Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

Y.A. Tittle er gått bort

Eyvin Sommerseth : 10. oktober 2017 12:00 : Historie, Hovedsak, Nyheter

Yelberton Abraham Tittle Jr., eller bare Y.A. Tittle, gikk bort natt til 8. oktober, bare uker før han ville fylt 91 år. Hall of Fameren hadde en lang og innholdsrik karriere bak seg som quarterback i proffligaene AAFC og NFL på 40-, 50- og 60-tallet.

mer »

Leave a response »

Når en skadet NFL-spiller ledet til en av tidenes mest perfekte TV-blemmer…

JM Henriksen : 9. september 2017 08:00 : Film, Historie, Hovedsak

Kevin Everett var en TE for Buffalo Bills som fikk en svært alvorlig skade under en kamp i 2007. Nakkebrudd første til at han ble lam for en periode, og han spilte aldri amerikansk fotball igjen.

mer »

Leave a response »

Appalachian State: Stod for tidenes sjokk-seier

JM Henriksen : 1. september 2017 18:00 : Artikler, Historie, Hovedsak

si-the-greatest-upset-of-them-all-appalachian-state-at-michigan

For nøyaktig 10 år siden, 1.september 2007, var vesle Appalachian State på besøk i The Big House: Michigan Stadium. Foran 109.208 tilskuere på den største scenen college-fotballen kan gi skulle NCAA FCS-laget Appalachian State få juling av #5-rankede Michigan når sistnevnte fikk en myk start på 2007-sesongen.

mer »

Leave a response »

Ara Parseghian er død

JM Henriksen : 6. august 2017 18:00 : Coaching, Historie, Hovedsak, Nyheter

Onsdag 2.august døde en trenerlegende med 2 nasjonale mesterskap bak seg. Ara Parseghian spilte i sin tid både på høyt college-nivå og for Cleveland Browns, før han på grunn av en skade begynte trenerkarrieren som skulle bli enda mer suksessfull.

mer »

Leave a response »

Amerikanske quarterbacker som pusher 50

Eyvin Sommerseth : 2. august 2017 12:00 : Historie, Hovedsak

I morgen fyller Tom Brady 40 år, men mannen som regnes som en av de største i NFL-historien ser ikke ut til å ha noen planer med å gi seg med det første. Brady har sagt at han vil spille til han er 45, og så se an hvordan han føler seg når han kommer dit med tanke på å fortsette. For å klare dette følger han en ganske streng diett, en diett som fikk en del omtale da det ble kjent at Brady aldri har spist et jordbær i sitt liv. Men det krever nok en viss hengivenhet å spille etter fylte 40, da de færreste noen gang når den milepælen. Kun 19 quarterbacker har kastet en pasning i NFL i det året de fylte 40 eller senere. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de 19.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3, 4 ... 44, »