Etter runden: 4.serierunde

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

4.SERIERUNDE, HELGEN 1-3.MAI 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

MaxEmanuelson_J9R9373

Arkivfoto: Max Emanuelson

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 2.mai kl. 14:00, Dødens dal (Trondheim)
Score: Domers 6 – 1814s 35
Scoren vi tippet i forkant: Domers 14 – 1814s 27

Om kampen: Kampen forspilte seg stort sett som forventet. Antall touchdowns traff vi på, selv om de var litt mer skjevfordelt enn vi hadde forutsett, og basert på spillet trengte det ikke være det. For dette kunne vært en jevn kamp. For først og fremst la vi merke til at Nidaros Domers sitt defense kom for å spille kamp denne dagen. Sant skal sies, det var aldri tvil om at Eidsvoll sitt angrep kom til å være et og et halvt nummer for stor for Trondheimsguttene – det er ikke mulig å ta igjen nivået på fysikk og teknikk over natten – men Nidaros Domers spilte smart i forsvar med 8-manns boks og cover 3 look. Greit, Eidsvoll scorte på sitt andre spill fra scrimmage med #5 Aaron Harris på et 75 yards løp som allerede der indikerte at banens beste enhet, Eidsvolls offensive linje, ville utgjøre forskjellen i kampen. Men etter dette gjorde Domers sitt defense jobben og krevde at Eidsvoll måtte slite for hver yards de fikk, og da Eidsvoll nærmet seg endzone plukket Domers free safety Kristian Bjørnsen ned en utsøkt interception og satte offense i posisjon til å hente igjen forspranget. Men her var det nok en gang for det meste stang ut. Domers sitt offense beveget ballen greit på bakken med #45 Sondre Vik Furuseth men hadde ikke en eneste fullstendig pasning før på tredje offensive serie. Domers sitt angrep flyttet ballen litt og litt mer effektivt utover kampen og posisjonerte seg flere ganger høyt oppe på Eidsvoll sin banehalvdel, men Eidsvoll forsto raskt at nøkkelen lå i høyt press på Domers backfield og sendte 6 manns rush fra forskjellige vinkler, noe som sendte Domers QB Dustin Hawke Willingham på flere løpeturer ut av pocket. Og som mange ganger før i sesongen resulterte dette i noen interception – som alle kamper før totalt fire stykker, hvor Eidsvoll sin safety Brian Moro gjorde det han gjør best: lå dypt i skjul, sniffet ballen og plukket den ned med to interceptions for dagen.

Eidsvoll hadde god kontroll på Line of Scrimmage. Det var først da Domers unnlot å dekke noen gaps fra defense at 1814’s kontret med sine isolation spill og sendte fullback Geir Kristian Hoel ned banen med ballen for 33 yards touchdown. Dette kom også godt til syne på Aaron Harris sin andre touchdown som i utgangspunktet gikk mot venstre, før Harris kuttet tilbake mot høyre. I stillbildet på filmen ser vi at den offensive linjen til Eidsvoll har gjort hele tre – 3 – pancake blocks, altså blokker hvor Domers sine spillere er slått til bakken. Og når 1814s får lov å spille 11 mot 8 og Harris har ballen i hendene spiller det ikke så mye rolle hvor han bør løpe. For å avslutte beskrivelsen av Eidsvoll sitt angrepsspill var det tydelig at vi så konturene av hvordan Eidsvoll ønsker å spille angrep i år. Selv om isolation spillene er bread’n butter, tillater det å sette opp pasninger. Da Domers hadde 8 spillere i boksen var det mye rom bakover på banen, og en dominerende offensiv linje gav QB Eivind Brekke nok tid til å finne mottakerne – eller mottakeren – sin. For selv om det startet med to interceptions for Eidsvoll, ble de effektive med en play-action fake til Hoel før Brekke fant stand-out slotback #11 Arne August Skovseth Søgaard to ganger gjennom luften for touchdown. Søgaard har en enorm fart og posisjonsevne, og hans kjemi med Brekke er usedvanlig viktig for luftangrepet til Eidsvoll. Vi tar også med at fra sin slotback posisjon var Søgaard en viktig skikkelse på løp og som blokker på perimeteren og en av kampens viktigste spillere i så måte. Vi avslutter oppsummeringen med hjemmelaget som, i likhet mot Oslo Vikings, tøffet seg litt på slutten med den talentfulle back-up QB’en Johannes Moe bak center, og fikk ballen i endzone med en pasning til Joakim Krabbe, men… too little too late og det var egentlig aldri spennende [Oppdatert 6.5 2015].

