Utviklingscamp for kvinner gjennomført i helgen

Lørdag var det duket for en ny milepæl innen amerikansk fotball i Norge. I Sørlandshallen arrangerte det norske forbundet for amerikansk fotball en utviklingscamp for kvinner. Damefotballen er med andre ord i fremvekst!

Amerikansk fotball forbindes ofte med noe maskulint, og naturlig nok da først og fremst menn. Det er heller ikke unaturlig, da det er en idrett som i årenes løp har vært sterkt dominert av mannlige utøvere.

Imidlertid har kvinner drevet med sporten siden tidlig i forrige århundre, om enn på et helt annet oppmerksomhetsnivå enn menn. Kvinnelag har stort sett vært sett på som en kuriositet, noe også nyhetsreportasjer fra eksempelvis 1930-tallet bærer preg av.

Om vi ser på mer moderne tid, er det først og fremst enkeltkvinners innhopp på mannlige lag som har fått publisitet. Parallelt har det i lang tid eksistert egne lag og ligaer for kvinner både i USA og etterhvert også enkelte andre steder i verden.

Faktisk har dette vokst seg stort nok til at det nå har blitt arrangert verdensmesterskap for kvinnelandslag i amerikansk fotball to ganger. Her har du noen høydepunkter fra finalen i 2010, som USA vant svært klart foran Canada:

Nå har turen kommet til Norge, hvor særlig Kristiansand Gladiators sitt damelag har gått i front for at det skal bli noe mer her til lands. Bak det hele er primus motor Hege Indresand, som har spilt amerikansk fotball i en organisert og seriøs serie i USA før hun kom tilbake til Norge og ville fortsette her også.

Utviklingscamp kvinner desember 2014

Invitasjonen til utviklingscampen

I helgen var altså neste skritt på dette løpet kommet, når forbundet, med nevnte Indresand i spissen for initiativet. Med seg som instruktører har hun hatt personell fra flere klubber, og om vi ser på bildet øverst i artikkelen ser vi blant annet Vålerenga Trolls-trenerne Scott Boer og Thomas Frausing, Eidsvoll 1814s sin Greg Kleidon, samt ikke minst Kristiansand Gladiators‘ Gøran Knutsen, Kay Daniel Stokke Tobiassen og Liberty University-spilleren Ernst Andersen. Kompetanse har det med andre ord ikke manglet!

Det blir spennende å se hva som skjer rundt damefotballen i tiden som kommer, og ikke minst hvor mange lag som stiller til tidenes første seriespill for kvinnelag høsten 2015!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.