Hjelm-auksjon hos Amerikansk Fotball gir over 5.000 kroner til juniorlag!

I begynnelsen av april la vi ut en sak med påfølgende auksjon av en hjelm tilhørende den legendariske norske spilleren Nicolay Aslaksen. Hele 29 bud fra en lang rekke budgivere førte til slutt summen fra utgangspunktet på 500,- kroner til 5.510,- kroner som vinnende bud!

Aslaksen, som var running back/fullback/linebacker/kick returner for Oslo Vikings, Norge sitt landslag, spilte i World League og ikke minst var en snartur innom University of Wisconsin, skulle opprinnelig kaste hjelmen når han ryddet i gamle saker hjemme. Heldigvis ble det oppdaget før klenodiet forsvant på søppeldynga, og et initiativ til å gjøre noe mer ut av hjelmen ble tatt. Hele historien om både auksjonen og Nicolay Aslaksen sin karriere innen amerikansk fotball får du i siste utgave av Amerikansk Fotball Podkast:

Bakgrunn:

#33 Nicolay Aslaksen sin hjelm, benyttet 1997-2006

Det var på forhånd avklart at summen ville gå til det norske juniorlaget vinneren av auksjonen bestemte. Den som hadde det høyeste budet var Thomas Cappelen, og han valgte at pengene skulle gå til Oslo Vikings sitt U15-lag. 5.315,- kroner, som er summen etter at transaksjonskostnader i forbindelse med auksjonen er betalt til PayPal, havner nå på konto hos Oslo Vikings og da øremerket klubbens U15-lag!

Tirsdag 16.mai var det tid for overrekkelse av selve hjelmen, og det var Nicolay Aslaksen selv som var tilstede og overleverte klenodiet til budvinneren i pausen på ‘Battle of Oslo’-kampen mellom Vålerenga Trolls og Oslo Vikings.

Nicolay Aslaksen overrekker hjelmen til budvinner Thomas Cappelen

Vi hos Amerikansk Fotball synes det er positivt at dette initiativet, som først var en idé foreslått av Alexander Moe, både kan sørge for at en del av amerikansk fotball-historie i Norge ivaretas, samtidig som en del av den kommende generasjon av norske spillere får sårt tiltrengte midler tilgjengeliggjort! Vi vil takke alle som la inn bud og sørget for å gjøre dette til en suksesshistorie! 🙂

Én kommentar

  • Truls Bråthen

    Det ble også overlevert en Pengegave fra Vålerenga Trolls Veteraner til Trolls sitt Juniorprogeram på kr 13500.-
    en gave som kommer godt med 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.