Etter runden: 3.serierunde 2017

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant!

3.SERIERUNDE, HELGEN 06.-07. MAI 2017

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814’s
Hvor og når: Lørdag 6.mai kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Trolls 14 – 1814’s 24
Scoren vi tippet i forkant: Trolls 14 – 1814’s 26

Om kampen: Serieåpning for 1814s, og en sjanse til å gå 1-1 for et Trolls som tapte i første kamp for sesongen. Det begynte tidlig med litt deja vu-følelse fra tidligere år, når Arne August Skovseth Søgaard fra TB-plass føyk gjennom Vålerenga-forsvaret og sikret Eidsvoll-ledelse. I det hele tatt viste nevnte mann at han er like farlig i år som de siste årene – 1814s har et svært farlig våpen i ham. Vålerenga Trolls startet Johannes Moe på QB denne gang, og han viste seg farlig for begge lag denne dagen. For det første fant han flere ganger receiverne på flotte pasninger, og ikke uventet var det WR Petter Thorp som scorte første TD for Vålerenga Trolls på en pasning fra nettopp Moe.

For det andre: Når vi sier at Moe var farlig for begge lag, så skyldes det at det ble interceptions-bonanza etterhvert, hvor blant annet Eidsvoll sin import-LB/RB Michael Hall fikk tak i ballen fra LB-posisjon ved flere anledninger. Mer om det seinere. Før Vålerenga Trolls hadde scoret sin første Moe-til-Thorp TD rakk Eidsvoll 1814s å sette et field goal, og før det igjen hadde 1814s også rukket å snappe ballen såpass dårlig på punt at det endte med safety for Trolls. Eidsvoll ledet altså 10-2 før trollene rakk å finne målsonen. 10-8, og det var jevnt på måltavla.

Eidsvoll ble naturligvis ikke særlig lykkelige over å få en scoring i mot, og svarte nærmest umiddelbart med en pasning fra Eivind Brekke til Arne August Skovseth Søgaard, denne gang på receiver, som sporenstreks fintet ut noen motstandere og føk nedover banen for en ny scoring . Ekstrapoenget satt, og 17-8 til Eidsvoll 1814s ved pause.

Etter pause begynte interceptions-showet for alvor, og Michael Hall sørget for å score poeng i sin norske debut når han returnerte en av dem til touchdown i 3.periode. 24-8, og det så veldig klart ut hvem som kom til å vinne dette oppgjøret. Nuvel; Vålerengens Idrettsforening gir seg ikke så lett uansett om hjemmebanen heter Jordal eller Frogner. Johannes Moe gir seg heller ikke uten videre, og viste gode egenskaper som kastemaskin med presisjon selv om det er vanskelig å si de ordene om en QB som kaster 6 interceptions i én kamp… Forsvaret til Trolls stengte ned Eidsvoll resten av kampen, samtidig som Vålerenga sitt angrep strevde med blanda suksess som allikevel til slutt førte til en touchdown mot slutten av 3.periode når Johannes Moe nok en gang fant supermann Petter Thorp. 2-poengeren havnet derimot i klypene på Michael Hall som nesten returnerte det til motsatt målsone. Nesten er som kjent ikke godt nok, så scoren ble etter denne seansen 24-14 i favør bortelaget 1814s. I 4.periode ble det ingen scoringer når Vålerenga endte de fleste drives med turnover og Eidsvoll ble stampende rundt mens klokka gikk, og resultatmessig endte det dermed omtrent der vi forventet på forhånd.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: RB/WR Arne August Skovseth Søgaard, Eidsvoll 1814s. Er seg selv, og det holder i bøtter og spann til å være en av norsk amerikansk fotballs aller ypperste spillere i år igjen. 2 touchdowns, alltid farlig med ballen i hendene.
  • 2 stjerner: LB/RB Michael Hall, Eidsvoll 1814s. 1 touchdown på pick six, og farlig nær flere poeng både som LB (interception på 2-poengsforsøk, f.eks.) og RB. Flere lange løp; kraft og bevegelse. Viser at han behersker å være forsvarer både mot pasninger og løp.
  • 1 stjerne: WR Petter Thorp, Vålerenga Trolls. 2 touchdowns på mottak, sikre hender, konstant farlig. Svært dyktig spiller som dominerer på dette nivået.

