Før runden: 4.serierunde 2017

Vi er klare for en ny runde i både Eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon og U17! Denne gang med toppoppgjør i vår nest øverste divisjon i tillegg til mye annet snadder! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

4.SERIERUNDE, HELGEN(+) 13-16.MAI 2017

Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/ JM Henriksen

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 13.mai kl. 14:00, Rolland (Bergen)

Gameplan Seahawks:

 • Sende huset mot QB hos Bulls; ikke la offensiv linje få ro.
 • Begrense Lura sitt press mot QB Conor Lynch gjennom screens o.l.
 • Mikse inn løp tidlig for å se om suksessen mot slutten av forrige kamp kan gi en angrepsmessig balanse hele kampen denne gang.

Gameplan Bulls:

 • Få offensiv linje til å fungere som en enhet. Vinkler, teknikk, ansvarsområder!
 • Beskytte QB Chandler Whittlesey også gjennom nye taktiske valg som gjør at DL og LBs må tenke seg om.
 • Stenge ned Åsanes løpespill ved bedre posisjonering, samt gi jernet i press på QB på pasningsspill.

Score: Seahawks 21 – Bulls 7

Hvorfor vi tror de vinner: Disse lagene møttes også for noen få dager siden, og det endte med en knapp Åsane-seier på bortebane. Lagene har kort tid til å gjøre justeringer, men det vil bli interessant å se hvem som greier å korrigere seg best på de få dagene man har til disposisjon. Begge lag har en del å jobbe med i så måte, men for Lura Bulls er det kritisk å få satt QB Whittlesey i bedre posisjon til å lykkes. Om de finner resepten på det, står man ovenfor et helt annet angrep enn det Bulls har presentert for oss alle hittil. I forsvar er det også en del å rette på, men utgangspunktet er bedre. Hos Åsane Seahawks gjelder det å få mer eller mindre repetisjon av det presset man hadde mot Whittlesey kombinert med evnen til å unngå at han brenner Seahawks for ofte når han scrambler rundt. I angrepet var hovedtrener Sommerfeld klar på at de individuelle prestasjonene må opp et hakk. Vi ser nok også for oss at man må se på hva som gjorde at Bulls lyktes med å få såpass mange sacks og forbedre seg i den delen av spillet. Special teams bør ikke glemmes, og der må man for begge lag sørge for å få ballen i hendene på de som kan gjøre mest med den, og på cover sørge for å holde lanes og annet (som contain) ansvar godt. Der var ikke alltid like overbevisende sist.

Vi ser for oss at Lura Bulls fortsatt har litt for mye å jobbe med for å få flyten i angrepsspillet, mens Åsane Seahawks nok har mindre å justere på. Dermed kan de i større grad konsentrere seg om å legge til “det lille ekstra” som er annerledes taktisk fra forrige gang. Vi tror det resulterer i flere scoringer enn sist den veien, mens Bulls kan få utfordringer med akkurat det.

Highlights fra Seahawks vs. Bulls i 2016:

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Tirsdag 16.mai kl. 19:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Sette press på QB Mehmet Sezer i pasningsspillet.
 • Skru ned antall turnovers i eget angrepsspill; fokus på ballsikkerhet.
 • Beskytte LBs fra Vikings sin OL slik at disse (altså LBs) kan konsentrere seg om å treffe RB Lorenzo Proctor og FB Jesper Haug Jørgensen fremfor å kjempe seg gjennom blokker.

Gameplan Vikings:

 • Sette sin beste CB på Petter Thorp, samt la safeties ha ekstra oppmerksomhet rettet mot ham også.
 • Finne frem til balansen i angrep som gjør Trolls-forsvaret usikkert på hvordan de best håndterer oppgavene.
 • Spille feilfri og flaggfri fotball; mye er gjort om man unngår turnovers og minus-yards på dommeravgjørelser.

Score: Trolls 13 – Vikings 30

Hvorfor vi tror de vinner: Før sesongstart så vi for oss en overraskende seier til Trolls i 16.mai-kampen i år. Vi tror nok ikke på det lenger, selv om Vålerenga har potensialet til å lykkes. Det er bare at potensialet er enda større hos Oslo Vikings, og de har allerede bevist at de evner å få det ut. Der ligger en klar forskjell på hvordan disse lagene har fremstått hittil (som riktignok er kun 1 kamp å vurdere Vikings på, så…det er fortsatt tidlig i sesongen). Vi tror at Oslo Vikings sitt forsvar er et kaliber opp fra resten av ligaen, og det passer dårlig for et Trolls-angrep som hittil har vist lite liv i løpespillet og variabel kvalitet i pasningsspillet. De skal virkelig få kjempe for å skape poengene denne gang, og om man er avhengig av WR Petter Thorp vil man nok oppleve et høyere nivå av fokus på ham fra Vikings taktisk sett enn det man så i de to første kampene.

Forsvarsmessig kan det tenkes at Vålerenga Trolls lykkes bedre enn forventet mot Vikings sitt angrep. Vi velger å tro at balansen Vikings etterstreber vil kunne skapes, og da blir det scoringer ut av det. Vi tror imidlertid ikke at QB Sezer får like gode arbeidsvilkår som han gjorde mot Lura Bulls i Vikings sin første seriekamp. Nøkkelen for Trolls sitt forsvar ligger fort i å unngå at Oslo Vikings får kampen inn i sitt taktiske spor med en blanding av løp og pasninger som etterhvert spiller av hverandre på en slik måte at forsvaret blir avventende fremfor aggressivt.

