Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

Video: Pro Football Funnies!

JM Henriksen : 31. oktober 2017 20:00 : Film, Historie, Hovedsak

Denne videoen har jeg ventet på at skulle dukke opp på nett, og det gjorde den i slutten av august! En gang rundt midten av 90-tallet var det en videobutikk (for dem som husker at det fantes..) som hadde en kasse med billige videoer til salgs, og gjemt blant dem lå en skatt som kun et amerikansk fotball-hode kunne sette pris på.

mer »

Leave a response »

Kamp: Idaho vs. Oregon 1946

JM Henriksen : 27. oktober 2017 18:00 : Film, Historie, Hovedsak

Idaho vs Oregon 1946 formations

Her er kampen du helt sikkert har ventet på! Det er 71 år og 1 dag siden dette oppgjøret mellom universitetslagene Idaho og Oregon ble spilt 26.oktober 1946. Det betyr at spillerne du ser her minimum er i slutten av 80-årene i dag, og gjerne har bikket 90 også. For de av dem som fortsatt er i live, da.

mer »

Leave a response »

Kamp: Cleveland Browns vs. Pittsburgh Steelers 1999

JM Henriksen : 15. oktober 2017 17:00 : Film, Historie, Hovedsak

Historisk viktig kamp! Her har du første seriekamp Cleveland Browns spilte etter at laget startet på nytt i 1999. Fire år tidligere hadde Browns blitt flyttet til Baltimore og blitt til Baltimore Ravens. Det var en traumatisk tid for en by hvor NFL-laget var en viktig del av identiteten.

mer »

Leave a response »

Y.A. Tittle er gått bort

Eyvin Sommerseth : 10. oktober 2017 12:00 : Historie, Hovedsak, Nyheter

Yelberton Abraham Tittle Jr., eller bare Y.A. Tittle, gikk bort natt til 8. oktober, bare uker før han ville fylt 91 år. Hall of Fameren hadde en lang og innholdsrik karriere bak seg som quarterback i proffligaene AAFC og NFL på 40-, 50- og 60-tallet.

mer »

Leave a response »

Når en skadet NFL-spiller ledet til en av tidenes mest perfekte TV-blemmer…

JM Henriksen : 9. september 2017 08:00 : Film, Historie, Hovedsak

Kevin Everett var en TE for Buffalo Bills som fikk en svært alvorlig skade under en kamp i 2007. Nakkebrudd første til at han ble lam for en periode, og han spilte aldri amerikansk fotball igjen.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3 ... 44 »