Hva vi lærte om lagene: Eidsvoll 1814s er fortsatt å regne med, og det burde i grunnen ikke overraske noen. Med spillere som Skovseth Søgaard og Michael Hall i spissen kan de skape ting. Derimot noterte vi oss at det var Eidsvoll-spillere som heiv etter pusten allerede tidlig i kampen, og det ble det flere av etterhvert som periodene gikk. Med en mindre stall, enkelte som spiller dobbelt, og nøkkelspillere som har noen færre gode medspillere enn før rundt seg, så blir kondisjon og dybde i laget viktige elementer i år. Ellers var det mye positivt å se fra 1814s, som har en fin miks i spillboka om vi skal gå ut fra det vi fikk se denne gang. De har riktignok en jobb å gjøre med å skjule enkelte svakheter i alle lagdeler, og som flere norske lag er det spesielt en del rusk i maskineriet på special teams.

Vålerenga Trolls fikk testet QB Johannes Moe i en hel kamp, og det var blanda drops. Om han får venne seg til nivået vil vi tro det kan bli bedre, men Trolls kan neppe regne med å vinne mange kamper om QBene fortsetter å være turnover-produsenter i tillegg til pasningsyards-produsenter. Forsvaret gjør seg i grunnen ikke bort med unntak av noen spill her og der. Problemet er at “noen spill her og der” er nok når eget angrep ikke produserer mange nok poeng, og det er situasjonen akkurat nå.

 

Hvem: Lura Bulls vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Søndag 7.mai kl. 15:30, Lura stadion (Sandnes)
Score: Bulls 7 – Seahawks 14
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 28 – Seahawks 27

Om kampen: Dette ble et langt mer defensivt preget oppgjør enn vi forventet. At scoren kunne gå begge veier lå litt i kortene når vi tipper 1 poengs forskjell i forkant, og kampen stod da også lenge og vippet. Åsane begynte lovende ved å drive ballen nedover, men ble etterhvert stoppet av et Bulls-forsvar som fikk langt mere press på Conor Lynch enn de gjorde mot Mehmet Sezer forrige uke. Angrepsmessig var det liv fra tid til annen for Lura, men inntrykket både tidlig i kampen og utover hele dette oppgjøret er at knapt et eneste spill blir som planlagt fordi minst en spiller på OL unngår å gjøre sin oppgave godt nok. Allikevel ble det positive yards for Bulls når QB Chandler Whittlesey føk rundt og fant receiverne med ujevne mellomrom. Lura Bulls tok en ledelse et stykke ut i 2.periode etter at et langt løp av nevnte Whittlesey først fikk Lura inn i redzone, før samme mann sneik ballen inn etter at Lura først hadde mislyktes, og det var først med dårlig baneposisjon i slutten av samme periode at de slapp inn poeng; da i form av en safety som Åsanes defense stod for mot QB Whittlesey. Det skal nevnes at Bulls befant seg der nede fordi Seahawks sitt angrep hadde drevet ballen dit, men mislyktes med å få hull på byllen. 7-2 altså, og med kort tid igjen fikk Åsane ballen i god nok posisjon til å potensielt kunne score en TD før pause. Slik ble det ikke, og 7-2 til pause.

