Norsk high school fotball?

EUB fotball

Faksimilie fra EUB.no

Det er ikke bare i USA man har mulighet til å spille amerikansk fotball på videregående. Fra og med i år tilbyr Eidsvoll Videregående skole toppidrettsfag med nettopp amerikansk fotball.

Eidsvoll 1814’s har i mange år arbeidet bra med å spre idretten i lokalsamfunnet, og har jevnlig reist rundt til forskjellige skoler for å lære bort idretten sin. Nå ser det derimot ut som om de har klart det ultimate målet, nemlig å få en egen toppidrettslinje for amerikansk fotball ved Eidsvoll Videregående Skole.

Det er Greg Kleidon som er hentet inn som faglærer av skolen. Kleidon har bakgrunn som hovedtrener for 1814’s og har coachet lag til NM gull både på U15 og U17 nivå. Nå blir han en av få i Norge som har kunnet smykke seg med tittelen amerikansk fotball-lærer.

I år er det 14 stk. som skal studere toppidrett med amerikansk fotball, hvorav alle har bakgrunn fra Eidsvoll 1814’s. Vi ser derimot ikke bort ifra at dette er et tilbud som kan være aktuelt for juniorspillere fra hele landet som ønsker å satse. Det å å drive med amerikansk fotball på videregående vil bedre mulighetene for spillere som ønsker å reise til USA for å spille college-fotball betraktelig.

Les hele artikkelen til Eidsvoll Ullensaker Blad her

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.