Avstemning: Hvem vinner norsk 2.divisjon 2015?

Kings vs Starfighters 2014 - foto Kristian Ringen

Fredrikstad Kings og Lillestrøm Starfighters – klare for 2015. Foto: Kristian Ringen

Vi er under 1 måned unna første serierunde i norsk amerikansk fotball sesongen 2015. Eliteserien starter lørdag 11.april, og dagen etterpå er turen kommet for 2.divisjon sin del også. Årets 2.divisjon består av rekordmange lag. Hele 12 klubber fra vårt langstrakte land er påmeldt seriespillet.

Mange av lagene deltok også i fjor, men noen er nye: Det gjelder blant annet det nordligste laget som noensinne har deltatt i norsk seriespill – Tromsø Trailblazers.

Det er også en stund siden en norsk klubb hadde et 2.lag i seriespill for senior, men det skjer i 2015 når Vålerenga Trolls stiller med et 2.lag i 2.divisjon.

Bergen Storm stormer banen - foto Eivind Kalstø

Bergen Storm er tilbake – hvordan vil det gå? Foto: Eivind Kalstø

Andre “gamle kjente” som er i seriespill er Bergen Storm, et av Norges eldste lag. Etter å ha trukket seg fra 1.divisjon 2014 og stått over fjoråret, så har de nå startet på nytt, og da i 2.divisjon.

La oss ta en kort oppsummering av de deltakende lagene:

 • Bergen Storm: Mangeårig 1.divisjonslag tilbake etter 1 års pause fra nasjonalt seriespill. Talentfull kjerne, men har de fått fylt på med flere rundt kjernen?
 • Drammen Warriors: Overrasket med flere gode prestasjoner i fjor, viste at de kan konkurrere med de fleste. Blir de jevnere og samtidig bedre i år?
 • Fredrikstad Kings: Endte som #8 av #9 i 2014. Kan de heve seg mer enn motstanderne og dermed klatre på tabellen i 2015?
 • Gjøvik Swans: Endte i finalen, ble avslørt der. Allikevel; gikk ubeseiret gjennom fjorårets grunnspill. Gjentakelse av den bedriften i år?
 • Haugesund Hurricanes: #3 i fjor, og tilbake med stor stall og ca. 100% mer erfaring. Kan de utfordre om 2.divisjonsmesterskapet denne gang?
 • Kolbotn Hunters: Skuffet i fjor etter å ha vært en av forhåndsfavorittene. Har de jobbet i det stille og økt kvaliteten slik at skuffelsen snus til overraskelse i 2015?
 • Lillestrøm Starfighters: Bunnlaget 2014, uten å gjøre seg helt bort. Tar de grepene som fører til flere seiere og en annen plassering denne sesongen?
 • Olavs Menn: Ryktene forteller om både gode forsterkninger og hard jobbing mot å bli topplaget i 2.divisjon. Gjør de jobben på banen også på kampdag i 2015?
 • Tromsø Trailblazers: Nykommere med lang vei til alle andre geografisk – hva med sportslig? Har trent for seg selv og scoutet de andre lenge – dette blir spennende!
 • Tønsberg Raiders: Evig middelhavsfarer i 2.divisjon, med 7.plass i fjor. Kan det tenkes at treningsoppmøte og rekruttering fører til en høyere plassering nå?
 • Vålerenga Trolls 2: Neppe noen som slår dem på kompetanse rundt laget; men er 2nd og 3rd string hos et Eliteserie-lag nok til å slå de beste hos alle 2.divisjonslagene?
 • Åsane Seahawks: Vant hele sulamitten i fjor, og satser med 2 importerte amerikanske trenere i år. Hva med spillerne – tar de dette for gitt, eller legger de ned innsatsen for å vinne 2 år på rad?

En forskjell fra i fjor, er at det nå er innført regler som gjør at man ikke kan hente inn importspillere i 2.divisjon, slik Åsane gjorde når de i 2014 forsterket laget med OL-spilleren Trevor Richter (Fresno State, NCAA FBS), og det skal bli spennende å se om alle lagene forholder seg til de nye reglene (og ikke minst forholder seg til intensjonen bak). Det sistnevnte er det ikke usannsynlig at vi kommer tilbake til i en egen artikkel etterhvert, både for å se på hvordan reglene nå er, muligheter de gir/ikke gir, og ikke minst hvordan klubbene forholder seg til dem i praksis.

Det er forøvrig fritt frem når det gjelder å hente inn ressurser til sidelinjen; foreløpig er det kun Åsane vi kjenner til at gjør et slikt grep.

Hvem vinner årets 2.divisjon? Gi ditt synspunkt i avstemningen nedenfor!

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.