Avstemning: Hvilke lag rykker opp til 1.divisjon 2016?

Kolbotn vs Trolls 2 - 2015 - foto Silje Marie Tyrihjell

Foto: Silje Marie Tyrihjell

Neste år får vi et noe annerledes seriesystem i Norge enn det har vært de siste årene. For første gang på svært lang tid (siden 1997 såvidt vi minnes) vil det være 3 divisjonsnivåer i Norge: Eliteserien, 1.divisjon og 2.divisjon. Lagene som er i årets 2.divisjon kan kvalifisere seg til 1.divisjon 2016, og det er i det store og det hele en deling av nåværende 2.divisjon til to nivåer vi snakker om.

Tanken bak, er at 2.divisjon skal være inngangsnivået på senior -for det er senior vi snakker om aldersmessig- med 9-mannsfotball og de ferskere og/eller mindre seriøse lagene som deltakere. Nå er “mindre seriøse” et relativt begrep, og det er her 1.divisjon kommer inn; dette skal være nivået for de lagene som satser mot å bli Eliteserie-lag over tid. Det skal spilles 11-mannsfotball og man vil sette kravene til disse klubbene på det organisatoriske noe høyere enn 2.divisjon.

Årets 2.divisjonsserie har så langt vist at det ihvertfall sportslig er rom for et nytt divisjonsnivå; noe som trolig vil kunne gagne både de bedre og de -for tiden- dårligere lagene i årets 2.divisjon.

Åsane Seahawks vs Frstad Kings 2015 - foto Øyvind Aasgård

Foto: Øyvind Aasgård

Eliteserien forblir Eliteserien; det nivået der de sportslig sett beste lagene i Norge spiller. Der er det også de høyeste kravene til det organisatoriske.

Pr. dags dato er det 5 lag i Eliteserien: Eidsvoll 1814s, Lura Bulls, NTNUI Nidaros Domers, Oslo Vikings og Vålerenga Trolls. Det forventes at de alle blir værende der også i 2016, og man ser nok for seg at ingen lag tar hoppet fra 2.divisjon til Eliteserien. Det kan forsåvidt skje, men skal en del til – som Simen Kristensen var inne på i dette innlegget.

Nå er 2.divisjon et godt stykke på vei, og det begynner å utkrystallisere seg hvem som er høyaktuelle for 1.divisjon 2016, og hvem som nok har en lengre vei. Vi er nysgjerrige på hvordan den nye divisjonen kommer til å se ut, og vil gjerne ha dine innspill på det! Derfor ser vi gjerne at du gir ditt synspunkt gjennom å stemme nedenfor:

Vi har tatt som utgangspunkt at det er ønskelig med 6 lag i 1.divisjon. Det kan tenkes at man spiller med 5 lag også. Men som allerede nevnt i forrige setning; vi tar 6 som utgangspunkt når det gjelder antallet lag.

Legg merke til at vi har tatt med 13 lag, og ikke “bare” de 12 som er i 2.divisjon i år. Årsaken er at vi tar med Kristiansand Gladiators, som var i Eliteserien inntil de trakk seg tidligere i år. De vil nok måtte starte igjen i 2.divisjon, men vi ser samtidig for oss at det kan bli et spørsmål om 1.divisjon hvis det ikke er 6 (eller 5) lag som er villige til å ta steget opp fra 9-mannsfotball til 11-mannsfotball. Derfor tar vi dem med i oversikten over lagene man kan velge ut 6 stykker fra til 1.divisjon 2016.

Vi har også tatt med Vålerenga Trolls sitt 2.lag i oversikten. Nå har vi riktignok selv gitt inntrykk av at vi ser det som urealistisk at de skal kunne kvalifisere seg opp i 1.divisjon, men så lenge forbundet ikke har sendt ut offisiell informasjon om dette, synes vi det blir riktigere å ta høyde for at det motsatte kan være tilfelle.

5 kommentarer

 • Her fungerer vel ikke prosentueringen helt?

  • Kommer til 100% ved dobbeltsjekk nå. Du sikter til at totalen av alle %-tall tilsammen blir 100%, eller..?

   • Det er vel heller det at f.eks. sikkert langt fler enn 14 og 16% har stemt på Storm og Seahawks, men fordi prosenten regnes utifra samtlige lag, og alle stemmer på seks lag, så blir prosentandelen til de beste lagene lavere enn den burde vært?

    • Skjønner! Og ja: Prosenten blir av det totale antallet stemmer ja, og ikke av antallet personer som har avgitt sine 6 stemmer. Om man ganger prosenten med 6 bør man vel da få den korrekte % av antallet personer som har stemt, som har stemt på det enkelte lag. Det kan imidlertid ikke den aktuelle plug-in’en regne ut, så tror vi får leve med at det kommer i konklusjonen seinere 🙂

 • Personlig tror jeg det ender opp med at de som ønsker/er mange nok til å spille 11-manns spiller i 1.div og de som foretrekker 9-manns/ ikke er mange nok til 11 spiller i 2.div. Med andre ord blir divisjonsplasseringen ressursbasert mer enn hva de sportslige resultatene kanskje tilsier. Så kan man selvsagt argumentere for at økte ressurser i seg selv gir utslag i forbedrede sportslige resultater men det blir en annen diskusjon. 🙂

  Mitt stalltips? 4 lag i 1.div 2016 (dobbel serie) og 9 lag i 2.div (enkel serie). Hvem spiller 1.div? Haugesund, Kristiansand, Bergen og Åsane, selv om jeg kjenner det KAN blir en utfordring for begge sistnevnte å fielde hvert sitt 11-manns lag. Men da reiseutgiftene reduseres for begge lag kan det kanskje blir råd til innleide? 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.