Spillerbørs:

 • 3 stjerner: Eidsvoll 1814’s offensive linje. Full kontroll på DL, beveger seg nydelig på isolation spill, fullfører blokkene så Domers ligger på bakken, og gir Brekke allverden tid på pasningene.
 • 2 stjerner: Arne August Skovseth Søgaard, Slotback Eidsvoll 1814’s. To touchdownsmottak, løper ballen selv og gjør viktige blokker.
 • 1 stjerne: Brage Sæther, Middle Linebacker Nidaros Domers. Høy taklingsprosent i midten, får Geir Kristian Hoel i fjeset på nesten hvert spill, og stoppet det der. Solid!

Hva vi lærte om lagene: Spesielt markerte og imponerte rookie middle linebacker Brage Sæther, et Domers Football League (DFL) produkt, hele kampen igjennom da han stort sett fikk Hoel eller offensive linjen i fjeset. Brage spilte som en veteran, gjorde gode reads og satte seg selv sjelden ut av posisjon. Videre så vi at Domers sitt defense kom godt forberedt til kampen med 8-manns boks, selv om de nok kunne vært litt mer bevisst og gjerne nøklet ut Søgaard for pasninger. Når det skal sies så vi ved noen tilfeller at Domers sitt defense møtte et balansert offense med ubalansert defense, og lot enkelte gaps stå åpen. Når vi vet hvor raskt Eidsvoll flytter backside linje over til playside, og playside linje dobler ned banen, skaper det åpninger for tre eksplosive backer som Harris, Hoel og Søgaard. Eidsvoll sitt angrep kan være effektivt men er begrenset. Domers avslørte nok litt hvordan det bør stoppes i denne kampen, selv om de ikke var like effektive hele tiden.

Eidsvoll har lagt inn et element av option spill i år men det virker ikke rendyrket da offense blokker stort sett alle og ikke lar read guys stå i fred for quarterbacken å lese. Da får man ikke nummerfordelen man søker, og det ble heller ikke spesielt effektivt. Vi forventer vel å se et Eidsvoll fra balansert formasjon som kjører isolation og counter spill, og sper på med kortere pasninger ut av backfield. Det kan være vel så effektivt det.

Avslutningsvis…. Nidaros Domers har potensielt det giftigste angrepet i ligaen, men det hjelper ikke når man teller 15 interceptions på 4 kamper. I denne kampen sendte de vitterlig runningbacks ut på escape ruter. Men det hjelper ikke når de ikke blir utnyttet mot høyt press. Det var hvertfall en situasjon der en enkel dump til Furuseth ville satt ham alene med en safety mot endzone, men resulterte i en ball utover sidelinjen. Domers virker besatt på å fyre ballen ned banen, og hittil virker det som det er defense som har flest mottak på de ballene…

 

Eidsvoll 1814s OL 2014 - foto Line Østgaard

Arkivfoto: Line Østgaard

Rundens MVP offense: Eidsvoll 1814’s offensive linje: umatchet i landet på sine isolation spill. Hadde man byttet Domers og 1814’s offensive linjer tipper jeg Domers ville vunnet kampen 46-28.

Rundens MVP defense:  Brage Sæther, Middle Linebacker Nidaros Domers. I kamp med offensiv linje og Fullback Hoel gjør han usedvanlig mange taklinger. Kunne vært langt styggere sifre uten ham på banen.

Rundens “se opp for” spiller (ikke-import):  Brage Sæther, Middle linebacker Nidaros Domers. Uvanlig å gi denne til en som er kåret til MVP, men når det er en spiller som ikke har spilt toppserie før, og går fra DFL til starting middle linebacker mot Norges tøffeste og hardeste løpeangrep, er det vel ingen annen mulighet enn å gi ham prisen.

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Åsane Seahawks vs Frstad Kings 2015 - foto Øyvind Aasgard

Foto: Øyvind Aasgard

Hvem: Åsane Seahawks vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når:
 Lørdag 2.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 71 – Kings 0
Score vi tippet i forkant: Seahawks 42 – Kings 6

Om kampen: Kings kom på besøk med en liten stall, og da gikk det som det måtte gå mot et lag som tilsynelatende har satt seg helt andre sportslige mål enn flere av motstanderne. Det hjelper selvsagt med en porsjon erfaring kombinert med omfattende trenerkompetanse, og det gjenspeiler seg stort sett fra spill til spill.

