Sesongstart i Sverige – og du kan se det på TV!

saff logo

Kl. 18:30 er det kickoff i Superserien, svenskenes øverste nivå for amerikansk fotball. Det er regjerende mestere Carlstad Crusaders som er på besøk hos en av de sterkeste utfordrerne de senere årene – Tyresö Royal Crowns. Best av alt: Du kan se seriestarten på TV!

Det er svensk TV4 som har inngått en avtale med det svenske forbundet om å vise en kamp pr. serierunde i den svenske toppserien. De satser på en “Friday Night Football”-sak hvor det vises en kamp hver fredag utover våren. Og starten er altså i dag, og om kort tid: Allerede kl. 18:30 er det avspark for sendingen!

Kampen vises live på TV4 Play Premium, og i sammendrag på TV4 kl. 22:00. Om vi har forstått det riktig vil brorparten av kampene bli vist live også på TV4, mens noen altså følger det formatet som vi får se i kveld.

TRC vs CC 2010ish - foto TugboatLars

Tyresö og Carlstad: To lag med lang historie mot hverandre. Foto: Tugboat Lars

Hele 15 TV-sendte kamper vil det bli i løpet av året, og det svenske amerikansk fotballforbundet, SAFF, bidrar selv med ca. 300.000,- for å få det hele til. I følge denne artikkelen ser de på dét som vel anvendte penger for å nå ut til en større del av Sveriges befolkning!

Swedish Football Network (SFN) bidrar som alltid med god informasjon, sammen med lagene i serien. De har følgende sak liggende i dag: Friday night football
I saken til SFN får du oversikt på forventede startere på begge lag, en forhåndssak om kampen, og noen uttalelser fra lagene selv om kampen.

Legg inn en kommentar