Før runden: 2.serierunde 2015

2.serierunde i årets norske serie er kun noen dager unna – vi gleder oss! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon.

2.SERIERUNDE, HELGEN 17-19.APRIL 2015

 

Bulls hjemme - bilde av Henning Lillejord

Foto: Henning Lillejord

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Oslo Vikings vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 18.april kl. 14:00, Frogner Stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Bygg på selvtilliten rundt den klart forbedrede defensive boksen, men vær forberedt på at Lura Bulls vil være langt mer flerdimensjonal enn det Eidsvoll 1814s var i angrepet.
 • Ikke fall for fristelsen med å kaste ballen inn mot midten – det er minst 4 svært dyktige og erfarne Bulls spillere klare til å plukke ballen ned. Få ballen ut og på siden, lengst vekk fra linebackertrioen.
 • Harry Peoples må containes, ikke nødvendigvis presses. Han kan være langt farligere til beins mot et aggressivt defense enn han er om han får lov å stå trygt i pocket.

Gameplan Bulls:

 • Ikke bli for endimensjonal i angrepet. Veksle opp løpespillet og la Mike Bergey ha lengst mulig vei til ballen. When in doubt, løp med Harry Peoples.
 • Oslo Vikings har en ganske stor men fersk offensiv linje. Fyll på med defensive linjestunts og Derek Mann vil settes ut av spill.
 • Hold Simon Bruset igjen i en “spy” rolle. Han vil få anledning til å plukke flere interceptions mot Oslo Vikings.

Score: Vikings 07 – Bulls 21

Hvorfor vi tror de vinner: Lura Bulls virket svært solide mot Nidaros Domers, som var bedre enn det resultatet tilsa. Likevel, Bulls var giftige i defense, som scoret to touchdowns på egenhånd i tillegg til flere turnovers. Samtidig møter Lura Bulls også et bedre defense denne gangen. Litt rust kan gjøre at dette blir en liten stand-off, der Lura Bulls flytter ballen greit inntil de blir stoppet, havner i en long-distance situasjon de ikke kommer ut av på grunn av en straff, eller de scorer. Oslo Vikings sitt offense vil fortsette å slite mot dette Bulls defenset. Det er absolutt nødvendig at Vikings ikke ser en tilsvarende turnover situasjon som det Domers gjorde. Vikings sin beste sjanse ligger i å begrense løpene til Bulls, containe Harry Peoples og prøve å utnytte Bulls secondary. Mye likt det Domers skulle. Alt i alt en jevnere resultatmessig, noe lik spillemessig men hardere defensiv kamp enn det vi så mellom Bulls og Domers i forrige runde. Men Bulls er klare favoritter.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Bulls og Vikings:

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 18.april kl. 17:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Studer pasningsmønsteret til Nidaros Domers. Godt nok secondary til å skape turnovers.
 • Unge sjeler må bygge selvtillit. Begynn med korte pasninger og se etter mismatches i personell mellom receivere og cornerbacks.
 • Vinn line of scrimmage, det vil gi Trolls en initiativfordel kampen gjennom

Gameplan Domers:

 • Forvirr de unge quarterbackene med stunts og blitzes. Skrem med liksom-blitzes. Det er mye informasjon som skal prosesseres hos en quarterback, og spesielt en med lite erfaring.
 • Se opp for jet sweeps og counters, for de kommer. Lær av forrige kamp, ikke slipp ballen ukontrollert på utsiden.
 • Stol på bread’n butter angrepet. På pasningene. På receiverne. Domers har det beste pasningsangrepet i ligaen, og ikke la forrige kamp ta fra den selvtilliten.

