Rapport fra damenes utviklingscamp 2016

deltagere_damecamp_2016-2

Denne helgen ble det arrangert utviklingscamp for damer på Jordal, der hele 53 damer fra 6 ulike klubber var representert.

Campen ble arrangert av NAIF, seksjonen for amerikansk fotball, med sportssjef Jørgen Benestad-Johansen i spissen. Med på laget hadde han for anledningen fått med seg en gjeng særdeles kompetente trenere, med blant annet elitelags-trenerne Scott Boer (Trolls) som posisjonscoach for quarterbacks, Greg Kleidon (1814’s) på recievere og Vikings’ Jesse Aldefer på linebackers. Det var også hentet inn trenere utenfor Norge, Wade Smith (SWARCO Raiders Tirol) som tok seg av defensive backs, og Chad Hester (USA Football) som blant annet hadde en grundig gjennomgang av Heads Up Football. Trolls stilte også med Yrjan Fraschetti og Kenneth Johansen som posisjonstrenere for linjespillerne, og Roger Dennis Westbye fra Drammen Warriors tok seg av runningbacks denne helgen.

mips

Trenerne, her samlet med spillerne som fikk utmerkelsen “most improved player” på sine posisjoner

Campdeltagerene kom fra seks ulike norske klubber, der alle lagene som er påmeldt høstens seriespill var godt representert. I tillegg var det en deltager fra 1814’s, og ekstra hyggelig var det at en gjeng fra nykommerne Tromsø Trailblazers tok turen ned til Oslo denne helgen.

Foto: Tromsø Trailblazers

Tromsø Trailblazers damer

Programmet for campen bestod av to treninger på lørdagen, med en teorisesjon mellom, og to treninger på søndagen. Øvelsene fokuserte på å øke de individuelle ferdighetene til hver enkelt spiller, for så å sette alt sammen til et fungerende lagspill. Campen ble avsluttet med en scrimmage der alle deltagerne fikk prøvd seg i kampsituasjon, og fikk brukt alle de nye ferdighetene de lærte gjennom helgen.

Alt i alt var dette et særdeles vellykket arrangement, som vi håper vil bidra til å heve nivået på damefotballen enda et hakk i høstens seriespill. Vi benytter anledningen til å takke alle spillere, trenere og arrangører for en flott fotballhelg i hovedstaden 🙂

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.