Sesongstart i Italia: 2 av 12 hovedtrenere med bakgrunn fra Norge

Denne helgen er det sesongstart i Italiensk toppserie, som er en av de mer interessante ligaene å følge i Europeisk amerikansk fotball.

Blant de 12 hovedtrenerne finner vi også 2 med bakgrunn fra norsk amerikansk fotball: Val Gunn hos Ferrara Aquile og Dan Levy hos Ancona Dolphins.

Val Gunn som hovedtrener for Norge C-EM 2007 Foto av JM Henriksen

Val Gunn under tiden som hovedtrener for Norge

Gunn er tidligere hovedtrener for både Oslo Vikings og det norske landslaget, mens Levy var hovedtrener hos Kristiansand Gladiators i 2011 og 2012. Dette blir Levy sin første sesong i Italia, mens Gunn returnerer for sin andre sesong som hovedtrener i Italia og da for Ferrara Aquile.

American Football International har skrevet en preview av samtlige av lagene som er verdt å få med seg.

Som vi tidligere har skrevet om, har den italienske toppserien endret struktur foran 2015-sesongen. Det er i år 12 lag fordelt på to puljer (conferences) – Nord og Sør. Det ser ut som følger:

North DivisionSouth Division
Bergamo LionsAncona Dolphins
Bolzano GiantsBologna Warriors
Milano RhinosFerrara Aquile
Milano SeamenLazio Marines
Parma PanthersNapoli Briganti
Torino GiaguariRoma Grizzlies

QB Jonathan Dally er en viktig årsak til at Milano Seamen vant i fjor, og er en av de klareste favorittene til å ta tittelen også i 2015:

 

Den Italienske serien har i mange år vært preget av importspillere, men det er verdt å merke seg at flere av lagene i år satser importfritt, og ikke minst at Parma Panthers som er et av de absolutt sterkeste lagene, i en årrekke har nådd (og mange ganger vunnet) den italienske finalen med en Italiensk QB som også har hele sin bakgrunn fra støvlesko-landet.

Vi tipper følgende rekkefølge i de to puljene:

Nord

 1. Milano Seamen
 2. Parma Panthers
 3. Bergamo Lions
 4. Milano Rhinos
 5. Bolzano Giants
 6. Torino Giaguari

Sør

 1. Ancona Dolphins
 2. Lazio Marines
 3. Napoli Briganti
 4. Bologna Warriors
 5. Ferrara Aquile
 6. Roma Grizzlies

Vi kommer fra tid til annen (inklusive i morgen) til å legge ut linker til livestreaming av kamper fra Italia. I tillegg finner du god informasjon/resultatbørs hos italienske GameDay.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.