Den scoren skulle stå seg lenge. Begge lags angrep sleit med å produsere mot forsvar som rett og slett presterte bedre enn dem. Et stykke ut i 3.periode gikk også Luras QB Chandler Whittlesey ut med skade, og Ian Barkovitch kom inn på QB for Bulls. Han fikk forsåvidt frem en pasning eller to, men ellers var Bulls sitt angrep ytterligere vingeklippet. Det var en gylden anledning for Åsane Seahawks til å komme inn i kampen, men de lyktes fortsatt ikke med å score mot et bastant forsvar. Whittlesey kom etterhvert inn igjen, men Seahawks sitt forsvar hadde uansett festet et grep de nektet å gi slipp på. I det hele tatt misset begge lag muligheten til å feste et endelig grep i denne delen av kampen, før Åsane Seahawks til slutt dreiv ballen godt med en blanding av løpespill og til slutt et fantastisk løp av QB Conor Lynch opp midten hvor Lura Bulls sitt forsvar plutselig så ut som de spilte i 2.divisjon for en stakket stund. 7-8, og det var på ingen måte ufortjent kampinnholdet til dette tidspunktet tatt i betraktning.

Lura Bulls hadde fortsatt tid på seg til å svare, men viste ingen tegn til liv. Tvert i mot var det Åsane sitt forsvar som nå luktet blod, og sørget for at Bulls aldri fikk komme i en posisjon til å svare. Åsane Seahawks sitt angrepsspill levde derimot under bedre vilkår enn tidligere i kampen, og fant mye yards via en kombinasjon av løp og til slutt en flott pasning fra Lynch til WR Alexander Skugstad som scorte lagets andre touchdown for dagen, og comebacket var et faktum. 7-14, og noen siste desperate forsøk fra Lura Bulls holdt ikke når LB Carlos Cheuquen & co. sørget for å holde Whittlesey i sjakk også i kampens siste sekunder. That’s all she wrote, og allerede kommende lørdag får vi se om det gjentar seg eller blir en helt annen historie!

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: LB Carlos Cheuquen, Åsane Seahawks. Konstant uromoment for motstanderen, og en atletisk taklingsgarantist som tar seg godt av Lura sin QB når det behøves.
  • 2 stjerner: DB Mathias Kleppestø, Åsane Seahawks. Tackle for loss, pass breakups, harde hitter, bra cover. Jakter ball, og gjør det bra!
  • 1 stjerne: DL Ole Petter Ølberg, Lura Bulls. Fremste representant for en defensiv linje som viser gode takter. Flere sacks, og viser god bevegelighet i ny og lettere utgave enn tidligere år.

Hva vi lærte om lagene: Lura har valgt å unngå å starte spillere begge veier hittil i år, og konsekvensene synes med all tydelighet på både godt og vondt. For det første er det ingen av gutta over 30 som er ute for sesongen med skade hittil, så det er de gode nyhetene. De dårlige er at når Eivind Amdal og Fredrik Bjørheim ikke er på OL pga. fravær, og spillere som Jarle Vangsnes og Ole Petter Ølberg ikke spiller begge veier, så er kvaliteten på det som presteres på OL rett og slett for lav til at dette er liv laga. Løpespillet er ikke-eksisterende, og pasningsspillet blir så hindret av manglende tid for QB Chandler Whittlesey at angrepet ikke skaper noe utover enkelte spill her og der. Forsvarsmessig er Bulls ganske bra. Å slenge Simon Bruset tilbake på safety virket som et greit trekk, og Geir-Øyvind Thorsen har vært et funn på LB. Men: Det sier seg selv at et forsvar som stadig må være på banen, samt spiller med ryggen mot veggen mye av tiden, ikke kommer til å kunne holde til noen mesterskapssesong. For ikke å snakke om sluttspill, og det er det Lura Bulls må ta innover seg at står på spill nå.