Hva vi lærte om lagene: Fredrikstad drar til Bergen med kun 18 spillere, og det er langt færre enn de 29 vi talte i hjemmekampen mot Lillestrøm Starfighters. Har Kings pådratt seg mye skader, eller er dette et lag som sliter med mange som ikke setter av tiden til lange borteturer..? Nå er det fullt mulig å vinne kamper med 18 mann også, men da må det være høy kvalitet på de 18, ihvertfall hvis man møter en god motstander med bredere stall. Åsane er på dette nivået en svært god motstander, og Kings hadde samtidig rett og slett ikke 9 på banen om gangen som var gode nok til å spille 9-mannsfotball som et lag mot en så velorganisert motstander. Resultatet forteller det meste i så måte, men la oss også se på noen grep som Kings kan ta for å ihvertfall holde det jevnere, og kanskje til og med vinne slike kamper om de stiller med fullt mannskap og får noe mer erfaring:

Åsane vs FrStad manglende D justering Kings

Er ikke tallene fine?

For å gjøre det litt enklere å se, så har vi markert hvor det er spillere, med røde tall for forsvarende lag (Kings) og blå tall for angripende lag (Seahawks). Legg merke til at ballen er på -sett fra forsvarets posisjon- høyre hashmark. Om vi trekker en strek vertikalt gjennom ballens posisjon har vi utvilsomt mer plass og samtidig flere blokkere på (igjen sett fra defense sin posisjon) venstre side av ballen. De som er der er forsåvidt i grei posisjon, men her kunne man med fordel unngått å invitere Åsane til å løpe der det er mest plass. En forflytning av LBs og DB på høyre side vil kunne bidra til å skape en situasjon hvor angrepet til Åsane får en større utfordring – enten Seahawks velger å løpe ut mot siden hvor de raskt skaper seg overtall, eller i midten hvor det kun er to mann på line of scrimmage, og hvor 2 på OL er frie til å gå rett i fleisen på LBs. I dette eksempelt valgte Åsane å løpe opp midten, og hadde få problemer med å skaffe seg positive yards.

Nå er det ikke slik at Fredrikstad blir værende i en slik oppstilling hele kampen igjennom. Her har de justert:

Åsane vs FrStad D Kings har justert

Man kan sikkert diskutere et og annet, men dette er unektelig en mer hensiktsmessig oppstilling enn i forrige bilde, og viser at Fredrikstad Kings evner å justere seg underveis. DET er en viktig egenskap å ha! Så er det slik at oppstilling er én ting; gjennomføring av den enkeltes oppgaver, teknikk osv. er andre og -definitivt på vårt nivå- viktigere deler. Når man taper 71-0 og har 18 mann hvorav flere helt sikkert må rullere inn på uvante posisjoner; da sier det seg selv at de sistnevnte elementene ikke glir smertefritt.

Et tips må vi gi; den som har contain-ansvar må være mer aggressiv og angripe utside-skulder på ytterste blokker for å presse spillet inn slik at lagkameratene kan gjøre taklingen. Man gir fra seg contain når man ikke gjør dette i en tidlig fase av spillet, og gir stadig vekk en haug med yards til ballbærer. En annen ting er at det er heldig for lag å spille mer enn bare Cover 1; om man har Cover 2 og Cover 3 i arsenalet ihvertfall, så slipper man å bli så flate og samtidig forutsigbare i forsvaret mot spread-formasjoner. Hvor man plasserer safety i Cover 1, inklusive hensyn til sterk/svak side og hashmarks, har også betydning. Her tipper vi at en god del av lagene i 2.divisjon har kompetanse nok til å gjøre det riktig, men av en eller annen grunn gjenspeiler det seg ikke så ofte i praksis. Kommuniseres det sterk/svak side, om man som CB har safety-hjelp og så videre på banen? Si gjerne ja; kampfilmen sier nei.

Som tidligere nevnt får teknikk også mye å si. Backpedal-teknikk er et godt eksempel på det, hvor receivere alt for ofte får fri bane og har vunnet kampen mot sin mann etter 4-5 steg fordi DB ikke har en teknikk som setter ham i stand til å konkurrere.

