Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

Når en skadet NFL-spiller ledet til en av tidenes mest perfekte TV-blemmer…

JM Henriksen : 9. september 2017 08:00 : Film, Historie, Hovedsak

Kevin Everett var en TE for Buffalo Bills som fikk en svært alvorlig skade under en kamp i 2007. Nakkebrudd første til at han ble lam for en periode, og han spilte aldri amerikansk fotball igjen.

mer »

Leave a response »

Appalachian State: Stod for tidenes sjokk-seier

JM Henriksen : 1. september 2017 18:00 : Artikler, Historie, Hovedsak

si-the-greatest-upset-of-them-all-appalachian-state-at-michigan

For nøyaktig 10 år siden, 1.september 2007, var vesle Appalachian State på besøk i The Big House: Michigan Stadium. Foran 109.208 tilskuere på den største scenen college-fotballen kan gi skulle NCAA FCS-laget Appalachian State få juling av #5-rankede Michigan når sistnevnte fikk en myk start på 2007-sesongen.

mer »

Leave a response »

Ara Parseghian er død

JM Henriksen : 6. august 2017 18:00 : Coaching, Historie, Hovedsak, Nyheter

Onsdag 2.august døde en trenerlegende med 2 nasjonale mesterskap bak seg. Ara Parseghian spilte i sin tid både på høyt college-nivå og for Cleveland Browns, før han på grunn av en skade begynte trenerkarrieren som skulle bli enda mer suksessfull.

mer »

Leave a response »

Amerikanske quarterbacker som pusher 50

Eyvin Sommerseth : 2. august 2017 12:00 : Historie, Hovedsak

I morgen fyller Tom Brady 40 år, men mannen som regnes som en av de største i NFL-historien ser ikke ut til å ha noen planer med å gi seg med det første. Brady har sagt at han vil spille til han er 45, og så se an hvordan han føler seg når han kommer dit med tanke på å fortsette. For å klare dette følger han en ganske streng diett, en diett som fikk en del omtale da det ble kjent at Brady aldri har spist et jordbær i sitt liv. Men det krever nok en viss hengivenhet å spille etter fylte 40, da de færreste noen gang når den milepælen. Kun 19 quarterbacker har kastet en pasning i NFL i det året de fylte 40 eller senere. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de 19.

mer »

Leave a response »

En rask introduksjon til en av tidenes mest kontroversielle ligaer – XFL

JM Henriksen : 1. august 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak

Det ble bare én sesong for XFL, football-babyen til wrestling-general Vince McMahon. Ligaen inneholdt en rekke radikale idéer. Noen gode, noen ikke fullt så gode. Noen skandaløse, og noen som helt åpenbart ikke hadde noen annen funksjon enn å trekke det “rette” publikummet: Menn i alderen 20-40ish.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3, 4 ... 44, »