Serieoppsett for Eliteserien 2018

Vikings og 1814s utgjør 50% av Eliteserien i år. Foto: Max Emanuelson

I midten av desember sendte forbundet ut serieoppsett til klubbene, hvor hele vårens kampoppsett er offisielt og fastsatt. For Eliteserien ser dette oppsettet slik ut:

 

Noe av det som er verdt å merke seg:

  • Det er 4 lag i Eliteserien 2018. Samtlige av dem deltok også på toppnivået i fjor.
  • Det er 6 kamper pr. lag i grunnspillet. 3 hjemmekamper, 3 bortekamper.
  • Seriestart for Eliteserien er 15.april, med siste seriekamp 17.juni.
  • I informasjonen forbundet sendte klubbene i desember kommer det frem at alt er klart for vårens serieoppsett med unntak av 13.mai-kampen mellom Eidsvoll 1814s og Åsane Seahawks. Vi er ukjent med akkurat hva det siktes til at ikke er klart med den, men klokkeslettet kan vel tenkes å være noe som må avklares med alle involverte parter ihvertfall…
  • Når vi snakker om klokkeslett; det vanligste de siste årene har vært kampstart kl. 14:00. For Eliteseriens del er det unntaket snarere enn regelen i år, med en rekke forskjellige klokkeslett for kampstart i det utsendte oppsettet. Slike justeringer har gjerne sammenheng med banetilgjengelighet og/eller betydningen av reisemuligheter for bortelag og dommere.
  • Den etterhvert tradisjonelle 16.mai-kampen mellom Oslo-lagene Vikings og Trolls går fortsatt på 16.mai (…), som i år er på en onsdag.
  • Etter grunnspillet går de to dårligste fra Eliteserien videre til kvartfinale i NM, hvor de spiller hjemmekamp mot #1 og #2 fra 1.divisjon. De beste fra Eliteserien får dermed en hvileuke før semifinalene, som går helgen 30.06-01.07.
  • De to lagene som ender som #3 og #4 kan ende opp med maksimalt 9 kamper totalt (6 kamper i grunnspillet, kvartfinale, semifinale og finale), mens de to lagene som ender opp som #1 og #2 kan ende opp med maksimalt 8 kamper (6 kamper i grunnspillet, semifinale og finale).

Vi gjør oppmerksom på at det er forbundet som kommer til å vedlikeholde serieoppsettet, og deres offisielle webside finner du her. Erfaringsmessig vet vi at det kan komme endringer i månedene før seriestart, f.eks. på grunn av lag som trekker seg under sesongoppkjøringen.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.