Video

Alle våre innlegg med film som et av hovedfokusene vil du kunne gjenfinne her.

Vi deler gjerne film her på siden inn i følgende kategorier:

Highlights, eller høydepunkter på norsk, er kortere filmer som viser…høydepunkter fra et eller annet. Veldig ofte vil dette være sammensatte filmer av en spiller, et lag eller en kamp for å fremvise det beste fra den/de det gjelder.

Kamper er egentlig to- eller tre-delt: Det er snakk om TV-sendinger av hele kamper, komprimerte sendinger som viser alle spillene fra en TV-sending av en hel kamp, eller det er faktisk kampfilm. Det sistnevnte er noen ganger kalt “All-22”, eller trenerfilm, og er film som egentlig er tatt med analyse for trenerstaben og laget som sitt hovedmål.

Dokumentarfilm er som navnet sier en form for dokumentar. Disse kan variere i lengde, men har gjerne varighet fra 10 minutter og opp til et par timer.

Spillefilm er lengre filmer som veldig ofte er fiksjon, selv om de til tider bygger på historier fra virkeligheten. Det er sjelden vi får delt det, da spillefilmer som regel er rettighetsbelagt (og fulgt opp) i mye større grad enn de andre formene for film.

Filmene vi deler vil ofte ligge hos eksterne kilder (YouTube og Vimeo er gjengangere i så måte), og er sjelden under vår kontroll. Det betyr også at de kan forsvinne i etterkant av vår publisering. Dette sistnevnte gjelder spesielt ofte film som inneholder materiale fra NFL, da NFL har en svært aggressiv policy når det gjelder å forfølge publisering av deres produkt utenfor deres kontroll. YouTube-brukere som deler NFL-materiale har en tendens til å forsvinne etterhvert som NFL sin juridiske enhet sporer dem opp.


 

Mike Leach gir oss den rette forståelsen av college-fotballens mesterskapssystem

JM Henriksen : 3. januar 2018 18:00 : Film, Hovedsak

Washington State sin hovedtrener Mike Leach er et oppkomme av gullkorn, og hans fantastiske, syrlige og satiriske kritikk av NCAA FBS sitt sluttspills-system for å nå det nasjonale mesterskapet er rett og slett nydelig:

mer »

Leave a response »

NFL Draft 2018: Kåre Vedvik highlights!

JM Henriksen : 30. desember 2017 18:00 : Film, Hovedsak

Foto: Sholten Singer

Den norske kickeren/punteren Kåre Vedvik har gjort sitt innen college-fotballen. Nå venter måneder med spenning før NFL Draft 2018 og påfølgende signeringer gjort av NFL-lagene. Blir Marshall-spilleren en av de som får kontrakt?

mer »

Leave a response »

NRK Super tester amerikansk fotball!

JM Henriksen : 30. desember 2017 12:00 : Film, Hovedsak, Nyheter

Nylig var NRK Super, som primært retter seg mot barn og unge, på besøk hos noen av Oslo Vikings sine yngste utøvere og fikk testet amerikansk fotball. Slikt blir det TV og god reklame ut av!

mer »

Leave a response »

Kamp: UCLA vs. Washington State 1939

JM Henriksen : 30. november 2017 20:00 : Film, Historie, Hovedsak

Du kjenner nok Jackie Robinson best fra baseball hvor han var essensiell i å bryte ned raseskillet i Major League Baseball. Men visste du at han spilte amerikansk fotball på høyt college-nivå? Han var running back for UCLA; en av fire idretter Robinson spilte på college. Han var også å finne i baseball (duh..), basketball og friidrett for UCLA.

mer »

Leave a response »

The Film Room: Mike Zimmer satte Sean McVay på skolebenken!

JM Henriksen : 28. november 2017 08:01 : Film, Hovedsak

Sean McVay er tidenes yngste hovedtrener i NFL, og samtidig en av de beste førsteårs-trenerne vi har sett på lang, lang tid. Men selv han har fått sitt rookie-oppvåknings-øyeblikk, og det kom for ikke så lenge siden i form av Mike Zimmer og Minnesota Vikings.

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3, 4, 5 ... 162 »