Trump: NFL må endre seg, eller “gå til helvete”!

Donald Trumps angrep på NFL og deres håndtering av spillere som tar et kne i protest under nasjonalsangen avtar ikke. Ikke bare har den amerikanske presidenten fulgt opp fredagens tordentale med flere Twitter-meldinger enn nær sagt noe annet tema, han har også måttet svare på en rekke spørsmål fra en presse som fråtser i emnet.

Også i går kommenterte han temaet, og sa blant annet at “NFL er i en skikkelig dårlig boks”. Han er også sitert en rekke steder på at NFL må endre seg eller så risikerer ligaen å “gå til helvete”. I realiteten sier han imidlertid noe som kan oversettes til noe a la at “NFL må endre seg, eller så kommer de til å gå bankerott”. Utsagnet dukket opp på slutten av en spørsmålsseanse med pressen hvor helsevesenet var hovedfokus etterfulgt av situasjonen i Puerto Rico, før NFL kom inn som tema de siste par minuttene:

 

At saken har fått stor publisitet de siste dagene hersker det liten tvil om. Også norske medier har tatt for seg saken med en rekke vinklinger (inkludert å fortelle oss at Aaron Hernandez var en forsvarsspiller). Det er imidlertid ingen der som har trukket linjene tilbake til at Donald Trump på 80-tallet ble avvist som potensiell eier i NFL, for deretter å -sammen med andre eiere i USFL- tape et omfattende søksmål mot ligaen. Også så sent som når Buffalo Bills ble solgt sist var Trump på jakt etter å skaffe seg et lag, men mislyktes.

I det hele tatt finnes det mange interessante koblinger og potensielle sekundære motiver som kan belyse hvorfor en president vektlegger en slik sak så kraftig. På den annen side; man kan også ta det som “face value” og være med på debatten om at protesten en voksende gruppe NFL-spillere er med på, er et angrep på USA. Det er slik en del stemmer på høyrefløyen i USA ser det, noe denne sekvensen hos Tucker Carlson kan illustrere:

 

De to tidligere NFL-spillerne i sendingen er Burgess Owens og Michel Faulkner. Sistnevnte spilte faktisk aldri i NFL (i klar motsetning til Owens, som hadde 10 sesonger i ligaen), så vet du det.

En helt annen stemme enn de forutnevnte er Dale Hansen, og hans synspunkter er markant annerledes enn det f.eks. Tucker Carlson legger opp til:

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.