Hvorfor draftet Carolina Panthers egentlig Cam Newton?

Cam Newton er navnet på alles lepper nå en drøy uke før Super Bowl 50. Quarterbacken til Carolina Panthers var ikke favoritt-valget til alle når han ble draftet, men avgjørelsen om å plukke ham opp med det aller første valget i 1.runde i 2011 er i ferd med å betale for seg så det holder for Panthers.

Panthers at Ravens 9/28/14

Cam Newton

Nå gjenstår riktignok en kamp mot Denver Broncos sitt svært kompetente forsvar (inkludert 2.valget i 2011-draften: LB Von Miller), og ringreven Peyton Manning ser nok ingen grunn til å spare på kruttet i det som sannsynligvis er hans siste kamp i karrieren. Allikevel; det er ikke til å komme unna at Carolina Panthers går inn i Super Bowl 50 som svært manges favoritter til å sikre seg det gjeve Lombardi-trofeet.

Det var ikke noe man med sikkerhet kunne forutsett for 4-5 år siden. Ingen var i tvil om Cam Newton sine mange gode forutsetninger, men det var også en del som skurret. Ikke minst hadde han først vært hos University of Florida, men forsvunnet ut i kjølvannet av en arrestasjon, for å så spille NJCAA-fotball for Blinn College. I tillegg dukket det opp en del støy knyttet til hans egen fars forsøk på å selge sønnen inn til høyeste byder når Newton skulle velge seg et nytt universitetslag etter oppholdet hos Blinn College. Det sistnevnte endte i lite og ingenting annet enn en distraksjon for Newton og Auburn University i 2010-sesongen. Den distraksjonen håndterte de mesterlig.

2010-sesongen var Cam Newton sitt siste innen college-fotballen, og han utnyttet det på mesterlig vis. Ikke bare vant han Heisman-trofeet på tross av skandalen hvor faren hans var involvert, men han ledet også Auburn til det nasjonale mesterskapet! Totalt endte faktisk Cam Newton med tre nasjonale mesterskap på college: 1 med University of Florida når han var freshman der (og Tim Tebow var den startende QBen), 1 med Blinn College som vant junior-college mesterskapet med Newton ved roret i 2009, og da altså 2010 med Auburn.

Hva Carolina Panthers så? Sannsynligvis det Cam Newton m/venner står for i videoen du kan se nedenfor, og langt mye mer. De har ikke angret!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.