I Fredrikstad sitt angrep er det muligheter. Med noen flere som blokker eller får forsvarsspillere feil vei, så kan løpespillet lykkes bedre også mot gode motstandere. I pasningsspillet mangler det en del på utførelse; hvis man får mindre avstand mellom den som kaster ballen og den som tar i mot, så vil nok antallet mottak bli høyere enn antallet interceptions og incompletions. Klart; det er sikkert fristende å gjenta touchdown-pasningen fra Starfighters-kampen, men da må man lykkes med både å åpne forsvaret bedre i krysningspunktet mellom det horisontale og vertikale, og man må få nok av en pocket til at den som kaster kan unngå å kaste av bakfoten.

Åsane Seahawks ser utvilsomt solide ut opp mot alt de har møtt av motstand så langt. De har imidlertid en utfordring i å ikke bli late i utførelsen i kamper som de har store ledelser i. Såvidt vi kan se av serieoppsettet har de nå en frrrrøkteli lang reise til bortekamp på Varden mot Bergen Storm, for deretter å avslutte hjemme mot Lillestrøm Starfighters. Bergen Storm bør bli et jevnere oppgjør og mer gjennomtenkt motstand enn de har møtt hittil, men det er vanskelig å se for seg hvordan Seahawks kan unngå en 2.divisjonsfinale. Alt vi har sett så langt tyder på at det også er der de hører hjemme, og så kan man jo spekulere i hvordan dette mannskapet hadde klart seg mot Vålerenga Trolls eller Nidaros Domers – med eller uten et par-tre importspillere hos Sjøhaukene.

Det er populært å si at det er stor forskjell mellom Eliteserien og 2.divisjon, og det er vanskelig å være uenig i. Men når man ser en del kampfilm av Åsane Seahawks, så er det samtidig lett å se at de faktisk kunne stoppet noen spill i ny og ne, og til og med produsert et og annet. SÅ fantastiske er ikke spillerstallene i Eliteserien!

 

Kolbotn vs Trolls 2 - 2015 - foto Silje Marie Tyrihjell

Foto: Silje Marie Tyrihjell

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når: Søndag 3.mai kl. 14:00, Sofiemyr Stadion (Kolbotn)
Score: Hunters 33 – Trolls 2.lag 46
Score vi tippet i forkant: Hunters 20 – Trolls 2.lag 40

Om kampen: Dette ble en touchdown jevnere enn tippet når kampen var ferdigspilt, men før man kom så langt var det i perioder betraktelig jevnere enn det også. Kolbotn viser at de kan matche Trolls 2 godt, og så kan man jo diskutere hvem som hadde flest og viktigste skader og frafall til kampen; det er i grunnen ikke så interessant. Vi registrerer at Trolls 2 vant, og at Kolbotn ikke var skremmende langt bak på måltavla.

Hva vi lærte om lagene: Dette er to lag som har sine system, og som i stor grad vet hva de forsøker å få til. Det er ting å justere på, og det er individuelle prestasjoner, spilleforståelse og ikke minst teknikk å forbedre. For Kolbotn, som fortsatt er det laget som minner oss mest om det glade 1990-tall, så er det en del justeringer som kan gjøres for å score enda mer. La oss ta et eksempel på pass protection:

Kolbotn pocket 01

Fig 1) En ikke unormal oppstilling fra Hunters sitt angrep. 3 WRs, 2 RBs.

Kolbotn pocket 02

Fig 2) Spillet har begynt. 3 DL vs 3 OL, 2 RBs i pass protection. Pasningsspill.

Kolbotn pocket 03

Fig 3) QB setter opp for pasning. Det er dannet en pocket, men den er skjørere enn den kunne vært:

Som bildene ovenfor viser, så hender det at Kolbotn kaster ballen. Noen ganger har de da 3 WRs på rute, og QB har beskyttelse fra 3 OL og 2 RBs. Det er i dette tilfellet snakk om ordinær dropback-passing, og blokkerne lager en lomme som QB kan kaste fra. Her er det en utfordring for Kolbotn å adressere: Gapet mellom OL og RBs blir for stort, og en god defensive end vil ganske enkelt kunne kollapse lom…pocketen fordi RBs har en uheldig vinkel hvor rommet mellom ytterste mann på offensiv linje og runningback gir mulighet for å takle QB i det han beveger seg inn i pocket for å kaste. Det vil være en fordel for Hunters om RBs er to steg lenger frem, og kan ta over OL sin mann og skyve ham videre i samme retning som han allerede har momentum takket være OL sin blokk. Slik det er i eksempelet ovenfor vil de enten kunne miste ham til innsiden (og da kollapser pocketen), eller de vil møte ham “head on”, som strengt tatt gir defensive end en mulighet til å bull rushe RB inn i QB. Dette sistnevnte er spesielt sant fordi RBs er for passive, og nærmest mottar trykket fra defensive end istedenfor å møte med egen styrke MOT defensive end.

