Dokumentar: Den sykeste sesongen – Houston Oilers 1993

Houston Oilers lagnavn

Fra 1960 til 1996 eksisterte et lag i American Football League og seinere NFL som for mange har begynt å gå i glemmeboken: Houston Oilers. Når de etter 1996-sesongen flyttet på seg til Memphis og deretter Nashville og ble til Tennessee Titans, så var det et lag med en rik historie som forlot Texas.

Mange har nok glemt at Houston Oilers vant 2 AFL-mesterskap før ligaen ble en del av NFL, og ikke minst at de i en årrekke var et svært suksessrikt lag med Hall of Fame-quarterbacken Warren Moon ved roret. Fra 1987 til 1993 -syv sesonger- var de i playoffs hvert eneste år, drevet av et Run & Shoot-offense som visste å lykkes gjennom pasningsspillet.

Houston Oilers v San Diego Charger

Mest kjent er de kanskje allikevel for å være tapende part i tidenes comeback i en sluttspills-kamp, og hele den kampen finner du her.

I kveld er det imidlertid en episode av ‘A Football Life’ vi har funnet frem til, og i motsetning til de fleste episodene av denne dokumentar-serien, så tar det denne gang ikke for seg en enkeltperson – men et lag: 1993-utgaven av Houston Oilers.

Det var siste gang de gikk til sluttspill, og at de gjorde det på tross av en vanvittig mengde distraksjoner – det er intet mindre enn utrolig. Her har du historien om Houston ’93:

 

Om du er interessert i lesestoff om 93-sesongen til Houston Oilers, så er det definitivt verdt å sjekke ut disse linkene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.