Før runden: 3.serierunde 2017

Vi er klare for en ny runde i både Eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon og U17! Denne gang med toppoppgjør i vår nest øverste divisjon i tillegg til mye annet snadder! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

3.SERIERUNDE, HELGEN 6-7.MAI 2017

Foto: Cecilie Hagen

ELITESERIEN
v/ JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 6.mai kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Nesten identisk som første punkt forrige uke: Få i gang et angrep som kan drive ballen regelmessig.
 • Stenge ned Eidsvoll sitt løpespill.
 • Færre selvskudd = Færre flagg og fumbles.

Gameplan 1814s:

 • Teste ut Trolls sitt forsvar i flere ledd tidlig, og vise evner til å true i flere deler av angrepsspillet slik at ikke alt ender opp med å være avhengig av løp.
 • Få ballen i hendene til Arne August Skovseth Søgaard på returer; sikre god baneposisjon.
 • Dekke WR Petter Thorp godt nok til at QB hos Trolls må finne andre enn ham i kastespillet.

Score: Trolls 14 – 1814s 26

Hvorfor vi tror de vinner: “Alle” snakker om de mange endringene hos 1814s, og de er der. Men stopp opp litt, og se etter likhetene istedenfor. Det er faktisk en god del av kvalitetsspillerne fra tidligere som fortsatt er i stallen. Om import-LB Michael Hall følger noenlunde i de solide fotsporene til Riley Bowen, så bør dette være et lag man er forberedt på at blir tøft å møte. Vi skal også legge til at laget knapt har vært synlige i forsesongen for folk utenfra, og dette er serieåpningen. Det betyr at vi alle er usikre på hva som kan forventes, og det er nok Trolls også. Eidsvoll har på sin side hatt muligheten til å kunne ta en grundig kikk på hva Vålerenga står for og driver på med, og det gir potensielt en taktisk fordel. Så er spørsmålet om 1814s greier å utnytte den godt, og ikke minst – om de tidlig får rusten av eget lag slik Trolls forhåpentligvis (for dem) gjorde i helgen som gikk.

For Trolls er det i grunnen litt kritisk å ta en seier allerede nå, eller i det minste være svært nær å gjøre det slik at laget ikke lar seg ryste for mye av åpningstapet og en kamprekkefølge som i tiden fremover består av 1814s, Vikings og så 1814s igjen. Vi tror at det skal holde hardt denne gang, og at Eidsvoll 1814s drar nok fordel av den seine seriestarten til at det blir en fordel som sammen med god nok kvalitet i stallen betyr seier i dette oppgjøret.

Highlights fra Trolls vs. 1814s i 2016:

 

Hvem: Lura Bulls vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Søndag 7.mai kl. 15:30, Lura stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Forsvaret gi Conor Lynch betydelig vanskeligere arbeidsforhold enn de ga Mehmet Sezer forrige uke. Det må være 1.prioritet om dette skal ende med hjemmeseier!
 • Finne samspillet i eget angrep slik at man jevnlig driver ballen nedover banen.
 • Gi Chandler Whittlesey bedre tid.

Gameplan Seahawks:

 • Teste Lura sitt pasningsforsvar tidlig, og holde presset oppe via både pasninger og enkelte trick-spill.
 • Omringe QB Whittlesey slik at han ikke får scramblet rundt.
 • Få antallet flagg betydelig ned fra forrige uke slik at man ikke skyter seg i foten med selvpåførte minusyards i samme grad.

Score: Bulls 28 – Seahawks 27

Hvorfor vi tror de vinner: Vi ser for oss at dette fort kan bli scoringsrikt, og kanskje egentlig mer enn det vi tipper på. Denne kampen har samtidig et potensiale til å bli ujevn. Om den blir det, så tror vi det blir i Åsane sin favør. Når vi allikevel har tippet Bulls som vinner her, så skyldes det at vi tror de for det første viser bedre takter enn de gjorde mot Oslo Vikings forrige runde, og for det andre at det er en annen motstander som riktignok har vist seg å holde nivået (noe vi også antok før seriestart, så ikke noe sjokk akkurat det), men nivået i Trolls vs. Seahawks forrige helg virket ikke å være helt på høyde med Vikings vs. Bulls.

Når vi samtidig nevner at det heller er Seahawks som stikker av med seieren om kampen blir ujevn, så er det fordi vi syntes at vi så bedre samspill og mer balanse hos Åsane i forrige runde, enn vi så hos Lura. Om Bulls ikke har fått orden på sysakene i så måte, så kan det være noe Åsane utnytter med stor effekt. Særlig gjelder det i pasningsspillet, hvor Bulls sitt manglende press på Vikings sin QB bør være en alvorlig bekymring som må jobbes med før man møter en kompetent QB i form av Conor Lynch.