Også defensivt er det ting å hente for Hunters. Eksempelvis i hvordan man forsvarer seg mot spread-formasjoner for å være solide mot både pasninger og løp. Som et innspill (og vi er klar over at det finnes flere veier til Rom, flere tanker bak osv. osv.):

Kolbotn - pass defense 2x2

Ytterste forsvarer kan være den som er lengst vekk fra line of scrimmage, mens OLB/DB innenfor ham med fordel kan være nærmere. Generelt sett vil vi hevde at dette er bedre både mot løp, og mot korte pasninger som f.eks. en hitch-rute/WR screen eller lignende. Husk at ballen skal ut til WR først; dette får betydning for hvor forsvarerne bør være. I akkurat tilfellet ovenfor, så er nok CB vekk fra kamera i overkant langt bak, så han kan trekke noe lenger frem. Dette er selvfølgelig avhengig av hva slags cover man spiller; her er det -som det ofte er i 2.divisjon og 9mann- Cover 1. For å illustrere med et praktisk eksempel hvordan det kan se ut om man spiller det annerledes:

Vikes vs 1814s double trouble

Riktignok 11-mannsfotball og et annet cover, men samme prinsipp når det gjelder avstander fra ball og til potensielle mottakere. Nå skal det sies at Eliteserie-lagene gjør en god del forskjellig på dette (inklusive på samme spill), men da er vi gjerne på steg 2 hvor det handler om å gi forskjellige synsinntrykk til QB og påvirke spillet på den måten, samt at man har safety-hjelp pr. banehalvdel (Cover 2…), noe man sjelden har i 9-mannsfotball. Det er ikke “steg 2” Kolbotn gjør i eksempelet et par bilder ovenfor. Kort fortalt blir det for mye rom både i løpespillet og pasningsspillet med den varianten Hunters har akkurat nå; der er det noe å hente.

Hva så med Trolls 2? De har sitt å jobbe med de også. Det er en blanding av mye erfaring og svært ferskt blod blant de som får spilletid, og for oss ser det ut som en god porsjon av det sistnevnte når man ser på andre steder enn OL og DL. Mye lykkes for motstanderlaget i denne kampen fordi enkeltspillere feilplasserer seg når spillet først er i gang. Samtidig er det ikke sjelden at unge spillere står frem. Vi har en mistanke om at #81 er Peder Stave, og han er et eksempel på en ung men allikevel ganske erfaren spiller som til tider får lekestue som pasningsmottaker – og samtidig bidrar godt til at det blir slik selv også. Sum a summarum ser det teknisk mer kompetent ut i mange tilfeller hos Trolls 2, men det er mye å hente på erfaring; det synes på usikre bevegelser og en aggressivitet som kunne vært større. Å bruke hendene til å sikre taklinger er som alltid en klassisk gjenganger når vi snakker om mangelvare – også hos de fleste vinnende lag i Norge. Trolls 2 er ikke noe unntak der. En del av Kolbotn sine løp går lengre enn de burde fordi forsvarsspillerne forsøker å “dunke” dem ned med skulderbeskytterne sine fremfor å takle dem ned ved bruk av armer og grep. Med andre ord: Det er nyttig med et 2.lag hvor spillere får kamperfaring!

 

Gjøvik Swans kickoff foto Kristian Ringen

Arkivfoto: Kristian Ringen

Hvem: Gjøvik Swans vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 3.mai kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Score: Swans 22 – Trailblazers 18
Score vi tippet i forkant: Swans 22 – Trailblazers 20

Om kampen: Her traff forhåndstipset blinken ganske så godt. Tromsø kom med en relativt liten stall, men man stiller med det man har – bortekamper er en del av opplegget enten man bor i Oslo, Fredrikstad, Gjøvik eller Tromsø. Samtidig er det selvsagt hyggelig å ha hjemmekamp, og Swans benyttet sin siste sådanne for sesongen til å sikre årets første seier. De måtte slite for det, men viste samtidig at de kan skape noe fremover, og de kan ihvertfall holde tett nok til å score mer enn de slipper inn. Vi tipper det var en seier som smakte godt, og om vi har forstått nykommerne hos Trailblazers korrekt, så var de ikke så misfornøyde med å for første gang ha spilt en jevn kamp! Stadig progresjon, med andre ord.

