Klart for årets 2 siste NM-finaler!

Dameserien - lagene etter historiens første kamp

Finalistene i tidenes første norske Damefinale!

Vi noterer oss at det er klart for 2 finaler kommende helg! Begge kampene går på Jordal Stadion i Oslo, lørdag 31.oktober.

I damefotballen er det faktisk tidenes første finale, så det er en historisk kamp av dimensjoner! Den kampen begynner kl. 11:00, og det er Kristiansand Gladiators som møter Vålerenga Trolls​. Sistnevnte ble klare for finalen etter å ha slått Fredrikstad Queens​ 27-0 i går. Vi kommer tilbake til den kampen i en egen sak kl. 12 i dag 🙂

Facebook-event for begge finalene finner du her.

 

På U19-nivå er det byrivalene Vålerenga Trolls og Oslo Vikings​ som møtes, etter at de vant sine semifinaler i helgen som var. Trolls slo Lura Bulls​ 62-6, mens Vikings slo BVH Gators​ med 40-0. Det var m.a.o. ikke tvil om hvilke to lag som hørte hjemme i finalen!

U19-lagene til Trolls og Vikings har møtt hverandre tidligere i sesongen, og da var det Vålerenga som stakk av med seieren i en kamp som gikk på Frogner Stadion. Du kan se hele den kampen her.

Det skal bli spennende å se om Vikings kan ta revansje når det gjelder som mest – og vi ønsker både disse to lagene og de to damelagene lykke til i årets siste finaler!

 

NB! Vi har benevnt finalene som NM-finaler. Vi får opplyst fra forbundet at damefinalen formelt sett ikke er Norgesmesterskap, så NM-finale betegnelsen er ikke helt korrekt.

2 kommentarer

  • Det er like mange lag i u19 serien som dameserien. Hvorfor er ikke ene NM da? Hva er forskjellen? #likhetforkjønnene

    • Det er et spørsmål vi også lurer på, og kommer til å stille videre. Sånn umiddelbart slår det oss at den største forskjellen er U19 sin historie (20+ år med seriespill). Å relatere dette til kjønn er nok skivebom.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.