Tidens Tann: Utvekslingsstudent spiller amerikansk fotball? Ikke akkurat noe nytt!

Å være utvekslingsstudent eller -elev i USA har i mange årtier vært noe nordmenn liker å gjøre. Å tilbringe et år der gir en unik opplevelse som gir innsikt i den amerikanske kulturen, skolesystemet og ikke minst kan gi et møte med ny idrett som amerikansk fotball.

Slik har det vært i lang, lang tid. Eksempelet vi har funnet frem til i dag er langt fra de eldste, men allikevel godt til å illustrere at det norske ungdommer opplever hvert eneste år, også skjedde når dagens foreldre og besteforeldre var unge. Det gjaldt også 16 år gamle Olav Strugstad fra Steinkjer når han i 1976 var på utveksling i Pennsylvania.

Hvem har ikke hørt om en eller annen nordmann som endte opp som kicker på high school under utvekslingsåret? Av ymse årsaker får utenlandske elever med noe bakgrunn fra sukker-fotball ofte teste seg i slike roller, og ofte lykkes sjakktrekket også. Olav fra Steinkjer var intet unntak, som vi kan lese i denne artikkelen som ble publisert i The Mercury, 4.november 1976:

olav-strugstad-the-mercury-19761104

Strugstad gjorde seg bemerket som kicker for Pottstown flere ganger i 1976-sesongen, inkludert et kampvinnende ekstrapoeng mot Owen J. Roberts High School i en kamp som sluttet 7-6. The Mercury beskrev det slik i en annen artikkel 26.november 1976:

olav-strugstad-the-mercury-19761126

2 kommentarer

  • Noen som vet hvor Hr. Strugstad finnes i dag ?

    • Kan ihvertfall legge til at vi ikke har fasiten. Vi fant tre personer med det navnet, bosatt i henholdsvis Oslo (x2) og Vestfold (Vestskogen). Har ikke gått nøyere til verks enn det denne gang 🙂

Legg inn en kommentar