Buddy Young: Det har vært bedre spillere, men ikke bedre menn!

Han er en av de minste spillerne som noensinne har vært i NFL. Det skulle bli 9 sesonger innen proff-fotballen for den 163 centimeter høye running backen som gikk under kallenavnet “The Bronze Bullet”: Buddy Young. 2.727 yards på løp med et snitt på 4.6 pr. gang lar seg absolutt høre! I tillegg hadde han nesten like mange yards på mottak -2.711- og i tillegg hadde han over 4.000 yards på returløp (punt og kickoff). Totalt 44 touchdowns ble det også.

Gutter i Harlem på 60- og 70-tallet hadde mye å takke Buddy Young for!

Men Young er nok aller mest kjent for arbeidet han gjorde for spillere i både NFL og barne- og ungdomsfotball etter at han selv la opp som spiller. Det var da også en viktig og medvirkende årsak til at han i 1964 ble ansatt som NFL sin direktør for ‘player relations’, en stilling han hadde frem til sin død i en trafikkulykke 57 år gammel i 1983. Young startet blant annet en liga for ungdomsfotball i Harlem:

 

NFL Films laget dette segmentet om Claude ‘Buddy’ Young i kjølvannet av hans død:

 

PS! Om du kikker nøye etter, vil du legge merke til en slående likhet mellom Young og Barry Sanders: Måten han galopperer på når han sprinter fra motstanderne. Det kunne knapt vært mer likt!

Én kommentar

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.