Norges topp-10 ranking etter runde 4

Lura Bulls 2015 - foto Cecilie Hagen

Foto: Cecilie Hagen

I år som i fjor kjører vi en powerranking av de norske lagene. I år har vi valgt å slå sammen Eliteserien og 2.divisjon, og gjør en “Topp 10”-ranking. Her har du fjerde utgave av den!

Eliteserien: Den 4. serierunden er unnagjort. I eliteserien ble det bare spilt en kamp, der Eidsvoll 1814’s dro til Trondheim for å spille mot Nidaros Domers, en kamp bortelaget vant 35-8. Når vi er kommet til 4. serierunden er ligaen ganske i usync: Domers spilte sin 4. kamp på 4 uker, mens for Eidsvoll var dette kamp nr 2. Eidsvoll viste at de er fysisk sterke og teknisk flinke med offensiv linje, en linje som ikke har sin like i Norge. Geir Kristian Hoel og Arne August Skovseth Søgaard er fortsatt to norske dominerende spillere, og har god kjemi med Quarterback Eivind Brekke. Mens vi legger merke til at Aaron Harris er langt fra like dominerende som sammenligningen Kristin James i fjor. Ikke misforstå, Harris viser tydelig at han er habil men skoene han skulle fylle var ganske så store. Eidsvoll sitt forsvar greide seg som vanlig bra, og beviste at de har et bra pass rush og giftige DB’s, spesielt i Brian Moro, til å plukke interceptions.

Så hva nytt å melde om Nidaros Domers? I kampen mot Eidsvoll virket de langt bedre forberedt i forsvar og vi stilte et nytt spennende bekjentskap med linebacker Brage Sæther. Det stiller to spørsmål: 1) Hvor har Sæther vært hittil, og 2) hvor er Øyvind Rein? Også safety Kristian Bjørnsen viste litt av hva vi ble kjent med i fjor, og det er viktig for Domers. Men fortsatt er defenset ikke sterkt nok til å hamle opp med powerhouse som Eidsvoll. Ikke uten et angrep som makter å holde laget inne i kampen og motstanderens angrep av banen. For Domers sitt angrep er kanskje årets skuffelse så langt i sesongen, mest fordi vi hadde store forventninger til det. Med en fysisk robust offensiv linje, runningback som Sondre Vik Furuseth, receivere som Nicolay Nørstrud, Joakim Krabbe og Johan Magnusson burde alt ligge til rette for en Dustin Hawke Willingham som forsyner seg og distribuerer ball. Men med rundt 4 interceptions i snitt per kamp, og en total på rundt 16, vinner man ikke fotballkamper, man gjør motstanderens forsvar om til et angrep.

2.divisjon: Nothing new under the sun denne gangen. Ingen av oppgjørene som gikk i runde 4 påvirket rekkefølgen på rankingen blant 2.divisjonslagene – ihvertfall ikke de som synes i topp 10.

Ny topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 4 - 2015

Det var heller ingen oppgjør som indikerte styrkeforholdet mellom bunn Eliteserie og topp 2.divisjon.

Forrige ranking finner du her.

6 kommentarer

 • Bare lurer, har kanskje blitt nevnt i tidligere rankinger. Er Trolls 2 ikke inkludert i denne rankingen?

  • JM Henriksen

   Hei Anders! Nei; 2.lag er ikke inkludert..så langt. Vi stilte et spørsmål om synspunkter rundt om de burde være det eller ei i rankingen etter runde 2 (http://amerikanskfotball.tnfj.com/rankings/norges-topp-10-ranking-etter-runde-2/):

   “Vi gjør forøvrig oppmerksom på at vi foreløpig har valgt å holde 2.lag (og dem er det ett av…) ute av rankingen. Vi er usikre på om det blir riktig eller ei. Innspill?”

   Fortsatt åpen for innspill på det 🙂

   • Det kunne kanskje vært interessant ut fra spørsmålet om avstanden mellom eliteserien og andre divisjon. Samtidig vil andrelaget variere en del i styrke avhengig av om førstelaget spiller eller ikke, og har en litt annen tilnærming enn de fleste lagene i andre divisjon. Det kan gjøre vurderingen litt vrien.

 • Christian Detjen

  Spiller Trolls 2 ikke sluttspill ? Also blir det da evtl Nr 1 vs nr 2 fra den andre gruppen ?

  • JM Henriksen

   Vi har IKKE fasiten på om et 2.lag spiller et sluttspill som har implikasjoner for opprykk til neste års 1.divisjon, men baserer oss på indikasjoner vi fikk tidligere i år. Videre finner ihvertfall undertegnede det urimelig at et 2.lag skal kunne delta i et slikt sluttspill, all den tid tanken bak 1.divisjon er å ha et nivå som leder opp til Eliteserien – en serie et 2.lag ikke kan spille i. Da gir det -for meg- heller ikke mening at de skal kunne spille 1.divisjon eller være involvert i et sluttspill til 1.divisjon.

   Som nevnt: Vi har ikke fasiten; det er det forbundet som har. Hvis den er kommunisert ut, så er vi ikke kjent med det, dessverre.

   • Vi kan i hvert fall bekrefte at Trolls 2 ikke har planer om å rykke opp til 1. divisjon. KR setter ingen begrensninger på dette, bare at andrelaget må være i en lavere divisjon enn førstelaget (naturlig nok). Slik vi ser det per i dag er det krevende nok å ha et andrelag med 9-mannsfotball, vi hadde ikke vært i stand til å gjennomføre serie i 11-mannsfotball med andrelaget slik situasjonen er i år. Dette skyldes først og fremst mangel på linjemenn, men også et par andre posisjoner er tynne eller har blitt hardt rammet av skader. På sikt kan det godt være at et andrelag i 11-mannsfotball er interessant for oss, men det ligger nok et år eller to fram i tid.
    Hva forbundet mener om sluttspillet er vi mer usikre på. Vi har ikke fått noen indikasjoner på annet enn at det er forventet at vi deltar der om vi kvalifiserer oss. Det sistnevnte synes jo veldig sannsynlig, ettersom vi per i dag har vunnet to kamper og må regnes som favoritter i kampen mot Gjøvik Swans, slik resultatene har vært hittil i sesongen. Selv om de to forestående kampene (Tønsberg og Haugesund) blir vanskelige, vil seier mot Swans sikre minimum fjerde plass. Trolls kan faktisk havne på andre plass i gruppa selv med tap i disse to kampene, om resultatene går vår vei. (Haugesund vinner alle sine kamper og Trolls 2 taper med mindre enn 13 poeng mot Raiders.)
    Når det gjelder kvalifisering til første divisjon er det en mulighet som ikke er snakket om: At forbundet, dersom Trolls 2 kvalifiserer seg og takker nei til opprykk, velger å ikke ta opp et ekstra lag og kun kjøre 5 lag i første divisjon, da med full dobbel serie. Da kan man virkelig snakke om en første divisjon som forbereder lagene på eliteseriespill…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.