Hva vi lærte om lagene: Her har vi ingen film å gå ut fra, og dermed blir dette avsnittet kortfattet. Som vi nevnte ovenfor ble det en jevn kamp, og Gjøvik viste at de ikke har mistet hele grepet de hadde i fjor (hvor de blant annet vant ihvertfall en jevn kamp som kunne vippet motsatt vei). Nå venter Haugesund på Vestlandet til helgen, før over 1 måneds opphold før siste kamp, som er mot Vålerenga Trolls 2. De to tøffeste oppgjørene til slutt, altså. Det skal bli spennende å se hvordan Swans takler den utfordringen, og spesielt hvordan de reiser (= antall spillere) til Hurricanes.

Tromsø kom short-handed, men ga hjemmelaget kamp til døra. Ut fra facebook-oppdateringer i etterkant av kampen oppfatter vi det slik at det blir sett på som enda et steg på veien mot et godt lag fra Trailblazers sin side. For deres del gjenstår to hjemmekamper, og begge mot lag som er ganske gode – men ikke uslåelige. Tromsø skal allikevel heve seg en del hakk fra det vi har sett av dem så langt (vi har sett de to første kampene deres) for å sikre seg en seier i årets serie. Mulig? Ja. Enkelt? Nei.

 

U17
v/JM Henriksen

 

First play of the season… Why not throw a 65 yard bomb for a touchdown?!#DomersU17 #TheFuture

Posted by Nidaros Domers on Friday, May 1, 2015

Hvem: Nidaros Domers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når:
 Fredag 1.mai kl. 17:00, Dødens dal (Trondheim)
Score: Domers 54 – Raiders 0

Om kampen: Enveis-kjøring fra første offensive spill for Nidaros sin del. Dødens dal er ikke noen enkel arena å reise til på U17-nivå!

Hva vi lærte om lagene: Et stort spørsmål før kampen, var om Domers har lykkes med å erstatte sitt store QB-talent Johannes Moe fra forrige års U17-lag. Det ble besvart av den nye QBen Brage Harby, som åpnet showet med pasningen du ser i filmklippet ovenfor. Han fulgte opp med mer av samme kaliber. Vi mener å ha fått med oss at Tønsberg spilte en scrimmage/treningskamp mot BVH Gators før sesongstart og var ganske habile der, så nå blir det et spennende spørsmål hvordan disse tre lagene ser ut opp mot andre motstandere i serien!

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når:
 Lørdag 2.mai kl. 12:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 50 – Gladiators 22

Om kampen: Fjorårets suverene lag i seriespillet, og deretter tapende NM-finalist, viste seg å holde godt nivå kontra et av lagene som i fjor var middelhavsfarer med ganske habile resultater.

Hva vi lærte om lagene: Trolls er tilsynelatende fortsatt en tittelutfordrer på dette nivået. Det var kjekt at Kristiansand har et lag på banen i år, og selvsagt svært kjekt at det er fremtidens gladiatorer som står for den biten. De scorer også en god del poeng på Vålerenga, noe det ihvertfall ikke var så mange som gjorde i 2014. De slipper samtidig inn en god del, men med litt filmgjennomgang og fortsatt fokus bør dette kunne bli bedre utover året.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når:
 Søndag 3.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 16 – 1814s 39

Om kampen: Bortelaget hadde en solid ledelse, men på slutten våknet Åsane og fikk til et par reduseringer – og viste at de har noe i det offensive registeret også! Eidsvoll var allikevel aldri truet når det gjaldt å ta med seg seieren hjem.

Hva vi lærte om lagene: Her snakker vi om to lag som begge har noe spennende på gang. Eidsvoll vant sin første kamp på dette nivået siden…sist de var på det, som ikke var i fjor 🙂 Åsane viser en del egenskaper og systemmessig underveis som nok kan gi dem en del produktivt utover sesongen.

 

2 kommentarer

 • Ganske sikker på at det var Såndre Osen som hadde interception og ikke Kristian Bjørnsen og at det Johannes Moe som kasta touchdown for Domers

  • JM Henriksen

   Takk for tilbakemeldingen – vi har korrigert i artikkelen nå 🙂

   Mvh

   Jarle Magnus
   Amerikansk Fotball

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.