Kampfilm fra…1919!

1919_Princeton_vs_Harvard

Dette er en historisk godbit av de sjeldne! Her kan vi presentere en kamp spill for spill som er så gammel at det blir som et vindu inn i en verden som ikke eksisterer lenger; her har du Princeton mot Harvard, 8.november 1919. Det er altså 96 år siden denne kampen, som forøvrig endte 10-10.

Du får se hele 5 All-Americans (Clark, Sedgwick og Casey, Harvard. Strubing og Trimble, Princeton). 1 av dem, Eddie Casey, havnet senere i College Football Hall of Fame.

Dette var den eneste kampen i 1919 som Harvard ikke vant, og med 9 seire og 1 uavgjort var de et av 3 lag som i ettertid har delt college-fotballens nasjonale mesterskap for det året. De to andre lagene er Illinois og Texas A&M. Hvorvidt dette var en riktig vurdering av hvem som var det beste laget i 1919 diskuteres fortsatt!

Princeton hadde en noe dårligere sesong, og kom inn i denne kampen med to strake tap i forkant, mot henholdsvis Colgate og West Virginia. De endte 4-2-1 i 1919.

Kampen gikk foran 35.000 tilskuere på Princeton sin Palmer Stadium, som var bygget 5 år tidligere, i 1914. Den ble revet i 1996. Med andre ord er både alle du ser på filmen og omgivelsene vekke fra denne jord i dag. Det er litt vemodig å tenke på, men samtidig sier det litt om hva film kan gi oss!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.