Svenske linjemenn til NFL-lag!

David Hedelin og Sebastian Johansson

David Hedelin (t.v.) og Sebastian Johansson (t.h.)

Ikke alle ender opp med å bli draftet, men mange blir signert på tross av at de ikke ble valgt i draftet. Det gjelder to svenske offensive linjemenn som hadde håp om å bli valgt i draftet, men som til syvende og sist ikke ble valgt i løpet av NFL Draft 2016 sine 7 runder.

De to er David Hedelin, en tackle som spilte hos Purdue under college-karrieren, og Sebastian Johansson, en guard som spilte for Marshall University under sine college-år. Begge to har bakgrunn fra svensk amerikansk fotball før de tok turen over dammen for å spille på høyeste universitetsnivå (eller som i Hedelin sitt tilfelle; på junior college først).

 

Nå har de signert kontrakter og er klare for proff-eventyret i NFL! Sebastian Johansson signerte for San Diego Chargers, mens David Hedelin har signert for Dallas Cowboys.

Som undraftet rookie har de en svært lang vei å gå for å ende opp i den endelige spillerstallen, men mulighetene er helt klart tilstede. Spesielt Johansson har det vært en del snakk om i tiden før draftet, og det er dermed forventninger til at han kan makte spranget. Hedelin har imidlertid samme mulighet, så om han tar den kan han seinere i 2016 befinne seg i kamp for selveste Dallas Cowboys!

 

Det er svært spennende å se hvordan spillere som har bakgrunn fra sporten her i Skandinavia, før de har fått en enorm mulighet gjennom å spille i NCAA FBS, kan greie å ta steget til NFL. Ærlig talt var det stort når de fikk muligheten hos Purdue og Marshall også; mange som følger sporten på et mer perifert nivå innser ikke at det er en bragd i seg selv. Vi gleder oss til å følge med på reisen til både David Hedelin og Sebastian Johansson i årene som kommer, og håper de lykkes også som proff-spillere!

Mer om denne saken:

Én kommentar

  • I 2010 fikk jeg muligheten til å coache Sebastian på det aller første World Team. Sebastian var da en stor sterk gutt på 18 år som hadde spilt et år på HS i USA og som håpte på USA college stipend. Sebastian var langt ifra den beste O-linje spilleren den gang på verdenslaget og fikk nesten ikke spilletid i kampen. Han spilte Center og klarte f.eks. aldri å blokke Jesse Williams (Alabama/ draftet og waived av Seattle Seahawks) på treningene og O-line coach Greg Marshall mistet besinnelsen mer enn en gang over “the soft Swede.” Det som er interessant er jo også at Sebastians første del av Marshall karrièren heller ikke gikk spesielt bra, og coachene var i ferd med å miste tålmodigheten, med denne sterke svenske bamsen, som ikke helt fikk det til. Men Sebastian fikk en ny O-line coach på Marshall og “knakk endelig koden” til teknikken og gamet sitt, for å ta i bruk sine kjempekrefter 🙂 Nå har han signert en NFL kontrakt og ingenting gleder meg (og mange andre) mer! Det ER mulig å ta nye steg og utvikle seg, etter at man har kommet til college fotballen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.