Nyheter

Her finner du alle sakene vi skriver som er definert inn under kategorien ‘nyheter’.

I tillegg finner du noen undersider bestående det som helt klart var nyheter når vi først publiserte det:


 

Serieoppsett for Eliteserien 2018

JM Henriksen : 2. januar 2018 18:00 : Hovedsak, Nyheter

Vikings og 1814s utgjør 50% av Eliteserien i år. Foto: Max Emanuelson

I midten av desember sendte forbundet ut serieoppsett til klubbene, hvor hele vårens kampoppsett er offisielt og fastsatt. For Eliteserien ser dette oppsettet slik ut:

mer »

Leave a response »

Serieoppsett for 1.divisjon 2018

JM Henriksen : 2. januar 2018 12:00 : Hovedsak, Nyheter

Det er duket for nye møter mellom disse rivalene! Foto: Lena Foyn

I midten av desember sendte forbundet ut serieoppsett til klubbene, hvor hele vårens kampoppsett er offisielt og fastsatt. For 1.divisjon ser dette oppsettet slik ut:

mer »

Leave a response »

Serieoppsett for 2.divisjon 2018

JM Henriksen : 2. januar 2018 08:00 : Hovedsak, Nyheter

Domers og Bulls: Begge i 2.divisjon nå. Møtes ikke i 2018. Foto: Kristoffer Andreassen

I midten av desember sendte forbundet ut serieoppsett til klubbene, hvor hele vårens kampoppsett er offisielt og fastsatt. For 2.divisjon ser dette oppsettet slik ut:

mer »

Leave a response »

NRK Super tester amerikansk fotball!

JM Henriksen : 30. desember 2017 12:00 : Film, Hovedsak, Nyheter

Nylig var NRK Super, som primært retter seg mot barn og unge, på besøk hos noen av Oslo Vikings sine yngste utøvere og fikk testet amerikansk fotball. Slikt blir det TV og god reklame ut av!

mer »

Leave a response »

Nei, Washington endrer fortsatt ikke navn

Eyvin Sommerseth : 13. desember 2017 20:00 : Hovedsak, Nyheter

I en melding som kom litt ut av intet i dag annonserte Dan Snyder, eieren av Washingtons fotballag, at de har endret navn fra Redskins til Redhawks. Man kunne lese om saken på ESPN, i Sports Illustrated og i Washington Post. På Twitter feiret aktivister som har jobbet for navneendring, men gleden skulle bli kortvarig. Annonseringen var nemlig aldri en offisiell annonsering fra Redskins eller Snyder, men en del av en ganske forseggjort hoax med falske nyhetssider – eller “fake news”, som det så populært heter. Ser man nærmere på artiklene fra de forskjellige nyhetssidene ser man nemlig at nettadressen er helt feil, og at det ikke er ESPN, Sports Illustrated eller Washington Post som har skrevet nyhetene. Det står heller ingenting om Redhawks på de offisielle sidene til disse nyhetsinstitusjonene. En egen nettside, washingtonredhawks.com, med et design nesten identisk til den offisielle redskins.com, ble også lansert. Også her er det slik at det ikke står noe om Redhawks på redskins.com.

Spørsmålet nå er hvorfor noen har tatt seg bryet med å lage denne falske nyheten. Er dette en del av kampanjen for å få Redskins til å endre navn, eller er det noen med mer kyniske og ondartede planer som står bak dette? Å lage nettsider som utgir seg for å være andre nettsider er en vanlig taktikk blant svindlere på nettet, men det er litt vanskelig å se nøyaktig hvordan de forsøker å svindle noen med dette. Uansett er det altså greit å være klar over nøyaktig hva man ser på når man ser sider på nettet.

De med interesse for gamle spill noterer seg forøvrig kanskje at Washington Redhawks var navnet på et av lagene man kunne spille mot i Xbox-spillet Blitz: The League. Vi tror dog neppe at denne annonseringen betyr at vi kan se frem til en gjenoppliving av den spillserien.

Kontroversen rundt Washingtons lagnavn vil altså fortsette en stund fremover, med mye sinne og følelser på begge sider av debatten. Men hvis det skulle komme en endring en dag ville kanskje ikke Redhawks være det verste navnet?

Vi har forøvrig valgt å ikke linke direkte til noen av de falske nyhetssidene eller til washingtonredhawks.com herfra, fordi vi ikke ønsker å spre falske nyheter.

Det ser ut som ESPN, men espnsports.news er altså ikke riktig nettside.

Leave a response »

TJ Matsumoto ny defensiv koordinator hos Åsane Seahawks!

JM Henriksen : 13. desember 2017 08:00 : Hovedsak, Nyheter

TJ Matsumoto.

Det blir flere nye fjes på sidelinjen hos Eliteserie-laget Åsane Seahawks i 2018; nå er det også klart at laget henter inn college-treneren TJ Matsumoto for å lede oppbyggingen av lagets forsvar kommende sesong!

mer »

1 Comment »

Kåre Vedvik kåret til All-Conference 2017!

JM Henriksen : 10. desember 2017 12:00 : Hovedsak, Nyheter

Kåre Vedvik. Foto: Sholten Singer

Det nærmer seg slutten av college-sesongen, og som vanlig deles en rekke priser ut til de spillerne som har gjort seg bemerket. Det gjelder også den norske punteren/kickeren Kåre Vedvik, som nylig ble en av tre Marshall-spillere som ble 1st team All-Conference i Conference USA!

mer »

1 Comment »

Rolv Bjarne Nicolaysen har gått bort: Minneord

JM Henriksen : 7. desember 2017 22:00 : Hovedsak, Nyheter

Det var med stort sjokk at jeg tidligere i dag ble gjort oppmerksom på at en viktig bidragsyter til norsk amerikansk fotballs historie og fremvekst, Rolv Bjarne Nicolaysen, har gått bort.

mer »

Leave a response »

Trenerskifte hos Åsane: Sommerfeld ut, Durazo inn!

JM Henriksen : 24. november 2017 08:00 : Hovedsak, Nyheter

For litt over en måned siden kunne vi rapportere at Alexander Durazo sin tid hos Lura Bulls var forbi. Nå gjelder det samme for Seahawks sin hovedtrener Simon Sommerfeld, samtidig som nevnte Durazo går inn i trenerstaben hos Åsane!

mer »

2 Comments »

Haugesund Hurricanes starter U15 lag

Harald Kruhaug : 23. november 2017 18:00 : Hovedsak, Nyheter

Fra Haugesund Avis 22.11.2017

Haugesund Hurricanes juniorprogram har ikke hatt et godt år. Etter å ha gjennomført en U17 serie i fjor, måtte årets utgave trekke seg før seriestart uten å ha spilt en eneste kamp. Hurricanes er heller ikke påmeldt U17 serien i 2018, men heldigvis er det et nytt alderstrinn som er på vei oppover.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3, 4 ... 17, »