Juniorfotball

Juniorfotball i Norge

Gators vs Domers

BVH Gators (grønt) mot Nidaros Domers (hvitt), U17-nivå 2014

Junior er et samlebegrep på aldersbestemt amerikansk fotball, og i Norge er dette i dag fordelt på U15, U17 og U19. Det norske forbundet arrangerer seriespill for alle disse alderstrinnene.

Den moderne historien til juniorfotball i Norge strekker seg tilbake til begynnelsen av 1990-tallet, med første seriespill på U19-nivå i 1994.

U16, som i dag er U17, dukket opp helt i begynnelsen av 2000-tallet, mens U14, som i dag er U15, dukket opp noen år etter det igjen. Det eksisterer også U13-lag her til lands, men det er ingen slike lag i noen form for seriespill for tiden.

Når vi sier at den “moderne historien” for norsk juniorfotball strekker seg tilbake til 1990-tallet, så er det en grunn til det. Om vi ser på lag som trente og spilte mot hverandre på aldersbestemt nivå, så finnes det faktisk eksempler på det helt tilbake til 1957. Disse er imidlertid ikke en del av den organiserte amerikansk fotballen her i Norge slik vi kjenner den i dag, og vi setter derfor en skillelinje ved opprettelsen av Norges Amerikansk Fotballforbund, som kom i 1987.


Siste saker om Juniorfotball: