Er søta bror lei av serie med ferie?

I Norge har vi i mange år hatt en serie for senior som slutter før sommerferien. I de andre Nordiske landene har man i en årrekke hatt seriespill som fordeler seg på begge sider av sommeren. Det betyr en langt lengre serie fordelt på antall måneder, men marginalt lengre serie når det gjelder antallet kamper. Nå kan det virke som om svenskene ser på å kvitte seg med en slik modell.

Värmlands Folkblad, som følger de regjerende svenske mesterne Carlstad Crusaders tett, har nemlig omtalt dette i klare ordelag i en artikkel som ble publisert i går. Vi siterer:

– Superserieföreningarna är överens om att vi vill få bort sommaruppehållet, vi är också överens om att om det blir en förändring så vill vi spela på vårsäsongen. Sedan måste det formella beslutet gå i förbundsstyrelsen, säger Rikard Borg i Carlstad Crusaders.

Videre utdypes dette ytterligere i artikkelen:

– För det första vill vi få bort uppehållet som inte riktigt passar i amerikansk fotboll, det blir ingen kontinuitet. Vi slipper även ha en handfull anställda som inte gör något i 4–6 veckor, fortsätter han.

Carlstad sin svært dyktige offensive koordinator Dan Hawkins støtter opp om Borg sine uttalelser, og legger til:

– En vårsäsong skulle absolut vara bättre av många anledningar, för spelare, coacher och för ligan. Jag hoppas att de tar det beslutet, säger han.

Velkjente Swedish Football Network publiserte saken via sine sider på Facebook i går, og heller ikke der manglet det på kommentarer som var positive til endringen:

Sommeropphold - Sverige diskusjon 20150908

Sommeropphold - Sverige diskusjon 20150908 b

Noen stor debatt er det riktignok ikke ennå, da det så langt ikke har kommet en eneste motforestilling såvidt vi har observert. Er det virkelig så stor enighet om en slik endring?

Det interessante, sett med norske øyne, er at det her på berget over lengre tid har vært en diskusjon om å endre fra en serie som ender før sommeren, til en serie som har et slikt sommeropphold som de nå i Sverige vil bli kvitt.

Kanskje vi bør utveksle noen erfaringer med svenskene før vi finner opp kruttet på nytt? Og vice versa?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.