Highlights fra Bulls @ Seahawks 2016:

 

 

1. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Olavs Menn vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14:00, Skjeberg Sport (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 21 – Gladiators 27
Hvorfor vi tror de vinner: Det er duket for oppgjør mellom de to ubeseirede lagene i 1.divisjon etter henholdsvis 2 kamper og 1 kamp hver. Det er store forventninger knyttet til dette oppgjøret, og utvilsomt en god del prestisje rundt det å sikre seieren. Det er også en kollisjon mellom to habile spillertropper med noe forskjellig tilnærming på det taktiske. For Kristiansand bør det være en bekymring at løpespillet ikke presterte flere yards sist, og de er nok avhengige av større produksjon på bakken i dette oppgjøret for å komplementere pasningsspillet som utvilsomt viste seg produktivt nok sist. Vil det være like vellykket også mot Olavs Menn? Det gjenstår å se.

For Olavs Menn må man finne frem et par-tre pasninger som lykkes med å overraske Gladiators. Kristiansand er for gode til at man kan regne med å slå dem utelukkende gjennom løpespillet. Samtidig; dette løpespillet har holdt mål til å slå de to andre lagene i divisjonen, så om man kan holde Gladiators utenfor endzone så er det jo gjort – eller hur?

Det har som vanlig noe å si hvilke spillere som er med/ikke med. Vi tror at Olavs Menn stiller mannsterke, men Gladiators tar neppe lett på dette oppgjøret de heller, og da bør vi snakke om full tropp hos begge. Vi tror at dette oppgjøret blir tett, men at Kristiansand Gladiators sitt noe mer balanserte angrep viser seg å lykkes bedre enn Olavs Menn sitt tungt løpsbaserte angrep, og at måltavla vil reflektere det.

 

 

2. DIVISJON
v/ Thomas Olsen

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 15.00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Begge lagene har startet sesongen 0-1 og ønsker å gjøre noe med dette på lørdag. Likevel er det store forskjeller på et helt nytt Kongsvinger lag og Tønsberg som var spådd i toppen i årets 2. divisjon. Kongsvinger ønsker nok å bevise at de kan mer enn de viste mot Lillestrøm i første serierunde, men det er nok Tønsberg som er mest motivert etter et knepent tap mot Fredrikstad i helgen som var. Forhåpentligvis klarer de å score en touchdown denne gangen, for det har Kongsvinger vist seg kapable til.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14.00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: I motsetning til lagene over kommer Lillestrøm og Vålerenga av store seiere. Starfighters vant overlegent 67-13 mot Kongsvinger i første serierunde, mens Trolls II vant med sifrene 37-0 over Vikings II samme dag. Det var nok Trolls II som møtte den hardeste motstanden i første serierunde også så denne kampen har elementene for å bli meget spennende. Laget som kommer seirende ut i denne kampen vil nok automatisk gå opp som favoritten i årets andredivisjon med mindre laget i kampen under gjør noe magisk.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14.00, Vind stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: Endelig får vi sett det siste 2. divisjonslaget i årets serie i aksjon, nemlig Gjøvik Swans. Dette knyttes det store forventninger til for vi vet at de har en stor stall og har gjennomført en forsesong hvor de blant annet har hatt treningsleir med 1. divisjonsklubben Kolbotn Hunters og spilt treningskamp mot Vålerenga Trolls II. De var også langt mer jevnspilte med det nevnte Trolls laget enn det Vikings viste i første serierunde, så svanene fra Mjøsbyen får nok favorittstempelet i dette oppgjøret.

 

U17
v/ Thomas Olsen

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 12:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Seahawks har sin serieåpning på bortebane i Tønsberg på lørdag og er nok klare for å vise hva de kan. Seniorlaget åpnet sterkt i Eliteserien forrige helg, og juniorprogrammet har nok et ønske om å vise at de kan gjøre det samme. Det er derimot ingen enkel oppgave som venter dem for Tønsberg viste de var solide når de slo Lillestrøm forrige helg. Likevel, det har gjort at Seahawks har fått film av sine motstandere og vet hva som venter dem. Det å ha sett film av motstanderne sine før kampen er noe vi forventer av juniorprogrammet til en Eliteserieklubb, og med tanke på at Tønsberg ikke har noen mulighet til å få film av Sjøhaukene, ettersom de ikke har spilt enda, bør det være en fordel til Bergenslaget, men om det holder til seier gjenstår å se. 

 

Hvem: Lura Bulls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 12:00, Lura stadion (Sandnes)
Om lagene/kampen: Begge lagene kommer fra store tap i forrige serierunde med forbausende like sifre (Starfighters tapte 12-52 og Bulls 12-54). De er nok derfor like sultne på seier denne runden, men Bulls har den klare fordelen av hjemmebane. De har også allerede en seier for året over Drammen Warriors i første serierunde, mens Starfighters står med to tap. For begge lag blir det derimot den tredje kampen på like mange uker og det er vanskelig med to lag som begge har en relativt liten stall. Det kan trolig bli utslagsgivende i denne kampen.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Om lagene/kampen: Domers er enda et lag som åpner sesongen til helgen, når de reiser til Drammen og møter en av årets nykommere i Warriors. Drammenslaget står med to tap og spiller nå sin tredje kamp på like mange uker mot et Trondheimslag med friske kropper. Domers hadde ingen god sesong på U17 nivå i fjor, men det har nok bare ført til et ønske i klubben om å vise hva de er gode for. Vi vet svært lite om Domers U17 så denne kampen kan bli spennende.

3 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.