Highlights fra Trolls vs. Vikings 2016:

 

1. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 13. mai kl. 15:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Score: Hunters 20 – Hurricanes 14
Hvorfor vi tror de vinner: Før sesongen tippet vi dette som en seier som hjemmelaget til manges overraskelse kom til å ta. Vi tviholder på det tipset, og tror at Kolbotn har hatt nok tid til å forberede seg til å kunne gjøre en god figur her. Haugesund har forsåvidt hatt greit med tid de også, men vi er bekymret over at de så langt ikke har fått ut potensialet i laget sitt – og angrepsmessig gjelder det spesielt at man ikke har fått fart i pasningsspillet. Det gjør på sin side løpespillet langt mindre effektivt. Kolbotn har ikke et slikt problem på samme viset; der handler det mer om å få blokkene til å sitte bedre i løpespillet og så er man i gang med å skape yards.

Hurricanes må ha med seg sine beste menn om dette skal bli en borteseier. Har de fortsatt Øyvind Rein og Andreas Hustoft utenfor banen slik som i forrige kamp, så kan Hunters utnytte de manglene til sin fordel når Pontus Rulander kommer galopperende. Forsvarsmessig viste spesielt MLB Markus Helgheim gode takter når Kolbotn spilte mot Olavs Menn, og han må fortsette med det når han møter RB Alberto Osorio & co. hos Haugesund – da kan dette gå veien for Kolbotn Hunters!

 

 

2. DIVISJON
v/ Thomas Olsen

Hvem: Gjøvik Swans vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 13. mai kl. 14.00, Vind stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: Gjøvik viste i sin serieåpning i forrige serierunde at de er i toppform. Spesielt forsvaret deres så svært bra ut mot Vikings, men angrepet virket litt svakere. For Tønsberg sin del har de spilt to kamper og vist seg frem på to veldig forskjellige måter. I den første scorte angrepet totalt 0 poeng (forsvaret scorte 2) og i den andre scorte de 38 poeng. Hvilket av de to Tønsberg lagene som bestemmer seg for å møte opp vil være avgjørende for om Tønsberg har en sjanse eller ikke, men om de ønsker seier må de nok uansett vise mer enn de har gjort hittil i år.

 

Hvem: Oslo Vikings II vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 14. mai kl. 14.00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Dette tror jeg kommer til å bli en spennende kamp, for begge lagene tapte for Trolls II med relativt like sifre. Vikings tapte også for Gjøvik og beviste med det at de ikke hører hjemme i toppen av divisjonen, men for Lillestrøm er dette en sjanse til å bevise at nettopp de gjør det. Hvis Vikings vinner så vil nok Lillestrøm måtte finne seg i å rykke et stykke nedover på rankingen, men hvis Lillestrøm skulle vinne klart så vil de definitivt snuse mot toppen av divisjonen.

 

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Søndag 14. mai kl. 14.00, Skansesletta (Kongsvinger)
Om lagene/kampen: Vålerenga Trolls har vunnet klart i alle kampene de har spilt så langt i år, mens Kongsvinger har tapt klart i alle sine. Det skal altså skje noe veldig magisk for at Fortress skal stikke av med seieren her, men de har vist forbedringer utover i kampene de har spilt, så det er ikke umulig. Samtidig har Eliteserielaget til Trolls kamp bare to dager etterpå så det er mulig de ønsker å hvile en del spillere til det.

 

U17
v/ JM Henriksen

Hvem: Nidaros Domers vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Lørdag 13. mai kl. 13:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Om lagene/kampen: Dette bør jo bli bra; disse lagene er tross alt naboer sett fra et Trondheims-ståsted. Nuvel; det er vanskelig å se for seg noe annet enn at Nidaros Domers, som overbeviste voldsomt forrige helg, er en hard nøtt å knekke på hjemmebane. Kongsvinger har sin aller første sesong i år, og har vist tegn til liv som lover godt for fremtiden. Det er imidlertid nettopp det Fortress fortsatt må tenke mest på: Fremtiden. Akkurat denne kampen tilhører nok fort Nidaros og deres gode landslagsaktuelle spillere. 

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 14. mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Hey! Et spennende oppgjør? Tønsberg Raiders har levert varene i sine to kamper så langt, og Kristiansand Gladiators gjorde det samme i sitt ene. Begge har møtt Lillestrøm Starfighters, og om man KUN baserer seg på scoren der skulle Raiders ha kontrollen med ca. en touchdowns fordel på søndag. Så enkelt er det selvsagt ikke, og vi antar at dette fort kan bli scoringer begge veier og samtidig godt forsvarsspill begge veier også.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lura Bulls
Hvor og når: Søndag 14. mai kl. 14:00, Rollan (Bergen)
Om lagene/kampen: Disse lagene har faktisk møtt hverandre allerede tidligere i år, og da i en forsesongs-kamp. Det var i Sandnes, og var jevnt. Det var Bulls sin første U17-kamp noensinne, og de var ekstatiske når de vant. Siden den gang har laget spilt bra mot de i mellomsjiktet og nedover, og tapt klart mot et topplag (Trolls). Seahawks har på sin side et dårlig resultat på bortebane i Tønsberg å vise til. De må heve seg flere hakk fra den opplevelsen, men det har vi sett (i forsesongen…) at det har kapasitet til. Enda en spennende kamp på U17 denne serierunden? Vi håper det!

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.