Score: Trolls 28 – Domers 26

Hvorfor vi tror de vinner: Så er vi i gang med et av høydepunktene, som på mange måter vil indikere hvordan bunnen i Eliteserien vil se ut i år. Når det er sagt vil dette, i år som i fjor, bli en av årets mest spennende og morsomste kamper å se på for den nøytrale tilskuer. Vi tror Trolls vinner fordi de gjør ting smart, og Trolls pasningsdefense med en aggressiv defensiv linje og et bra pass secondary gjør jobben. Seieren kommer ikke uten poeng mot, og Trolls må virkelig ta ut alt de har men dette er en kamp begge lag bør vinne for å sikte seg inn på sluttspillet.

Highlights fra fjorårets oppgjør i seriestarten mellom Trolls og Domers:

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 18.april kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 26 – Olavs Menn 16
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er et oppgjør mellom de potensielt sterkeste lagene i årets 2.divisjon, og seieren er langt fra gitt på forhånd. Det store spørsmålet er om Olavs Menn har rekruttert og trent godt nok til å ta igjen forspranget Åsane i fjor hadde på resten av 2.divisjon. Vi tror det har nærmet seg, og vi tror Olavs Menn har så troen på det at de kommer med en solid tropp og leverer sitt ytterste. Vi tror at det allikevel ikke holder, fordi Seahawks sitt mannskap fortsatt er godt nok, og trenerkreftene på sidelinja bør være i stand til å gjøre viktige justeringer underveis i kampen. Treningskampen mot Haugesund Hurricanes som man bare såvidt vant bør også være en vekker som Seahawks bør dra nytte av til å innse at det må jobbes for seierne i enda større grad enn i 2014. Gitt på forhånd? På ingen måte!

 

Hvem: Bergen Storm vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 18.april kl. 14:00, Varden kunstgress (Bergen)
Score: Storm 30 – Warriors 32
Hvorfor vi tror de vinner: Det har skjedd mye siden vi tippet 2.divisjon og så et Storm-lag nærmest på vei mot stupet. Gamle krefter på både spiller- og trenersiden har meldt seg til tjeneste, og laget ser nå sterkt nok ut til å snu det hele fra en slite-sesong til en sesong i tetsjiktet. Samtidig har Drammen sin forsesong inneholdt scrimmage mot Tønsberg Raiders og andre forberedelser som gjør at vi tror de ikke er et lag som kommer til å legge seg ned for noen. For å i det minste være litt tro til forhåndstipsene våre for halvannen uke siden, så holder vi på en seier til Warriors her, men en knapp en.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 19.april kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Score: Swans 22 – Hunters 34
Hvorfor vi tror de vinner: For et par uker siden så dette i våre øyne ut som en trolig seier til hjemmelaget. Etter forrige helgs sjokktap 6-48 for Tønsberg Raiders, tror vi nok at det kan bli tøft for dem å slå Kolbotn i dette oppgjøret. Et stort forbehold: Eidsvoll 1814s og Gjøvik Swans har farmeravtale i år som i fjor. Om gutta som manglet forrige helg fordi de var på Frogner Stadion er med, og noen av 1814s sine bidrag er tilstede; ja, da er dette en ypperlig anledning til å reise kjerringa – for å bruke et uttrykk Vince Lombardi sikkert aldri brukte. Det er verdt å nevne at Eidsvoll har frihelg.

Om det ikke er tydelig av forrige avsnitt, så la oss gjøre det helt klart; vi er veldig usikre på hvordan dette vil gå. Forrige helg gir signaler om at Kolbotn bør få en enkel match; en del omstendigheter knyttet til farmeravtale gir signaler om at Gjøvik trolig har en helt annen styrke når de stiller til kampstart denne gang. Det er selvsagt også en fordel å ha en kamp bak seg som man kan lære av og forbedre seg på.

Vi lander til slutt på å ikke se fullstendig vekk fra forrige ukes resultat, og gir derfor Hunters et favoritt-stempel her. Vinner de, vil de allerede ha tangert forhåndstipsene våre – og for å være ærlig: Være i samme situasjon som Bergen Storm med tanke på at sesongen ender med flere seiere enn tap.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.