Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

Disse klubbene finner du i 2. divisjon i 2019

Harald Kruhaug : 8. november 2018 18:00 : Artikler, Historie, Nyheter

I en artikkel tidligere i dag fortalte vi om hvorfor det ikke blir noen 1. divisjon til våren, samtidig som vi presenterte hvilke lag som blir å finne i Eliteserien. Nå er det 2. divisjons tur og vi ser på hvilke klubber som blir å finne der til våren.

mer »

Leave a response »

Kamp: UCLA vs. Washington State 1939

JM Henriksen : 30. november 2017 20:00 : Film, Historie, Hovedsak

Du kjenner nok Jackie Robinson best fra baseball hvor han var essensiell i å bryte ned raseskillet i Major League Baseball. Men visste du at han spilte amerikansk fotball på høyt college-nivå? Han var running back for UCLA; en av fire idretter Robinson spilte på college. Han var også å finne i baseball (duh..), basketball og friidrett for UCLA.

mer »

Leave a response »

Video: Pro Football Funnies!

JM Henriksen : 31. oktober 2017 20:00 : Film, Historie, Hovedsak

Denne videoen har jeg ventet på at skulle dukke opp på nett, og det gjorde den i slutten av august! En gang rundt midten av 90-tallet var det en videobutikk (for dem som husker at det fantes..) som hadde en kasse med billige videoer til salgs, og gjemt blant dem lå en skatt som kun et amerikansk fotball-hode kunne sette pris på.

mer »

Leave a response »

Kamp: Idaho vs. Oregon 1946

JM Henriksen : 27. oktober 2017 18:00 : Film, Historie, Hovedsak

Idaho vs Oregon 1946 formations

Her er kampen du helt sikkert har ventet på! Det er 71 år og 1 dag siden dette oppgjøret mellom universitetslagene Idaho og Oregon ble spilt 26.oktober 1946. Det betyr at spillerne du ser her minimum er i slutten av 80-årene i dag, og gjerne har bikket 90 også. For de av dem som fortsatt er i live, da.

mer »

Leave a response »

Kamp: Cleveland Browns vs. Pittsburgh Steelers 1999

JM Henriksen : 15. oktober 2017 17:00 : Film, Historie, Hovedsak

Historisk viktig kamp! Her har du første seriekamp Cleveland Browns spilte etter at laget startet på nytt i 1999. Fire år tidligere hadde Browns blitt flyttet til Baltimore og blitt til Baltimore Ravens. Det var en traumatisk tid for en by hvor NFL-laget var en viktig del av identiteten.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3 ... 44, »