Kickalicious prøver lykken i USA igjen!

Havard_Rugland

For noen dager siden rapporterte TV2 at Håvard “Kickalicious” Rugland nok en gang var på vei over dammen for å prøve lykken i det forgjettede land. For enhver håpefull kicker snakker vi da om USA, og i dette tilfellet delstaten Arizona hvor Super Bowl gikk for ikke så altfor lenge siden.

Nå er det betydelig mer “low key” med det Rugland skal ut på, men det er et steg på veien mot en drøm om nettopp NFL og -i våre øyne- verdens mest betydningsfulle idrettsarrangement.

I følge TV2 er det en kicking camp som krever invitasjon det er snakk om, og den startet i går, altså mandag 9.mars. Det står ingen steder i TV2 sin artikkel hvilken camp det er snakk om, men beskrivelsen stemmer forholdsvis godt på Coach Zauner’s Free Agent Kicking Combine, som startet i Gilbert, Arizona på mandag. Gilbert er en småby (hadde vært topp 2-3 i Norge) som ligger like sørøst for Phoenix.

Coach Zauner 2014 Free Agent Combine Groups

Dette er en treningsleir for kickere, puntere og long snappere som krever at man har kvalifisert seg på forhånd. Erfaringsmessig er slike kvalifiseringer primært for å luke ut de mest håpløse tilfellene, og spillere med agenter eller utvilsomme kvalifikasjoner man lett får oversikt på basert på historikk, har en enklere vei inn. Rugland har kanskje noen av de mest synlige kvalifikasjonene i så måte, selv om det ikke er statistikk fra college det er snakk om. Her fra et oppsummerende intervju på det norske TV-programmet Golden Goal:

 

Det var visstnok den nye ‘Kickalicious part 2‘-videoen som gjorde at muligheten kom denne gang. Vi håper forøvrig at akkurat den videoen blir vist noen ganger i USA, da den er svært god Norges-reklame fremfor noe.

Av de 75 deltakerne på fjorårets tilsvarende treningsleir/combine arrangert av Coach Zauner, signerte en rekke spillere NFL- og CFL-kontrakter. Du skal imidlertid lete svært grundig for å finne noen som faktisk endte opp med reelle NFL-stats i seriespillet, men en vei til prøvespill er det utvilsomt.

Coach Zauner 2014 FA Results

Det er nettopp prøvespill Rugland håper å få ut av 2-dagers arrangementet, om vi skal stole på TV2 sin artikkel om saken.

Vi krysser fingrene og håper at ett eller flere NFL-lag biter på og sjekker ut nordmannen grundigere – det hadde vært særdeles kjekt for sportens publisitet her hjemme om Kickalicious endte opp i verdens beste liga!

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.