Road to Super Bowl XXVII – 1993

Troy Aikman SB27 2

NFL Films har laget utrolig mye bra opp gjennom årene. Det inkluderer en serie med filmer om veien til Super Bowl. Her har vi funnet frem 1993-utgaven, som altså tar for seg sesongen 1992-93.

Det er 22/23 år siden dette, men det er fortsatt høykvalitets-fotball i form av NFL, og du vil nok med stor sannsynlighet kjenne igjen mange av navnene. Det er rart -ihvertfall for oss som husker dette som om det skulle være i går- å tenke på at ingen av disse spillerne er aktive lengre.

For undertegnedes del var dette sesongen med den første Super Bowl-finalen som ble sett live (ikke på stadion; via fjernsyn, og da på TV3), og spesielt godt huskes kommentatorparet PA Gullö og Jan Stenerud. Stenerud sin introduksjon av halftime-showet og artisten Michael Jackson, som han fortalte var “veldig stor her borte” fikk frem humringen. Michael Jackson var til opplysning ikke helt ukjent i Europa heller på det tidspunktet…

Vi husker også at Stenerud sendte ut hilsen til forskjellige Super Bowl-fester rundt om i Norge, inklusive det fiktive laget Oppdal Rednecks – som han ønsket lykke til med kampene det kommende året. Det har aldri vært noe lag fra Oppdal i seriespill, så kanskje det er på tide…?

Her har du ‘Road to Super Bowl XXVII’:

Denne filmen er publisert uken før Super Bowl XXVII, så den inneholder ikke film eller resultatet fra den kampen, men altså alt som skjedde i sesongen og sluttspillet som ledet opp til Super Bowl: Om du er nysgjerrig på mer rundt den sesongen (inklusive Super Bowl XXVII), så anbefaler vi denne siden hos Pro Football Reference!

Én kommentar

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.