Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

En rask introduksjon til en av tidenes mest kontroversielle ligaer – XFL

JM Henriksen : 1. august 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak

Det ble bare én sesong for XFL, football-babyen til wrestling-general Vince McMahon. Ligaen inneholdt en rekke radikale idéer. Noen gode, noen ikke fullt så gode. Noen skandaløse, og noen som helt åpenbart ikke hadde noen annen funksjon enn å trekke det “rette” publikummet: Menn i alderen 20-40ish.

mer »

Leave a response »

Ryan Leaf: Om veien fra toppen av NFL draft til fengsel

JM Henriksen : 30. juli 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak, Intervju

To quarterbacker, to draftvalg, to vidt forskjellige karrierer.

Ryan Leaf er en tidligere QB som de fleste med et snev av kunnskap om NFL vet hvem er. I 1998 handlet NFL Draft nærmest utelukkende om diskusjonen om hvem man skulle ta som nummer 1 og hvem som da ville bli tatt som nummer 2.

mer »

Leave a response »

En rask introduksjon til World Football League!

JM Henriksen : 25. juli 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak

NFL har blitt forsøkt utfordret en rekke ganger, men sjelden har det endt opp noenlunde vellykket. Det var heller ikke tilfelle for World Football League, selv om en rekke forutsetninger (og timing) var god. WFL greide å krasje seg selv på spektakulært vis, på tross av en del store navn og ikke minst tidenes beste oppfinnelse for å forenkle chain crew: The Dickerod.

mer »

Leave a response »

Kamp: Oakland Raiders vs. Miami Dolphins 1998

JM Henriksen : 18. juli 2017 18:00 : Film, Historie, Hovedsak

Vi skal et stykke tilbake i tid når vi i denne kampen får se Miami Dolphins med Dan Marino som QB spille mot Oakland Raiders! Denne kampen inneholder en rekke kjente spillere som holdt svært høy kvalitet i sine glansdager.

mer »

Leave a response »

De flaueste øyeblikkene i NFL-historien?

JM Henriksen : 18. juli 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak

En highlight-video med de dårligste og flaueste spillene og øyeblikkene i NFL-historien? Highlight Heaven har prøvd seg på en slik video, og har jaggu meg fått med seg mange minneverdige (eller det motsatte…) øyeblikk!

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3, 4, 5 ... 44, »