Åsane Seahawks har ikke fått den best tenkelige starten på debutsesongen på toppnivået; de har tatt den. Det er en vesentlig forskjell, og det ligger i forberedelser og samspill. Greit nok, det er såvidt de stikker av med seieren denne gang, men når de gikk opp fra å ligge under 7-2 til å lede 7-8, så var det allerede da følelsen av at dette var opp- og avgjort. Det skyldes på mange måter et ineffektivt angrep hos motstanderlaget, men Seahawks sitt forsvar må nødvendigvis ta litt av æren for det de også. Det er godt balansert, med talent i flere ledd. Angrepsmessig er det lett blanding. Conor Lynch er farlig når han får god tid, og kan bevege seg godt, men han er nok ikke den som er aller mest komfortabel med mye press på seg. Som hos alle norske lag varierer prestasjonene, og om receiverne kan fange hakket flere av fotballene som kastes, så bør det hjelpe på evnen til å score flere poeng.

 

Arne August Skovseth Søgaard. Foto: Max Emanuelson

Rundens MVP offense: RB/WR Arne August Skovseth Søgaard, Eidsvoll 1814s. 2 TDs, alltid farlig på både løp og pasninger. Multi-talent som kan plasseres svært mange plasser og utgjøre en spisskompetanse man knapt har sett maken til fra en norsk spiller.

Rundens MVP defense: LB/RB Michael Hall, Eidsvoll 1814s. Flere interceptions, og scorer touchdown på en av dem. Dyktig i både pasningsforsvar og mot løp. Bonus for å skape masse yards som RB; dette er en spiller som vil synes i årets serie.

Rundens “se opp for” spiller: LB Carlos Cheuquen, Åsane Seahawks. Dette er ingen ukjent kar etter et tiår+ som en dyktig spiller i norsk liga for Bergenslag, men vi kan ikke unngå å ta ham med som en toneangivende spiller som er særdeles viktig med gode atletiske evner og taklingssikkerhet.

 

 

1.DIVISJON
v/Sveinung Løfaldli

Arkivfoto: Robin Sayyah

Hvem: Olavs Menn vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14:00, Skjeberg Sport (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 14 – Gladiators 18
Score vi tippet i forkant: Olavs Menn 21 – Gladiators 27

Om kampen: Det ble scoret hakket færre poeng i denne kampen enn vi hadde forutsett, men ellers føler vi at vi traff godt da vi så dypt inn i krystallkulen i forkant av runden, hvor Kristiansand Gladiators til slutt trakk det lengste strået med en comeback-seier i fjerde kvarter. Vi hevdet før runden at Olavs Menns løpespill ikke ville være nok til å slå Kristiansand, men at de var avhengig av å overraske med noen vellykkede pasningsspill også. Det kan se ut som om Travis Cornwell også hadde kommet til en lignende konklusjon, for troppen hans fra Sarpsborg prøvde seg på flere pasningsspill enn vanlig i denne kampen.

Olavs Menn startet kampen i angrep, og undertegnede syntes det hele så nokså lovende ut. Kristiansand, som også ser på kampfilm, viste ingen respekt for Olavs Menns pasningsspill. Dette var tydelig, da den dype forsvarsbacken deres lå langt fra dypt nok i banen til å kunne demme opp for dype pasningsspill. På tross av at Kristiansand puttet mange spillere i boksen, greide Olavs Menn å flytte på motstanderens solide defensive linje. Olavs Menns offensive linje har gjort et imponerende stykke arbeid så langt i sesongen. Angrepsserien endte med et blokkert field goal-forsøk, men det var likevel mye positivt å ta med seg.

Mye av årsaken til at Olavs Menn gjør det så godt som de gjør uten et balansert angrep ligger i det bunnsolide forsvaret deres. Etter forrige kamp var nok neppe Kristiansand tilfreds med at løpespillet ikke produserte flere yards. Det startet heller ikke bedre i denne kampen, og etter et løpsspill som tjente minimalt med yards og en fommel etter en upresis snap, overtok Olavs Menn ballen igjen nært Kristiansands 10-yardslinje. Da tok Olavs Menn frem overraskelsesmomentet og QB Joacim Junhov-Rindberg traff WR/K Thor-Martin Frøyland for årets første sekspoenger gjennom luften. Frøyland økte deretter til 7-0 på ekstrapoengforsøket.

