Bills ansetter kvinnelig assistenttrener!

I august 2015 skapte Cardinals store overskrifter, da de ansatte den første kvinnelige treneren i NFL. Rollen til Jen Welter var imidlertid begrenset til training camp, og nå er det Buffalo Bills som tar steget videre og ansetter den første kvinnelige fulltidstreneren i NFL. Hun heter Kathryn Smith, og har fått tittelen special teams quality control coach.

Hva Bills skriver om ansettelsen kan du lese her:

billspresse

 

Kathryn startet sin 14-årige NFL-karriere i Jets, der hun har gått veien fra å være intern, til “player personel assistant” og senere også administrativ assistent for Rex Ryan i hans siste år i Jets. Nå får hun altså sjangsen som assistenttrener på fulltid, i en rolle som blant annet innebærer analyse av andre lags special teams før kamp.

Det blir spennende å se om hun klatrer videre oppover i systemet i løpet av de neste årene, kanskje får vi se henne som historiens første kvinnelige special-teams coordinator om noen år? Den som lever får se, uansett er det hyggelig å se at både sjefen sjøl og spillerne på Bills er positive til ansettelsen.kathrynsmith2

gray

 

incognito

Nyheten vekker oppsikt i de store mediene, mer om ansettelsen kan du lese blant annet hos NFLBBCBleacher Report, NBC og på Buffalo Bills egen side.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.