Før runden: 1.serierunde 2015

Det er klart for kickoff! Nå er den norske sesongen 2015 i gang, og vi gleder oss noe vanvittig! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon.

1.SERIERUNDE, HELGEN 10-12.APRIL 2015

 

Vikings vs 1814s 2014 foto Line Helen Østgaard

Foto: Line Helen Østgaard

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Lura Bulls vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 11.april kl. 14:00, Lura Stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Punche Nidaros Domers rett i nesen med powerløp og kontrollere kampen
 • Etablere kastespillet tidlig for å skape rom for løpespillet
 • Sette press på Dustin Hawke Willingham; å gi ham tid er å be om et tap

Gameplan Domers:

 • Vær offensiv i hva man presenterer i forsvar og vinn den defensive boksen, slik at både blokkeregler og å lese coverage blir vanskelig for henholdsvis offensiv linje og QB hos Bulls.
 • Etablere kortpasningsspillet tidlig: det får ballen ut av pocket slik at Bulls ikke kan være like effektivt, og det tvinger pass coverage til Bulls tettere opp for siden å utnytte dype pasninger – for skal Domers ha sjanse i denne kampen må de produsere store spill gjerne på dype pasninger.
 • Utfordre Lura sitt pasningsforsvar tidlig, mikse opp med en dose Sondre Vik Furuseth, og gradvis skape seg rom gjennom bredde i playcalls

Score: Bulls 38 – Domers 17

Hvorfor vi tror de vinner: Lura er tippet i topp av tabellen, mens Nidaros er tippet godt ned på tabellen. Skjønt; med kun 5 lag i Eliteserien er det ikke akkurat langt fra topp til bunn og vice versa. Det tror vi også vil reflekteres i denne kampen. Domers er på ingen måte et lag man kan spasere over, og deres til tider svært eksplosive angrepsspill var allerede i fjor en massiv utfordring for et Bulls-lag som bare såvidt dro hjem seieren i Trondheim.

Da skal vi legge til at Domers selv hadde store problemer med å stoppe andre lag med sin defense i fjor, inklusive Bulls. Vi tror derfor at dette ikke blir en kamp med lav score. Riktignok ser Lura sitt forsvar sterkt ut på papiret, men vi snakker om 1.serierunde og lag som må samspilles. Det laget som er mest kampklart allerede nå i sesongens spede start, vil ha en massiv fordel her. Vi tror forskjellen på det sistnevnte er liten, og da tror vi på en hjemmeseier, men i en shootout snarere enn en defensiv kamp.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Bulls og Domers:

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Frogner Stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Utfordre 1814s til å løpe; være mindre redd for å gi opp en pasnings-TD tidlig snarere enn å gi løpespillet rom og dermed gi opp mange TDs også i pasnings-spillet seinere fordi hele defense fokuserer på å plugge igjen boksen da
 • Raske pasninger både vertikalt og horisontalt! Strekke Eidsvoll sitt defense slik at de ikke blir fristet til å kollapse pasningsforsvaret rundt QB Derek Mann
 • Mikse fronter defensivt men sørge for at alle gaps er plugget; sørge for at blokke-reglene ikke blir enkle og forutsigbare for et Eidsvoll som gjerne vil etablere seg på bakken

Gameplan 1814s:

 • Etablere løpespillet tidlig; gi motstanderne en smak på hva Aaron Harris står for
 • Play-action, end arounds og etterhvert screens for å holde presset av både QB og RB
 • Aggressivt forsvar med mye press på QB: Ikke gi Mann tid til å kaste komfortabelt samtidig som man dropper fire mann for å jakte interceptions.

Score: Vikings 21 – 1814s 42

Hvorfor vi tror de vinner: I fjor endte tilsvarende oppgjør med hele 45-7 seier til bortelaget 1814s. Vi ser ikke for oss en tilsvarende nedslakting, men greier ikke se at hele forskjellen mellom disse to lagene er utjevnet siden 2014. Nå var det riktignok kamper som var jevnere enn serieåpningen mellom disse to lagene i fjor, men det var samtidig klasseforskjell på dem. Eidsvoll er favorittene til NM-gullet, og det tror vi at vil gjenspeile seg i denne kampen mot et Oslo Vikings som på tross av like uniformer inneholder mye nytt.

Det store spørsmålet for vår del er knyttet til LB Mike Bergey og hva han kan bidra med. Hvis det viser seg at han er en taklingsmotor som dekker mye av banen, så vil det kunne gjøre et stort utslag for hjemmelagets evne til å henge godt med i denne kampen.

Highlights fra fjorårets oppgjør i seriestarten mellom Vikings og 1814s:

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Vålerenga Trolls 2 vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 2.lag 34 – Trailblazers 12
Hvorfor vi tror de vinner: Velkommen til norsk amerikansk fotball, Tromsø! Dette er en historisk kamp; for første gang skal et nord-norsk lag på banen i et seriespill. De debuterer mot Trolls sitt 2.lag, som vi tror blir klart for sterkt denne søndagen. Vi tror allikevel at Trailblazers vil være i stand til å skape noe i angrep; utfordringen deres blir nok snarere å stoppe et angrep som har spilt 9 mot 9 en rekke ganger og skjønner blokke-ansvar. Selv om Trolls 2 sikkert har en god del unge og uerfarne spillere, så vil vi tro klubbens rutine gjenspeiler seg i det som leveres søndag. Da blir det en hjemmeseier.

 

Tønsberg vs Drammen 2014 foto Bjørn Tore Manuel Emanuelson

Foto: Bjørn Tore Manuel Emanuelson

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Score: Swans 26 – Raiders 22
Hvorfor vi tror de vinner: Vi ser for oss et Tønsberg Raiders som er i ferd med å ta et steg videre kvalitetsmessig, og det kan bli en større utfordring enn Swans ser for seg. Om Gjøvik er bedre enn i fjor eller ei vet vi lite om, men vi tar da som utgangspunkt at de ihvertfall ikke er nevneverdig dårligere enn fjoråret. I tilfelle bør dette fortsatt bli en hjemmeseier, selv om vi ikke ser for oss utklassing den ene eller andre veien.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.