, men det så tildels ganske annerledes ut på banen. Selv om vi vil tro Sarpingene har gjort en del justeringer kontra Seahawks-kampen, så ser vi for oss at det også må forsterkninger til i spillerstallen for å snu dette til en seier mot et Drammen som ihvertfall på film ser farligere ut enn Olavs Menn.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Nidaros Domers
Hvor og når:
 Lørdag 9.mai kl. 13:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Fjorårets Norgesmester på dette nivået tar i mot et Nidaros som fikk en eksepsjonelt god start på sesongen forrige helg.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. BVH Gators
Hvor og når:
 Søndag 10.mai kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Gators går i kamp mot laget de møtte i sin første seriekamp noensinne, helt tilbake i…2014! Jepp; det er ikke lengre enn et drøyt år siden. Trolls viste solide takter mot Gladiators, og en kamps erfaring er fint å ha. BVH har hatt scrimmage mot Tønsberg, så vi vil tro de har fått vekk den verste rusten. Dette er allikevel betydelig tøffere motstand.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Olavs Menn
Hvor og når:
 Søndag 10.mai kl. 15:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Raiders gikk på en skikkelig smell i Trondheim i helgen som var. Her tar de i mot nykommerne på U17 i form av Olavs Menn! Det skal bli spennende å se hva det helt ferske laget kan gjøre mot et mer erfarent Tønsberg-lag.

 

Én kommentar

 • Fun fact: Om tipset i kampen mellom Raiders og Trolls går inn vil vi ha en “three-way tie” mellom Trolls, Raiders og Hunters, der innbyrdes poengforskjell avgjør. Raiders vil da vinne denne med +2 poeng, foran Trolls med -1 og Hunters med -1. 33-20 og 32-20 gir enda jevnere resultat, hhv med Raiders +1, Trolls 0 og Hunters -1 og med Trolls +1, Raiders 0 og Hunters -1.
  Nå kan selvsagt lagene vinne eller tape kamper mot andre lag som kan forhindre at disse tre skilles på innbyrdes oppgjør, men jeg vil nok vurdere sannsynligheten for at vi får tre lag med like mange poeng på plass 2, 3 og 4 i gruppa som ganske stor om Raiders slår Trolls i denne kampen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.