Ny design: Åsane og Eidsvoll

NAIF redesign avlang

I tiden som kommer vil vi i samarbeid med Stian Engen Design presentere en rekke forslag til alternativ design av hjelm og uniform for de norske lagene! Noen har nok allerede sett forslagene til ny hjelm-design, da Stian Engen har lagt ut disse i uka som gikk. Uniformene er det derimot ingen som har sett ennå, og de får du altså her hos oss!

Vi begynner i dag, og da med laget som vant 2.divisjon 2014 –Åsane Seahawks– og laget som ble seriemester i 1.divisjon og tok sølvmedaljene i NM: Eidsvoll 1814s.

Først Åsane Seahawks, som onde tunger til tider har benevnt som Vegvesenet på grunn av nåværende draktdesign. La oss først se et eksempel på hvordan det faktisk ser ut på uniformsfronten for deres del nå i dag:

Daniel-P-TD-2

Seahawks v/Daniel Peter med ballen

Ikke verst! Så…la oss ta en kikk på hva Stian Engen Design har kommet frem til:

åsaneseahawks_

Så er spørsmålet…hva er din dom?

 

Eidsvoll 1814s re-designet uniformene sine for noen år siden; som Åsane Seahawks hadde de også et kallenavn når det kom til uniform, da det mistenkelig kunne minne om bedriftsidrettslaget til McDonalds som kom springende. Heldigvis (vel…for dem) vant de hvert år uansett, så da smertet nok ikke de ordene så voldsomt. Kanskje ikke tilfeldig at man skiftet uniformer etter noen -etter 1814s sin standard- røffe år sportslig sett? For kosens skyld tar vi en kikk på de gamle uniformene her:

Arne August Skovseth Eidsvoll 1814s vs Truls Johansen AFC Show photo by Kent Skibstad

To herlige uniformer: Eidsvoll 1814s med ballen. Foto: Kent Skibstad

Så, de uniformene Eidsvoll 1814s benytter i dag:

Eidsvoll 1814s 2014 vs OV foto av Line Helen Østgaard

Eidsvoll 1814s inntar hjemmebanen. Foto: Line Helen Østgaard

Ingen er vel i tvil om at Eidsvoll sine nåværende uniformer er et par tusen hakk bedre enn forrige generasjon, men hva har Stian Engen Design foreslått for 1814s sin del? Ta en kikk:

eidsvoll1814_

 

Så er spørsmålet…hva er din dom?

2 kommentarer

  • Føler at Åsane sine er ganske inspirert av Oregon Ducks sine drakter.

  • Synes det er morsomt at Engen lager disse, men håper ikke dette blir noe norske klubber bruker for mye tid på. (Tror ikke de kommer til å gjøre det heller.) For klubbene er det ofte mer umiddelbare og praktiske spørsmål som er viktige når det gjelder drakter og hjelmer. Pris og kvalitet er viktig på draktene og for hjelmer er det viktig å ha logoer som er enkle å sette på slik at klubben slipper å bruke for mye tid på dette. En hjelmfarge som er relativt “standard” gjør det også vesentlig enklere å bestille utstyr. Spørsmålet er ofte mer “hvordan kan vi få dette til å se bra ut for en billig penge?” enn “hvordan kan vi se best mulig ut?” 1814s er et godt eksempel i så måte. Deres nye drakter er en klar oppgradering over de de hadde, men bevarer fortsatt klubbens identitet. Å bytte farge på hjelmer er omfattende og dyrt og gjøres derfor sjelden, mens det er vesentlig enklere å bytte design på hjelmklistremerker og striper.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.