Kristiansand svarte umiddelbart ved å vise frem hvorfor de er divisjonens mest balanserte angrep. QB Håkon Lorentsen fant WR Troels Kristensen gjennom luften på langpasning som skaffet Kristiansand fire nye forsøk rett utenfor Olavs Menns end zone. På det påfølgende spillet slo den samme kombinasjonen til igjen og 7-6 var et faktum. Kristiansand mislyktes deretter med topoengforsøket. De mislyktes for øvrig med alle tre av sine topoengforsøk i denne kampen, og det spørs om ikke de hadde vært mer tjent med å vie mer tid til sparkespillet på trening?

I andre kvarter tok banens mest imponerende spiller, FS/PR Thor Campe, ansvar og returnerte en punt hele veien for en touchdown. Det var et flott returløp, hvor flere Kristiansand-spillere ble liggende igjen på bakken etter å ha grepet tak i luft i forbindelse med mislykkede taklingsforsøk. I kjent stil puttet Frøyland på ett ekstra poeng og gjorde stillingen til 14-6, som også ble stillingen til pause. Tredje kvarter var i stor grad en stillingskrig, hvor nevnte Frøyland bommet på et field goal-forsøk og Gladiators mistet en fommel på grunn av dårlig ballhåndtering i forbindelse med en snap.

I første halvdel hadde Olavs Menn hatt kontroll på kampen – særlig på grunn av forsvarets gode taklingsferdigheter. For å illustrere hvor godt Olavs Menns forsvar spilte, kan det nevnes at allsidige WR/RB Lasse Aaberg, kun tjente -0,3 yards per løpsspill fordelt på seks løpsspill i løpet av kampen! Kristiansand skulle imidlertid vise seg å ta tilbake kontrollen på kampbildet, og det var tydelig at noen endringer hadde blitt gjort i pausen:

For det første gikk Kristiansand over til en mer aggressiv stil i forsvar, hvor forsvaret i større grad angrep gaps i stedet for å kontrollere dem. Dette skapte store problemer for Olavs Menns løpespill, og kanskje eksponerte Kristiansand en svakhet hos Olavs Menn der? NT Sondre Vigemyr sto bak seks taklinger og to sacks i løpet av kampen og kan ta en del av æren for at Olavs Menns angrepsspill produserte lite i andre halvdel. For det andre klaffet Kristiansands løpespill betydelig bedre i andre omgang. Godstoget, RB Levan Abramishvili, fikk plutselig opp dampen, og produserte tidvis store biter med yards per forsøk. Abramishvili avsluttet kampen med én touchdown og 99 yards og gjennomsnittlig fem yards per forsøk.

I fjerde kvarter snudde Kristiansand kampen. Først sørget LorentsenKristensen-kombinasjonen for seks poeng til, før Abramishvili løp inn en kort touchdown med kort tid igjen på klokken for å gjøre stillingen til 14-18, som også ble sluttresultatet. Kristensen, som ser ut til å være et par hoder høyere enn alle rundt seg, gjør en svært god jobb med å finne ballen på dens høyeste punkt. Det er ingen enkel oppgave å skulle dekke en slik spiller når quarterbacken også plasserer ballen godt.

Hva vi lærte om lagene: Kristiansand viste viljestyrke da de snudde oppgjøret sent i kampen. De har ikke som vane å ligge under, så det var interessant å se hvordan de håndterte situasjonen. Videre har vi stilt spørsmålstegn ved at løpespillet deres ikke presterte så godt som forventet i forrige runde. Det så ut som om angrepet knekte noen koder i løpespillet i andre halvdel av kampen og dermed svarte på denne kritikken. Denne gangen stiller vi spørsmål ved sparkespillet deres. 4. juni skal disse to jevngode lagene møtes igjen – kan Kristiansand da ta sjansen på å ikke plukke opp ekstrapoengene?

