Draft Preview: NFC East

images

NFC East: En av de mest uforutsigbare divisjonene i ligaen. 4 forskjellige vinnere de siste 4 årene. 4 store franchiser. “America’s team”, Dallas Cowboys vil prøve å befeste sin posisjon på toppen etter 10-6 forrige sesong. Philadelphia Eagles vil prøve å vippe dem av tronen etter å ha vunnet divisjon med samme tall i 2013. Washington Redskins vil komme seg opp av sumpa, og inn i playoffs igjen for første gang siden RG III sin rookiesesong i 2012. Superbowl vinner i 2012 vil tilbake i playoffs etter å ikke vært i nærheten siden de løftet trofeet. Hva gjør disse lagene i årets draft, og hvor ligger behovene?

 

Philadelphia Eagles

Forstår noen seg på Eagles sin offseason så langt? Fan-favoritter som LeSean Mccoy, Jeremy Maclin, Trent Cole og Todd Herremans har forsvunnet, i tillegg til noen ingen kommer til å savne, som Cary Williams og Bradley Fletcher. I tillegg ble Nick Foles tradet bort mot skadeforfulgte men talentfulle Sam Bradford. Er jakten på Mariota over før den har begynt? Mye tyder på det, og vi tar ikke stilling til dette i denne artikkelen. Inn dørene har CBene Byron Maxwell og Walter Thurmond kommet samt LB Kiko Alonso. I tillegg til ikke bare en, men to running backs av starter-kaliber for å erstatte McCoy; Ryan Mathews og DeMarco Murray. Brandon Graham ble resignet, det samme ble Mark Sanchez.

Av starters er det behov for en ny guard, en ny safety, kanskje en ny corner, en ny OLB til å rotere, i tillegg til en ny WR for dybde. Verdt å nevne er det også at LT Jason Peters er 33 år, LG Evan Mathis 34, og kan i tillegg bli tradet vekk. Det har blitt brukt mye penger på å oppgradere en secondary som har vært svak i mange år, og mange antar dette blir valget når Eagles velger som nummer 20. Trae Waynes er nok gått til da, men Marcus Peters, Kevin Johnson, P.J. Williams, Jaelen Collins og safety Landon Collins har vært nevnt her. Det er imidlertid umulig å forutse hva Chip Kelly (vi sier Chip Kelly fordi det er han som bestemmer) gjør her. For eksempel hadde ingen hadde gjettet på Marcus Smith ifjor. Alle posisjoner i dette avsnittet kan forsvares å velge her. I vår mock er det Landon Collins valget har falt på, da Eagles ikke har hatt en akseptabel safety siden Quentin Mikell, eventuelt Brian Dawkins.

 

Dallas Cowboys

For første gang på lenge velger ikke Cowboys midt i klynga. Etter 3 sesonger med 8-8 er vi vant med å se de i midten, men denne gangen finner vi de så langt nede som nummer 27. Siden sist sesong har de mistet NFLs ledende rusher DeMarco Murray til rivalene fra Philadelphia etter at de (noe forståelig) ikke ville betale han. Av andre faste spillere har de mistet DT Henry Melton, LB Bruce Carter, LB Justin Durant og CB Sterling Moore. I tillegg er det sjeldent en posisjon man trenger fler enn en på, altså ikke QB, som ikke kan oppgraderes. Cowboys hadde en av de beste, hvis ikke den beste offensive line ifjor, så det er ikke en prioritet. Ellers er det mye, spesielt i forsvar, Cowboys kan tenke seg å velge i draften her. Spesielt defensive line (både end og tackle), safety, cornerback og en ny linebacker må addresseres.

I mange mocks, inkludert vår egen, er det mannen med det umulige navnet, Owamagbe Odighizuwa fra UCLA som blir tippet til Dallas på nr 27. Han kan spille både end i 4-3 og OLB i 3-4, og sies å være fantastisk mot run og har en høy motor, men er begrenset som pass rusher. Likevel har undertegnede sett han mocket i topp 15, så her er det delte meninger. Ellers blir RB Melvin Gordon og DT Eddie Goldman ofte tippet til Cowboys, sammen med ILB Denzel Perryman fra Miami. Personlig tror ikke undertegnede RB er aktuelt her, da draftklassen på denne posisjonen er dyp, i tillegg til at de har signert Darren McFadden og fortsatt har tro på Joseph Randle. Imidlertid kan man være sikre på at en RB blir tatt på ett eller annet tidspunkt i draften. Ellers har Cowboys nå signert Greg Hardy, som dekker ett behov på defensive end, men det kan godt tenkes en ny blir hentet i draften da det ikke florerte av sacks for Cowboys ifjor.

DeMarco Murray: Fra Dallas til Philadelphia

DeMarco Murray: Fra Dallas til Philadelphia

New York Giants

Det er rart å tenke på at laget som vant Super Bowl i 2008 og 2012 (kalenderåret) nå har 3 sesonger uten å være i nærheten av playoffs, og det med samme trener og quarterback. Mange,undertegnede inkludert, lurer på hvor lenge de gir Eli Manning tillitt, men så langt har ikke dette vært ett tema denne offseason. Hva trenger så dette laget? I undertegnedes øyne alt bortsett fra WR og muligens RB, og nettopp på RB har de signert en som bør kunne hjelpe på 3rd down i Shane Vereen. Ellers i free agency har de kastet mye penger på special teams, hvilket høres vel og bra ut, bortsett fra at Giants var ca midt på treet her ifjor. Mange,undertegnede inkludert, stiller seg uforstående til at relativt mye penger er blitt brukt på Dwayne Harris, JT Thomas og Jonathan Casillas som er utelukkende special teams spillere.

I draften snakkes det om flere posisjoner i første runde. Både offensive line, safety, corner og defensive tackle har vært nevnt som mulige posisjoner. Vår mock tipper at Andrus Peat fra Stanford blir tatt som nr 9, men her kan mye forandre seg. Brandon Scherff er også en mulighet. Danny Shelton fra Washington er også en mulighet, da Giants var svake mot run, og har et behov for å bli yngre og bedre på interior defensive line. Hvis Landon Collins fra Alabama er tilgjengelig er han også høyaktuell da Giants kun har 2 safeties på rosteren i skrivende stund.
Washington Redskins

Hvor skal vi begynne her? Man kan faktisk argumentere for at Redskins trenger spillere på alle posisjoner, bortsett fra (muligens) QB,TE og RB. De har hentet DT Stephen Paea fra Bears som bør hjelpe mot run + Ricky-Jean Francois, men trenger både edge rushers (selv om de har Kerrigan og Murphy), inside linebackers, safety og corners.

I tillegg trenger de beskyttelse på offensive line, først og fremst tackle. RG III og Kirk Cousins ble dårlig beskyttet ifjor,og dette må bedre seg skal de unngå å måtte ut på ny QB-jakt bare få sesonger etter at de valgte RG III.

I mine øyne er secondary deres største behov. Spillere som DeAngelo Hall, Duke Ihenacho, Tracy Porter og David Amerson skremmer desverre ingen. Imidlertid er det ingenting som hjelper et svakt secondary så mye som et godt pass-rush, og det ventes at Redskins vil gå for en av de mange gode edge-spillerne i draften. Mange mock drafts tror dette, inkludert vår egen som tror det blir Shane Ray fra Missouri når Redskins velger som nr 5. Dette kan også bli Randy Gregory, muligens Dante Fowler Jr om han faller. Landon Collins er den eneste safety god nok for første runde ifølge de fleste eksperter, men samtidig er han ikke ansett som et verdig femtevalg. Om Leonard Williams skulle falle blir det ett enkelt valg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.