Før runden: 4.serierunde 2015

Vi er klare for 4.serierunde i årets norske serie, og den første som foregår i mai måned! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien begynner også denne helgen, og vi har med informasjon om kampene der også!

4.SERIERUNDE, HELGEN 1-3.MAI 2015

MaxEmanuelson_J9R7786

Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 2.mai kl. 14:00, Dødens Dal (Trondheim)

Gameplan Domers:

  • Bygg opp angrepet fra Line of scrimmage og oppover. Ikke bli for avhengig av de dype pasningene, det fører bare til ints og sacks.
  • Husk blitz pickup og kontroll på Eidsvoll. De har nemlig studert hvordan Vikings slo Domers.
  • 8 mann i boksen og plugg gap’ene. La Eidsvoll slite for yardsene.

Gameplan 1814s:

  • Møter ligaens dårligste løpeforsvar, så løp ballen og vis hvorfor Aaron Harris ble hentet.
  • Sett press på Domers quarterback gjennom twister og overload blitzer, slik Vikings gjorde.
  • Hold defensiv back dypt og foran ballen, slik Vikings gjorde.

Score: Domers 14 – 1814s 27

Hvorfor vi tror de vinner: Eidsvoll 1814s er det sterkeste laget og vil kunne kontrollere kampen så lenge de holder ballen på bakken, selv om Eidsvolls angrep ikke var helt i sync mot Oslo Vikings i serieåpningen. Domers kommer nok til å justere litt i forsvaret for å demme opp for løpetrusselen, men de er sannsynligvis ikke sterke nok. Domers vil nok score poeng, de har et for eksplosivt angrep. Men mye vil stå å falle på at de reduserer antall turnovers. Dette er også fjerde kampen på fire helger for Domers som nok opplever småskader og slitne spillere, mens Eidsvoll 1814s bør være frisk i bein og hode og hatt god tid til å forberede seg.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Domers og 1814s:

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når:
 Lørdag 2.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 42 – Kings 6
Hvorfor vi tror de vinner: Fredrikstad må tåle å være tungt nederlagstippet for andre runde på rad. Nå svarte de meget bra (selv om seieren glapp) på det forrige helg, så det skal bli spennende å se hvordan de responderer denne gang!

Vi har fått sjansen til å se film fra oppgjøret mellom Kings og Starfighters, og det vi kan si er at Fredrikstad har en del ingredienser som bør kunne gjøre dem konkurransedyktige utover sesongen. Eksempelvis er de allsidige i angrep, og i forsvar er det flere som viser at de kan takle og stagge et motstanderlags angrep. Derimot er det ikke sikkert at det vil gjenspeile seg mot et Åsane-lag som er langt foran konkurrentene i både potensiale og hva de får ut av potensialet. Fredrikstad vil bli hardt testet som lag (og lagdeler) av en motstander som på dette nivået evner å finne svakhetene i både oppstilling av personell og disses utførelse av sine oppgaver. Seahawks kan imidlertid ikke ta lett på oppgaven; Kings har nok kvaliteter til at de bør stille opp og satse på å nok en gang motbevise forhåndstipsene.

 

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når: Søndag 3.mai kl. 14:00, Sofiemyr Stadion (Kolbotn)
Score: Hunters 20 – Trolls 2.lag 40
Hvorfor vi tror de vinner: Trolls sitt 1.lag har frihelg, etter at laget har tapt de to første seriekampene i Eliteserien. Får det noe å bety? Er det en del frustrasjon man benytter anledningen til å ta ut her? Hvordan vil de uttalte målene om å gi alle spilletid og ikke tenke så mye på resultatene, utspille seg når man er i en kamp hvor seieren kanskje settes på spill ved å sette inn 3rd string? Uansett tilnærming, og vi vet ikke om dette blir den jevne kampen som gir et slik scenario, så bør 1.lagets fravær av kamp sikre at både trenerkrefter og spillermateriale er så omfattende som det kan få blitt for Trolls 2 i denne kampen.

Hunters har åpnet sesongen med 2 strake seiere. Den første sa lite og ingenting om kvaliteten; den andre sa at vi har å gjøre med et lag som er i stand til å kjempe om en plass i 1.divisjon 2016. Her møter de et lag som trolig ikke kan kvalifisere seg til noe slikt, men som i sin hittil eneste seriekamp viste at de ihvertfall er et godt steg opp fra de ferskeste lagene i ligaen, og trolig nærmere de 1-2 beste i 2.divisjon. Kolbotn er underdogs igjen; noe de sikkert takler fint. Om de takler det godt nok til en seier i dette oppgjøret – der har vi våre tvil. Vi tror Trolls 2 blir for sterke for Kolbotn i år.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 3.mai kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Score: Swans 22 – Trailblazers 20
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er en kamp begge lag bør ha klare forhåpninger om å vinne. De har begge tapt sine 2 innledende kamper i årets serie, og de har nok begge fått med seg motstanderens resultater. Gjøvik har fordel av hjemmekamp, og det store spørsmålet er om Tromsø reiser like bra eller bedre etter 2 tøffe oppgjør som de gjorde til det første av de oppgjørene.

Trailblazers har scoret 2 TDs i hver av de 2 første oppgjørene mot langt sterkere motstand, så vi greier ikke helt se at de unngår scoreboarden denne gang heller. Men greier de å samle seg nok på defense til å hindre flere baklengs enn de produserer motsatt vei? Vi tror ikke det. Vi tror Gjøvik ser sitt snitt til en sportslig opptur; riktignok en de må kjempe hardt for mot et nord-norsk lag som tar stadige klyv i erfaring og spilleforståelse.

 

 

U17
v/JM Henriksen

Hvem: Nidaros Domers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når:
 Fredag 1.mai kl. 17:00, Dødens dal (Trondheim)
Om lagene/kampen: I fjor vant Domers én kamp, samtidig som de viste frem et spennende pasningsspill med en av landets mest lovende quarterbacks. Han er for gammel til U17 nå, så det blir spennende å se hva Nidaros gjør for å kompensere for det tapet.

Tønsberg hadde 3 seiere og 2 tap i 2014, og i forsesongen i år har de vist gode takter i blant annet treningskamp mot BVH Gators.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når:
 Lørdag 2.mai kl. 12:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Trolls gjorde rent bord i 2014, frem til de gikk på en smell når det gjaldt som mest; altså i finalen. Kristiansand var et av lagene som var hakket bak de to beste (Trolls og Vikings); det kan bli interessant å se om de bygger på dét, eller om det er et “helt” nytt lag som er på banen.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når:
 Søndag 3.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Om lagene/kampen: Eidsvoll var ikke i seriespill på dette alderstrinnet i fjor. Her møter de et Åsane som tapte samtlige av sine 5 kamper i fjor, men samtidig er Åsane som er i fremgang som sportslig organisasjon. Om trenerkreftene til Seahawks disponeres bra, så kan det få betydning også på dette nivået. 1814s hadde lag på U15-nivå i 2014, så det er ikke unaturlig at de stiller med et mannskap hvor flere har vært på banen før.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.