Takashi Kurihara: Fra X-League til NFL?

Takashi Kurihara

I helgen gikk historiens første veteran combine av stabelen i Phoenix, Arizona. NFL har organisert en scouting combine hvor håpefulle college-spillere får vist frem ferdighetene sine hvert år siden 1982, men i den nye veteran combinen handler det om spillere som allerede har vært i ligaen, men som nå mangler et lag og dermed forsøker å vise seg frem for NFL-lagene i håp om en ny kontrakt.

Den store snakkisen på veteran combinen er nok Michael Sam, som er lagløs et år etter at han ble historiens mest omtalte 7. runde-valg i en NFL-draft. Enkelte andre kjente navn som også var til stede er Jamaal Anderson, Felix Jones og Michael Bush.

Det har vært noe kritikk av veteran combine-konseptet fra folk som mener at hele eventen er ganske meningsløs og overflødig. Vi vet tross alt hva disse spillerne kan, vi har jo sett dem spille i NFL. Men for én spiller kan årets combine faktisk ha vært en ypperlig anledning til å introdusere seg for NFL-publikummet:

Takashi Kurihara, WR på laget IBM Big Blue i Japans X-League, var også til stede på helgens combine. Kurihara deltok på en minicamp med Baltimore Ravens for 2 år siden, men har ellers ingen NFL-erfaring å vise til. Kurihara hadde 614 yards og 6 touchdowns på 8 kamper i 2014-sesongen av X-League. Han hadde 4 receptions for 74 yards i ligafinalen som IBM Big Blue tapte.

Highlights-video fra Kuriharas karriere:

 

Kurihara har åpenbart et godt talent, men er det godt nok til å sikre ham en kontrakt med et NFL-lag? Det får tiden vise. En slik combine kan uansett ikke skade for sjansene hans, eller til andre utenfor Amerika som ønsker å vise seg frem. Hvis veteran combine får bli en årlig affære, vil vi se flere spillere som Kurihara i fremtiden?

Hvem vet, kanskje får vi til og med se en spiller fra Norge løpe ut på veteran combinen en dag…

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.