Video

Alle våre innlegg med film som et av hovedfokusene vil du kunne gjenfinne her.

Vi deler gjerne film her på siden inn i følgende kategorier:

Highlights, eller høydepunkter på norsk, er kortere filmer som viser…høydepunkter fra et eller annet. Veldig ofte vil dette være sammensatte filmer av en spiller, et lag eller en kamp for å fremvise det beste fra den/de det gjelder.

Kamper er egentlig to- eller tre-delt: Det er snakk om TV-sendinger av hele kamper, komprimerte sendinger som viser alle spillene fra en TV-sending av en hel kamp, eller det er faktisk kampfilm. Det sistnevnte er noen ganger kalt “All-22”, eller trenerfilm, og er film som egentlig er tatt med analyse for trenerstaben og laget som sitt hovedmål.

Dokumentarfilm er som navnet sier en form for dokumentar. Disse kan variere i lengde, men har gjerne varighet fra 10 minutter og opp til et par timer.

Spillefilm er lengre filmer som veldig ofte er fiksjon, selv om de til tider bygger på historier fra virkeligheten. Det er sjelden vi får delt det, da spillefilmer som regel er rettighetsbelagt (og fulgt opp) i mye større grad enn de andre formene for film.

Filmene vi deler vil ofte ligge hos eksterne kilder (YouTube og Vimeo er gjengangere i så måte), og er sjelden under vår kontroll. Det betyr også at de kan forsvinne i etterkant av vår publisering. Dette sistnevnte gjelder spesielt ofte film som inneholder materiale fra NFL, da NFL har en svært aggressiv policy når det gjelder å forfølge publisering av deres produkt utenfor deres kontroll. YouTube-brukere som deler NFL-materiale har en tendens til å forsvinne etterhvert som NFL sin juridiske enhet sporer dem opp.


 

Jonas Hagerup: Linjemann med beviselig suksess på college!

JM Henriksen : 20. november 2017 18:00 : Film, Hovedsak, Nyheter

Den offensive linjemannen Jonas Berntsen Hagerup er et velkjent navn innen norsk amerikansk fotball etter å ha dominert i Eliteserien for Oslo Vikings i flere år. Nå er han å finne på JUCO-nivået i USA, hvor han starter på OL for smått legendariske City College of San Francisco!

mer »

Leave a response »

Video: Pro Football Funnies!

JM Henriksen : 31. oktober 2017 20:00 : Film, Historie, Hovedsak

Denne videoen har jeg ventet på at skulle dukke opp på nett, og det gjorde den i slutten av august! En gang rundt midten av 90-tallet var det en videobutikk (for dem som husker at det fantes..) som hadde en kasse med billige videoer til salgs, og gjemt blant dem lå en skatt som kun et amerikansk fotball-hode kunne sette pris på.

mer »

Leave a response »

Kamp: Idaho vs. Oregon 1946

JM Henriksen : 27. oktober 2017 18:00 : Film, Historie, Hovedsak

Idaho vs Oregon 1946 formations

Her er kampen du helt sikkert har ventet på! Det er 71 år og 1 dag siden dette oppgjøret mellom universitetslagene Idaho og Oregon ble spilt 26.oktober 1946. Det betyr at spillerne du ser her minimum er i slutten av 80-årene i dag, og gjerne har bikket 90 også. For de av dem som fortsatt er i live, da.

mer »

Leave a response »

Kamp: Cuiabá Arsenal vs. Sinop Coyotes 2017

JM Henriksen : 25. oktober 2017 20:00 : Film, Hovedsak

Amerikansk fotball har i løpet av det siste tiåret fått et sterkt fotfeste i Brasil. Fra å nærmest være ingenting og et svært lavt nivå av amerikansk fotball, er det nå godt over 100 lag i seriespill og relativt god kvalitet på det man kan se på banen. Og ikke minst: Det er et engasjert publikum!

mer »

Leave a response »

P.J. Fleck: Rah-rah coaching tatt til øverste nivå!

JM Henriksen : 20. oktober 2017 18:00 : Film, Hovedsak

Om en høyenergisk trener som nærmest spyr ut slagord og språklige bilder får deg heltent til å spille kamper, så er P.J. Fleck din mann!

mer »

Leave a response »
« Side 1, 2, 3 ... 159 »