Ny klubb starter opp i Hordaland!

Fredag forrige uke var det 30 år siden grunnlaget for den første klubben i Bergen ble lagt på et treningsfelt i byen. Primus motor for oppstart av det som har vært av klubber i byen, Jon T. Bakken, feiret anledningen med å få gjort unna papirarbeidet for det som vil bli en ny klubb. Ikke i Bergen denne gang, men i Masfjorden!

Masfjorden er en kommune med under 2.000 innbyggere, så den dagen dette produserer et Eliteserie-lag kan vi trygt kalle Eidsvoll for en metropol. Men så er det da heller ikke Eliteserie som er ambisjonene for den nye klubben. Kommunen ligger helt nord i Hordaland fylke, på grensen til Sogn og Fjordane.

Den nye klubben blir hetende Masfjorden Amerikansk fotball og Cheerleading klubb, og har altså to idretter i fokus. Begge vil benytte Navigators som kallenavn. Bakgrunnen for navnet får vi forklart av Jon T. Bakken selv:

Masfjorden Amerikansk fotball og Cherleading klubb vil benytte “Navigators” som “brand”, fordi tilbudet ikke bare skal være et idrettstilbud, men også en plattform for utviklingen av gode ferdigheter og kvaliteter for andre områder i livet, og således vil “Navigators” hjelpe utøverne å navigere det noen ganger lumske farvannet som altså livet kan by på.

Bakken, som bor i Masfjorden, jobber som kroppsøvingslærer ved en av de lokale skolene i tillegg til å være involvert i kommunens idretts-skoletilbud. Han kan fortelle at det allerede er drevet med flaggfotball der en lengre periode, og eksisterer en entusiasme og interesse for oppstart av tilbudet. Om det materialiserer seg i lag i seriespill er for tidlig å si, både fordi man ikke enda har kommet i gang med treninger, og fordi seriespill ikke er et umiddelbart fokus for tilbudet klubben ønsker å gi.

Derimot vil det bli slik at de ivrigste deltakerne hos Masfjorden Navigators vil få muligheten til å delta for Åsane Seahawks sine juniorlag i seriespill inntil Masfjorden selv har et tilsvarende tilbud.

Masfjorden Navigators satser også på å etablere en skoleliga:

Vi legger også opp til å etablere en skoleliga her inne, hvor kommunens tre skoler konkurrerer på ungdomstrinn (8-10.trinn) og mellomtrinn (5-7.trinn).

Lagets logo og uniform-design er av de tingene man har på plass, og også her ligger det en tanke bak. Først uniformen slik den eksisterer på tegnebrettet:

Tanken bak beskriver Jon T. Bakken slik:

Fargene vil være marineblått, skogsgrønt og sølv/grått, for slik å vise tilhørigheten til regionen, med dens fjorder, skoger og fjell.

Logoen ser slik ut:

Det blir spennende å følge med på hva dette blir til! Jon T. Bakken har solid erfaring med oppstart av klubber; det er ingen tvil om at den nye klubben har en leder med lang bakgrunn innen klubbdrift. Så blir det spennende å se hvor lang tid det tar før Masfjorden sine drakter synes igjen i det norske amerikansk fotball-landskapet – vi følger med!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.