Forsvaret til Olavs Menn kunne ha spilt i Eliteserien. Vi er ikke helt overbeviste om at vi kan si det samme om angrepsspillet. Når angrepet møter et forsvar som er godt nok til å håndtere løpespillet deres, faller det litt igjennom. Trøsten får være at mennene fra Sarpsborg ikke skal møte et bedre forsvar i år, men det blir spennende å se om Olavs Menn tar grep som sikrer evnen til et mer balansert angrep innen returmøtet. Sparkespillet deres er litt forvirrende: så langt i sesongen har Frøyland truffet på samtlige ekstrapoengforsøk, men bommet på alle field goal-forsøk. Hva kan gjøres med dette?

 

 

2.DIVISJON
v/Thomas Olsen

Se hvor jovvvialt det er å spella amerikansk fotball! Raiders & Fortress. Foto: Kongsvinger Fortress

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 15.00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 38 – Fortress 14

Om kampen: Tønsberg viste seg som det bedre laget fra start og gikk raskt opp i ledelsen. De scoret flere ganger før pause og gikk til halvtid med en solid 26-0 ledelse. I pausen skjedde det riktignok noe med Fortress som viste seg langt bedre i andre halvdel. De vant faktisk andre halvdel 14-12, og det virket ikke å være fordi Tønsberg slakket ned. Likevel holdt ikke dette til å gjøre noen forskjell og Tønsberg tok sin første seier for året.

Hva vi lærte om lagene: Til tross for at de vant er nok ikke Tønsberg det laget vi trodde før sesongen. Fortress derimot viser en god egenskap i andre halvdel ved at de ikke gir opp selv om resultatet går dem imot. De viste også god progresjon utover i kampen, noe som lover godt for Fortress videre i sesongen. For Tønsberg sin del kommer nok seieren godt med, men det spørs om den hjelper dem mye når de møter Gjøvik Swans på bortebane på lørdag.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14.00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 6 – Trolls II 33

Om kampen: Tirsdag formiddag når dette ble skrevet hadde det fortsatt ikke vært mulig for oss å se film fra kampen, så vi har ingen mulighet til å uttale oss om hvordan kampen utviklet seg. Utover det åpenbare da: Trolls II vant klart.

Hva vi lærte om lagene: Til tross for en stor seier over Fortress i første serierunde var ikke Lillestrøm i nærheten av å måle seg med Trolls II. Oslo-laget var mitt forhåndstips som seriemestere før sesongstart og har foreløpig bevist seg å være det favorittstempelet verdig. Slik situasjonen i divisjonen er nå virker Gjøvik Swans å være de eneste som kan hindre dem å ta seriemesterskapet, og de lagene møtes ikke før 05. juni. Lillestrøm gjør seg derimot ikke helt bort i forsøket og har gode muligheter for seier over Oslo Vikings II på lørdag.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 7. mai kl. 14.00, Vind stadion (Gjøvik)
Score: Swans 26 – Vikings II 6

Om kampen: Vikings starter med ballen, men tre spill og 25 yards i minus senere ender Vikings åpningsdrive i en fumble som Swans defense plukker opp og returnerer for 6 poeng. Når Vikings får tilbake ballen bruker de kun et spill på å fumble igjen, før Swans offense entrer banen for første gang og bruker ett spill på å sette 6 nye poeng på tavlen. Et sterkt Swans forsvar var kjennetegnet også resten av kampen, og Vikings slet med å produsere noe særlig. Dette førte til at Swans som regel fikk ballen i god baneposisjon, noe de nøt godt av.

Hva vi lærte om lagene: Swans åpner sesongen bra og viser at de fortjener å bli regnet blant toppen i divisjonen. Forsvaret deres dominerer mot Vikings, mens angrepet produserer nok til å sikre en solid seier. Likevel var det ganger i kampen hvor de fikk ballen i god posisjon og likevel ikke klarte å score, så angrepet trenger nok litt jobb i ukene fremover. Vikings II går på sitt andre strake tap og  kan ikke sies å være på nivå med fjorårets lag. Likevel gjør de seg ikke helt bort, og jeg tror de har en reel sjanse i neste kamp mot Lillestrøm.

