Norges topp-10 ranking etter runde 2

Oslo Vikings vs Lura Bulls 2015 - Simon Sommerfeld run 3 - foto Henning Ringlund

Foto: Henning Ringlund

I år som i fjor kjører vi en powerranking av de norske lagene. I år har vi valgt å slå sammen Eliteserien og 2.divisjon, og gjør en “Topp 10”-ranking. Her har du andre utgave av den!

Eliteserien: Andre serierunde er unnagjort, og først og fremst har vi fått bekreftet hvor tett denne serien kan være. Lura Bulls vant oppgjøret, som forventet, mot Oslo Vikings 12-6, men Vikings burde faktisk ha avgjort kampen på slutten og beholdt seieren på Frogner. Så jevnt var det. I den andre kampen viste Nidaros Domers en enorm comeback vilje mot Vålerenga Trolls og tok seieren 28-21 til tross for fire interceptions, en kamp der Trolls viste at deres unge Norske quarterback Kasper Tveter er the real deal.

2.divisjon: Mens Eliteserien viste jevnhetene i runden som gikk, viste 2.divisjon det brede spekteret som eksisterer i en og samme divisjon. Olavs Menn ryker rett ut av Topp 10, mens de andre som allerede var inne på rankingen av 2.divisjonslag stort sett flytter seg ett hakk opp (unntak: Åsane. Fortsatt best i egen divisjon. Langt unna å kunne rykke videre oppover og forbi et Eliteserie-lag). Når Olavs Menn ryker ut, må et nytt lag komme inn. Der er det flere som er mulige kandidater; vi tenker at de kommende 2-3 serierundene vil avklare akkurat det bildet en god del (overstating the obvious, men…). Vi gjør forøvrig oppmerksom på at vi foreløpig har valgt å holde 2.lag (og dem er det ett av…) ute av rankingen. Vi er usikre på om det blir riktig eller ei. Innspill?

Ny topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 2 - 2015

 

Forrige ranking finner du her.

4 kommentarer

 • Stusser litt på vurderingen av Starfighters foran to lag som har vunnet åpningskampen med 40+ poeng, mot fjorårets tapende finalist i divisjonen. Ville også satt et minus ved Storm og Warriors pga det defensive preget på kampen. I 9-mannsfotball bør det være såpass mye fordel offence at gode lag scorer en del poeng. Scoren i denne kampen forteller om to lag med litt begrenset offensivt repertoar.
  For øvrig blir det spennende å se om Seahawks er så gode, eller om Olavs Menn er en del svakere enn forhåndstipsene tilsa. Tror vel mest på en kombinasjon.
  Ville byttet ut de to siste med Kolbotn Hunters og Tønsberg Raiders, i den rekkefølgen. Men vi vet nok litt mer etter helgens runde. Kampen mellom Seahawks og Warriors blir spennende å se utfallet av.

 • Stusser også på Starfighters på denne lista. De kom sist i fjor og har ikke spilt noe i år, hva er det som tilsier at de er Norges 10. beste lag? Mulig dere har noe inside info vi andre ikke vet om, men en powerranking bør vel være basert på faktiske prestasjoner?

  • En powerranking vil alltid være basert på synsing om faktiske prestasjoner. En serietabell er basert på faktiske prestasjoner. Når det gjelder lag som ikke har spilt kamper ennå, så er det selvsagt spekulasjoner basert på det vi har fått med oss om hva som har skjedd siden forrige sesong.

   Som vi skriver: “Når Olavs Menn ryker ut, må et nytt lag komme inn. Der er det flere som er mulige kandidater; vi tenker at de kommende 2-3 serierundene vil avklare akkurat det bildet en god del”

 • Uten at jeg har sett rundens kamper i D2, utover litt sporadisk i kampen mellom Seahawks og Warriors, synes jeg at mye ble bekreftet. Holder på påstanden om at Kolbotn og Tønsberg bør inn på bekostning av Warriors og Starfighters. Vil faktisk sette Hunters over Storm på bakgrunn av at de har scoret 30+ poeng i to kamper nå, mens Storm scoret kun 12 og slapp inn en safety mot Warriors. Gode lag putter poeng på tavla i nimannsfotball, og 7-7 ved full tid forteller om to svake offensive lag mer enn to gode defence. 32-20 likner mer på et resultat mellom to habile lag.
  Blir spennende å se hva Hunters får til mot Trolls andre- og tredjestring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.