Historie

Her finner du alle våre innlegg med historisk fokus. Fokuset er primært amerikansk fotballs historie i Norge og norske personligheter som har vært i utlandet, men også internasjonal historie -inklusive NFL- dekkes.

Det vil etterhvert være en rekke undersider her; foreløpig er det en for Norske Legender.

Nedenfor finner du innlegg vi har publisert som har historie som et av sine fokus.


 

NFL Films: Pro Football – Pottstown, PA.

JM Henriksen : 29. mai 2017 18:00 : Film, Historie, Hovedsak

Vi har endelig funnet den tilgjengelig på nett igjen; tidenes kanskje mest fantastiske fotball-dokumentar. Det er vanskelig å understreke kraftig nok hvor bra denne filmen er. Det var Steve Sabol selv som stod for filmen som regissør, og denne dokumentaren ble første gang vist på CBS som en fotball-relatert oppvarming i forkant av Super Bowl V i 1972.

mer »

Leave a response »

Kamp: Hamburg Blue Devils vs. Manchester Spartans 1992

JM Henriksen : 28. mai 2017 20:30 : Film, Historie, Hovedsak

I kveld tar vi turen 25 år tilbake i tid og ser to av datidens aller beste europeiske lag: Hamburg Blue Devils fra Tyskland og britiske Manchester Spartans!

mer »

Leave a response »

Lang historie – mange likheter: Amerikansk fotball gjennom 150 år

JM Henriksen : 23. mai 2017 12:00 : Film, Historie, Hovedsak

Mye har endret seg siden amerikansk fotball første gang ble spilt, men mye er også likt. Det er det denne korte filmen med illustrasjoner fra slutten av 1800-tallet sammenlignet med bilder fra vår tid, tar for seg:

mer »

Leave a response »

Hjelm-auksjon hos Amerikansk Fotball gir over 5.000 kroner til juniorlag!

JM Henriksen : 22. mai 2017 12:00 : Historie, Hovedsak, Nyheter

I begynnelsen av april la vi ut en sak med påfølgende auksjon av en hjelm tilhørende den legendariske norske spilleren Nicolay Aslaksen. Hele 29 bud fra en lang rekke budgivere førte til slutt summen fra utgangspunktet på 500,- kroner til 5.510,- kroner som vinnende bud!

mer »

1 Comment »

Gratulerer med dagen Norge!

JM Henriksen : 17. mai 2017 08:00 : Film, Historie, Hovedsak

Vi hos Amerikansk Fotball håper alle får en flott 17.mai-feiring, og markerer dagen med en kampfilm av Norge vs. Danmark U19 som har rukket å bli hele 10 år gammel! Det morsomme er at man her får se en rekke av dagens profiler (både trenere og spillere) i aksjon som pur unge talenter 🙂

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3 ... 38, »