 

 

U17

v/JM Henriksen

Hva? Uklart? Neida!

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 12:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 45 – Seahawks 6

Om kampen: For noen uker siden oppfordret vi til å filme Olavs Menn versus Kolbotn Hunters (1.divisjon senior) med et Super 8-kamera for å få en skikkelig old school-følelse. Noen hadde hørt den oppfordringen og dukket opp på feil kamp. Om du ikke har sett kampfilmen fra dette oppgjøret allerede, og har tilgang til det – få det sett! Det blir ikke så fryktelig mer “blurry” enn dette, og det er forsåvidt en oppfordring om å være tilstede på stadion selv. Der var det nok litt “blurry” for bortelaget også, som med liten tropp møtte overmakten i et Tønsberg Raiders som potensielt kan blande seg i tetstriden i årets seriespill.

Hva vi lærte om lagene: Seahawks så habile ut i forsesongskamp mot Bulls, men her faller de igjennom. Det store internettet forteller oss at skader og ymse fravær gjorde at troppen var liten. Da er det bra at de to neste kampene deres er hjemme, slik at de forhåpentligvis får vist seg fra en bedre side, for det har vi sett at de har. Tønsberg Raiders er nok allikevel klart bedre, og blir et interessant lag å følge videre i denne sesongen. Kan de kapre en finaleplass, eller er de i sjiktet like under det?

 

Hvem: Lura Bulls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når:  Lørdag 6. mai kl. 12:00, Lura stadion (Sandnes)
Score: Bulls 58 – Starfighters 15

Om kampen: Starfighters hadde en lang tur til Sandnes, og det var merkbart. Liten stall, litt trøtthet og en motstander som rett og slett var litt hvassere gjorde sitt til at dette ikke ble så jevnt som det kunne blitt. Innledningsvis holdt Lillestrøm godt følge, men etterhvert som kampen ble eldre ble Starfighters mer slitne og det gikk ikke helt veien. Bulls viser gode evner i flere faser av spillet, og i andre halvdel av kampen snur dette fra å være forholdsvis jevnt til å bli overkjøringssiffere.

Hva vi lærte om lagene: Lillestrøm Starfighters har som mange andre lag, Bulls inkludert, en tropp som ikke er særlig robust i antall eller dybde. Da blir borteturer desto vanskeligere, og da er det jo verdt å notere seg at laget blant annet skal til Bergen neste gang de har kamp. Lura Bulls har noen spennende spillere, og plasserer seg godt i mellomsjiktet av U17-lag i år. Ikke verst for første år i seriespill!

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 6. mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Score: Warriors 6 – Domers 53

Om kampen: Første hjemmekamp for Warriors U17, og de møter definitivt overmakten i et Nidaros Domers som ser knallsterkt ut selv med kun rundt 15 spillere på bortetur. Med særdeles dyktige og talentfulle spillere på både RB, QB og WR er det rett og slett et eksplosivt angrep her av høy klasse til U17 å være. Det ble tidlig merkbart for et Drammen som har en meget god RB selv, og det var ingen overraskelse når han stod for lagets touchdown. Det ble derimot for svakt samspill hos hjemmelaget når de møter et Nidaros som har sin første kamp for sesongen og åpenbart har brukt tiden både til å trene og se film av motstanderne.

Hva vi lærte om lagene: Drammen har fått en litt skjev start resultatmessig, men bør ta med seg at talentene observeres allikevel. Om man etterhvert får det satt sammen til å spille som en enhet, så bør det trille inn noen seiere etterhvert også. Nidaros er det ikke mye mer å si om enn at vi gleder oss til å se dem spille mot lag som Trolls og 1814s. Om ikke RBen havner på landslaget, så vet ikke vi. Der var det et stortalent som gjør at vi gleder oss til å følge med på dette laget i fortsettelsen!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.