Norges topp-10 ranking etter runde 3

MaxEmanuelson_J9R6934

Foto: Max Emanuelson

I år som i fjor kjører vi en powerranking av de norske lagene. I år har vi valgt å slå sammen Eliteserien og 2.divisjon, og gjør en “Topp 10”-ranking. Her har du andre utgave av den!

Eliteserien: Tredje serierunde er unnagjort, dessverre uten overraskelsene vi hadde sett for oss. Da dessverre fordi vi er glad i overraskelser. Når det er sagt viste Lura Bulls at de har de kvalitetene vi forventer de skal ha i år, selv etter tre kamper og skadene begynner å tynge. De er flerdimensjonale i angrepet og spiller klokt i forsvar. Vålerenga Trolls gjorde seg ikke bort på noen måte, men er rett og slett ett eller flere hakk svakere enn Sandneslaget. Trolls har et spennende angrep som alle lag vil få trøbbel med i år, men defense er ikke godt nok til å holde tritt.

Når det gjelder Oslo Vikings sin seier over Nidaros Domers har vi tittelert dette først og fremst til trenerstaben som gjorde en fremragende jobb med å sette sammen en kampplan. Vikings er fortsatt sårbare gjennom luften, men dekket over det gjennom et intenst pass rush. Oslo Vikings viste også at når de får mulighet til å kontrollere spillet er de gode i angrep. Men det må tas med en klype salt da de møtte Eliteseriens potensielt  svakeste forsvar i denne kampen. Nidaros Domers er åpenbart alltid farlig i angrep men falt for sin egen sårbarhet, nemlig når de blir presset ut av rytme i angrepet.

2.divisjon: Eliteserien står stille når det gjelder rankingen fra forrige runde, men i 2.divisjon er det bevegelse. Lagene som er aktuelle rundt plass 8-10 er flere enn de som sniker seg inn på lista, og vi mistenker at det vil være en del bevegelse i det sjiktet en god stund fremover. Drammen faller etter å ha ikke ha greid å henge med Åsane, selv om de gjorde en bedre figur i så måte enn Olavs Menn gjorde forrige runde. Lillestrøm vant, men på ingen måte overbevisende. Vi har sett Starfighters og Kings-oppgjøret på film, og selv om det er kvaliteter hos de to lagene så forsvarer det ikke en plassering kontra det vi har sett av de lagene som nå er ranket.

Ny topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 3 - 2015

 

Til diskusjon: Er det mulig for et lag i 2.divisjon å klatre til plass #5? Ja, det er det. Men det eneste vi vil kunne basere det på er kvaliteten av hva vi ser på kampfilm, eventuelt at #6 er rimelig overlegen i 2.div mens #5 er tilsvarende underlegen i 1.div. For øyeblikket vurderer vi at det er et ganske stort gap mellom #5 og #6 men vi følger med på dette styrkeforholdet uke for uke.

Forrige ranking finner du her.

Én kommentar

  • Angående punktet til diskusjon: En slik rangering må selvsagt holde muligheten åpen og i framtida kan mye forandre seg, men per i dag er det ikke mye å diskutere egentlig. Avstanden mellom eliteserien og andre divisjon er stor. Hvor stor får vi vite mer om når Trolls 2 gjester Kolbotn på søndag. Kolbotn bør være favoritter mot Trolls nest beste som i tillegg har en del skadeproblemer. Men jeg forventer nok likevel at Tolls vil bite bra fra seg, med 25-30 mann ute. (20 mann har ikke lov til å spille og de resterende er skadet eller må stå over av andre grunner.)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.